2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hürriyet Aile - Aşka Giden Yol Önsevişme
YAZI #2864 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI | Yayın Şubat 2016
Ön sevişme lafını duyduğunuzda bunun yalnızca öpüşmek ve dokunmaktan ibaret olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer böyle düşünüyorsanız, seksin bazı güzelliklerini kaçırıyorsunuz demektir. Ön sevişme aslında partnerinizi ve kendinizi sekse hazırlamaktır. Seks öncesinde saatler sürebilen cinsel gerilim ve romantizm dahil olmak üzere, sizi sekse götüren her şeyi içerir.

ÖN SEVİŞMEYİ ZENGİNLEŞTİRMEK İÇİN NELER YAPILMALI?

Sekste, yalnızca penis-vajina birlikteliğinden çok daha fazlası vardır. Işıkları hafif kısmak, romantik şarkılar dinlemek, partnerinize hoş kokulu masaj yağları sürmek, ön sevişmeyi zenginleştirmek için yapabileceğimiz şeylerden birkaçıdır. Seksten önce heyecan yaşamak, cinsel enerjinizi daha ateşli, cinsel deneyiminizi daha muhteşem kılacaktır. Cinselliğe dair ilk hamlenizi yapmadan önce hoş bir ortam yaratmak, her türlü cinsel deneyimi daha heyecanlı kılabilir. Giydiğiniz kıyafetlerden yatak odanızın görünüşüne, sunduğunuz yiyecek ve içeceklerden söylediğiniz müstehcen şeylere kadar her şeye dayanan seksi bir ortam yaratabilirsiniz. Erotik hassasiyetinizi gün boyunca artırarak, partnerinizi ve kendinizi heyecanlandırabilirsiniz. Ön sevişmenin bir parçası olarak yarattığınız bu yakınlık, deneyiminizin daha yoğun yaşanmasını sağlayacaktır. Eğer heyecanınızı gerçekten arttırmak istiyorsanız, seks beklentisini oluşturmak için seksi bir sahne yaratmanız gerekir. Kendinizi, romantik başrol oyuncuları arasında bol bol cinsel gerilim içeren bir film senaryosu yazan bir senarist gibi düşünün. Seks sahnesini oluşturmak için içinizdeki tüm cinsel gerilimden faydalanmanız gerekir. Hedefiniz öyle bir sahne yaratmak olmalı ki, diğer "başrol oyuncusu" size ulaşmak için uzun binalardan atlasın. Dekoru bizzat hazırlayarak, partnerinizi ve sizi memnun edecek türde sahneler oluşturarak, yaratıcı ve seksi ruhunuzu serbest bırakın.

ÖN SEVİŞMENİN 10 YOLU Ön sevişmenin 10 yolunu Sari Locker ve Ruth K. şöyle sıralar:

1- Erkekler olarak, çiçek vermeyi hiçbir ön sevişme eylemi olarak gördünüz mü? Bir kadın sevdiği kişiden bir çiçek buketi aldığında bunun o kadını cinsel açıdan heyecanlandırma olasılığı yüksektir. Tavsiyem çiçekleri yanınızda getirmek yerine önceden göndermenizdir. Şansınız yaver giderse, kapıdan içeri girdiğinizde partneriniz çoktan tahrik safhasına yaklaşmış olur.

2- Ön sevişmeyi uzatmanın bir yolu da romantik bir akşam yemeğidir. Nerede ve ne yerseniz yiyin romantik bir yemeği romantik yapan sadece ortam veya yiyip içilenler değil, yemek yerken sevgilinize bakmanız, onunla konuşmanız, ona gülmeniz ve ona cilve yapmanızın yanında sadece birbirlerine odaklanan iki insanın yarattığı samimi havadır. Unutmayın bu sadece yemek değil, aynı zamanda bir ön sevişme.

3- Sevdiğiniz kişiye gündeminizde seks olduğunu belli edecek türlü sinyaller verebilirsiniz. Üzerinize ne giydiğiniz bunlardan birisidir. Erotizm kokan giysiler yumuşaktır ve göze hoş görünürler, “bana dokun” derler. Çoğunlukla da kolaylıkla üstten çıkarılabilirler. Ayrıca farz edelim ki sabah işe gitmeye hazırlanıyorsunuz, en seksi iç çamaşırlarınızı partnerinizin sizi görebileceği şekilde giyin. Mesajı almasıyla birlikte her ikiniz de gün boyunca gece sizi nelerin beklediğini düşünürsünüz.

4- Gün içinde partnerinizin arabasına gizlice girip, direksiyona “Eve ne kadar çabuk gelirsen, dudaklarımı vücudunda o kadar çabuk hissedeceksin” gibi bir şey yazan seksi ve yaratıcı bir not bırakın.

5- Sevgilinize gün boyunca birkaç romantik e-posta yollayın.

6- Dokunmak hissi insana neşe verir. Seksten önceki saatlerde yapılan nazikçe dokunuşlar cinsel gerilimi artırır. Yatak odasının dışında fiziksel temasta bulunma, çoğunlukla yatak odasında harika bir cinsel deneyimle sonuçlanır. Bu, nazikçe cilveleşmenin bir parçasıdır. Mesela yan yana otururken elinizi birkaç saniye partnerinizin bacaklarının üstüne koyun, birlikte yürürken elinizi partnerinizin beline dolayın ve birkaç saniyeliğine kalçasına indirin, sonra da tekrar beline koyun.

7- İşten sonra onu kapıda karşılamak yerine, kapıdan partnerinizi beklemekte olduğunuz yatak odasına kadar güller dökün.

8- Seksi bir fotoğrafınızı çekin ve yalnızca sevgilinizin gün içinde bulacağı bir yere koyun.

9- Öpüşmek çok samimi bir cinsel deneyimdir. İki insanı birbirine yaklaştırır ve tüm bedenlerini titretebilir. Öpüşmek, çoğunlukla fiziksel olarak yakınlaşmak istediğiniz birine gönderdiğiniz ilk ve en önemli işarettir. Öpücükleriniz ister vahşi ve aç, ister tüy kadar yumuşak olsun, iyi öpüşmek önemlidir çünkü öpüşmek seksin başlangıcıdır. İyi öpüşmek bazen o kadar güzeldir ki, bazı sevgililer cinsel olarak daha ileri gitmeyi istemeksizin saatlerce öpüşebilirler. Bu, sevişmeden önce biraz beklemek isteyen ya da yıllardır ilişkiye girmekte olan ama cinsel hayatlarında biraz değişiklik arayan çiftler için seksi bir fikir olabilir.

10- Sevdiğiniz kişi kulağınıza seksi sözler fısıldadığında ya da “Seni seviyorum” dediğinde dizleriniz mi titriyor? Sizi tahrik mi ediyor? Cinsel bir deneyimden önceki saatlerde, rastgele seksi ya da romantik yorumlar yapmak, seks beklentisini artıracaktı. O havayı yaratmak için müstehcen şeyler söylemeniz gerektiğini söylemiyorum. Ama biraz sözle tahrik ve cilve harika bir ön sevişme olabilir.

Yazım boyunca gördüğünüz gibi, seks yapmak istediğinizi göstermenin ve yaşamanın bir sürü yolu var. Benim size tavsiyem; muhteşem bir ön sevişme yapabilmek için sizi ve partnerinizi tahrik edebilecek her şeyi deneyin. Cinsel Terapist Uzman Psikolojik Danışman Eyüp SARI

Yazının tamamı: http://www.hurriyetaile.com/sizin-icin/cinsellik/aska-giden-yol-on-sevisme_21204.html?utm_source=copy-paste&utm_medium=copy-paste&utm_campaign=copy-paste-with-url
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eyüp SARI Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolojik Danışman
Aile Danışmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi132 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Eyüp SARI'nın Makaleleri
► Aşka Dair Psk.Muharrem ÇAPKIN
► Aşka Zaman Yok Psk.Bahar TURUNÇ
► Romantik Aşktan Gerçek Aşka Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Başarıya Giden Yol Psk.Müge ADALI
► Anlama Giden Yol Psk.Beria Bilge ŞENER
► Vajinismus'a Giden Yol Psk.Şahin UÇAR
► Mutlu Evliliğe Giden Yol Psk.Derya OĞUZ SARIALP
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Hürriyet Aile - Aşka Giden Yol Önsevişme' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:16
Top