2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aile Terapisi
YAZI #2821 © Yazan Psk.Dnş.Kevser ORAK | Yayın Aralık 2015
AİLE TERAPİSİ İLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR


1. AİLE TERAPİSİNE SADECE ÇİFT OLARAK MI GİDİLİR? Aile terapisti aynı zamanda bireysel psikoterapisttir. Çift terapistine çift olarak gitme zorunluluğu yoktur. Terapiye bireysel gidilebilir. Terapist gerekli gördüğü yerde diğer eşi seansa alabilir. Çiftlerden her iki bireyi ayrı seanslarda alabilir, ayrıca çift olarak da seanslara devam edilebilir. Eşlerden biri seansa gelmeyi reddederse terapi bireysel olarak da devam edebilir.


2. AİLE TERAPİSTİ YALNIZCA ÇİFT SORUNLARIYLA MI İLGİLENİR? Yukarıda da belirtildiği gibi aile terapisti aynı zamanda bireysel psikoterapist olduğundan sadece çift sorunlarıyla ilgilenmez. Bireysel problemlerde de çift terapistine başvurulabilir.


3. AİLE TERAPİSİNİN TEMEL HEDEFİ NEDİR? Terapi sürecinin temel hedefi bireylerin tek tek mutluluğudur. Asla ne olursa olsun bir aileyi bir arada tutmaya yönelik bir amacı yoktur. Çift artık bir arada yaşayamaz haldeyse ve bu ilişki ailedeki her bireyi ayrı ayrı mutsuz eder hale geldiyse, boşanma bu evlilik için en doğru çözümdür. Her bireyle buna yönelik karar alındıktan sonra terapist sağlıklı boşanma sürecine yönelik çalışmaya başlar. Bunun yanında ilişkinin kopma noktasına gelmediği durumlarda çift terapisi ilişkiyi yeniden yapılandırmada önemli bir görev üstlenir.

4. AİLE TERAPİSTİNE NE ZAMAN GİDİLMELİ? İlişkiler kopma noktasına gelmeden, terapi yardımı almakta fayda vardır. Aile terapistine gitmek için problemlerin aşılamaz hale gelmesini beklemek anlamsızdır. Şu halde ilişkiyi terapist bile kurtaramayabilir. O halde problemler baş göstermeye başladığında alınacak destek, ilişkiye yeni bir soluk kazandırmak ve daha kolay sonuca ulaşmak bakımından daha faydalı olacaktır.


5. TERAPİSTTEN BİREYİN PARTNERİYLE İLGİLİ BİLGİLER ÖĞRENİLEBİLİR Mİ? Bu, kişilerin terapi süreci ile ilgili düştükleri en büyük yanılgılardan biridir. Bazı danışanlara üç seans birlikte uygulanabiliyor; bir eş bireysel terapi, diğer eş bireysel terapi ve her iki eş çift terapisi. Bu durumlarda eşlerden birçoğu yalnız gelinen seanslarda diğer eşin neler söylediğini terapistten söylemesini talep edebiliyor. Ancak bu hiçbir koşulda mümkün olmayan, terapinin genel ilkelerine aykırı bir durumdur. Terapi süreci gizlilik esasına dayanır. Seans sırasında konuşulan her şey terapist ve danışan arasındadır, danışanın izni olmadan üçüncü bir kişiyle paylaşılması mümkün değildir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kevser ORAK Fotoğraf
Psk.Dnş.Kevser ORAK
Gaziantep
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kevser ORAK'ın Makaleleri
► Aile Terapisi Psk.Mahmut PAKDEMİR
► Aile Terapisi Psk.Ümit KARABULUT
► Aile Terapisi Psk.Sude FERALİ
► Aile Terapisi Nedir? Abdullah ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Aile Terapisi' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Okul Fobisi Kasım 2015
► Aşk Evliliği Kasım 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:31
Top