2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlıklı ve Hafif Bir Başlangıç
YAZI #2807 © Yazan Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ | Yayın Aralık 2015
Yazın yaklaştığı şu günlerde fazla kilolarınızdan kurtulmanızda en büyük yardımcınız sizi tok tutacak meyve sebzeler olacak. Yazın yaklaştığı bu günlerde birçok kişi sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olabilmek adına diyet yapmaya başladı. Diyetlerin vazgeçilmezleri sebze ve meyveler kanser, kalp, yüksek tansiyon gibi birçok rahatsızlığa karşı vücudu koruyor, zayıflamaya yardımcı oluyor. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Olcay Barış, sebze ve meyvelerin diyetteki önemi hakkında bilgi verdi. ANANAS Ananas kalori yakımını artırıyor. Kandaki şeker girişini denetleyerek aşırı şeker yüklemesini engelliyor. Doğru şekilde tüketilirse kan şekerini dengeliyor. Ayrıca sindirim sistemini hızlandırıyor ve bu sayede kalori yakımını artırıyor. Günde 1 dilim ananas yiyebilirsiniz. ELMA Elma içerisindeki pektin maddesi mideye doygunluk hissi verdiğinden uzun süre tok kalmanızı sağlıyor. İçeriğindeki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Günde 1 adet elma yiyebilirsiniz. GREYFURT Greyfurt metabolizmayı hızlandırıyor. C vitamini bakımından zengindir ve bol miktarda lif, potasyum ve A vitamini içerir. Metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Rahatlıkla günde 1 adet greyfurt tüketebilirsiniz. YABANMERSİNİ Yabanmersini vücudu toksinlerden arındırıyor: C vitamini ile birlikte bol lif içeren yabanmersini, aynı zamanda güçlü bir antioksidan. Günde en fazla 1 avuç tüketebilirsiniz. KETEN TOHUMU Keten tohumu bağırsakları çalıştırıyor. Kan şekeri düzeyini koruyor ve tokluk hissi vererek daha az yemek yemeyi sağlıyor. Bağırsağı harekete geçirip i metabolizmayı hızlandırıyor. Ancak aşırı miktarda tüketiminin içeriğindeki yağ miktarından dolayı kilo aldıracağı unutulmamalı. Günlük 1-2 yemek kaşığı tüketilebilir ENGİNAR Enginar yağ yakımını hızlandırıyor. Enginarda bulunan "cynarin" isimli madde, vücuttaki toksinlerin atılımını sağlıyor. Karaciğer dostu olarak bilinen bu sebze, bol magnezyum içeriyor. Günlük 1 porsiyon (4 yemek kaşığı) tüketebilirsiniz. FASULYE Yağ oranı düşük ve protein açısından zengin fasulyenin her türü, zayıflamak isteyenlerin listesinde mutlaka bulunmalı. Tok tuttuğu için atıştırmayı önleyen fasulye, kolesterolü düzenliyor ve metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı oluyor. Günlük 1 porsiyon tüketebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Olcay BARIŞ Fotoğraf
Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Dyt.Olcay BARIŞ'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Sağlıklı ve Hafif Bir Başlangıç' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kuruyemişle Zayıflayın Aralık 2015
◊ Yağ Düşmanı 9 Besin Aralık 2015
◊ Süt Alerjisine Dikkat Aralık 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:32
Top