2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuruyemişle Zayıflayın
YAZI #2805 © Yazan Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ | Yayın Aralık 2015
Fındık fıstık yiyerek kilo almaktan korkmayın. Kararında kuruyemiş, zayıflamaya yardımcı? Hemen hemen herkesin büyük bir keyifle yediği kuruyemişler . . . Televizyonun karşısında ya da sohbet ederken sürekli yenilen kuruyemişler fazla tüketildiğinde vücutta yağlanmaya neden oluyor. Ancak ölçülü yendiğinde vücuda fayda sağlıyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor. Çünkü kuruyemiş metabolizmayı hızlandıran yiyecekler arasında yer alıyor. Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış , ?Kuruyemiş yiyenler tüketmeyenlere göre daha kolay kilo veriyor" dedi. CEVİZ 100 gram ceviz , 654 kaloridir. Günde iki adet tam ceviz yemek gerekiyor. İçerdiği Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri sayesinde beyin ve zekâ gelişimini destekler. Fosfor ve kalsiyum içeriği sayesinde kemik ve dişleri güçlendirir. FINDIK 100 gram fındık 636 kaloridir. Günde 10-12 adet yenilmesi gerekiyor. Fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından da zengindir. Kolesterolü düşürür. FISTIK 100 gram fıstık 529 kaloridir, 6-8 adet yemek gerekiyor. Antepfıstığı vücuda enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bedeni ve zihni kuvvetlendirir. Karaciğerin dostudur. LEBLEBİ 100 gramda 376 kalori var. Bir çay bardağı leblebi bir dilim ekmeğe eşdeğer. Yatmadan önce bir avuç sade leblebi, zararlı asitleri emerek yok ediyor. BADEM Bademin 100 gramında 596 kalori vardır. Günde 6-8 adet tüketilmelidir. Bademde çinko, demir, kalsiyum, potasyum, E vitamini gibi mineraller ve vitaminler vardır. Bademin kaliteli protein içermesi ve sağlıklı yağlardan zengin olması kişiyi daha uzun süre tok tutar.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Olcay BARIŞ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ'ın Yazıları
► Yiyerek Zayıflayın! Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
► Duygusal Açlığı Farkedin ve Zayıflayın ! Dyt.Şeyda Sıla BİLGİLİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kuruyemişle Zayıflayın' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Yağ Düşmanı 9 Besin Aralık 2015
◊ Süt Alerjisine Dikkat Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:56
Top