2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Nasıl Zayıflarım :)
YAZI #2874 © Yazan Dyt.Nursel EROĞLU | Yayın Şubat 2016
Nasıl Zayıflarım ?
Kalıcı ve sağlıklı zayıflamanın nasıl olması gerektiğini şişmanlığın ne olduğunu bilmekle anlamak mümkündür. Şişmanlık vücutta aşırı ve sağlığı bozacak şekilde yağ miktarının artışıdır. Aman dikkat bakın tanımladım yağ miktarı artışı diyorum kas ve yağsız doku artışı demiyorum. Uygun egzersizler ile kişinin kas ağırlığını artıratabilir, bu kişi şişman değildir ama ideal ağırlığının üzerindedir. Şişmanlığa bağlı hastalıklar yönünden risk grubunda değildir. İşte bu ayrımı bilmeniz size doğru ve kalıcı nasıl zayıflarımın yanıtını verir; yani işimiz vücutta biriken fazla yağlarla. Peki nasıl yağdan zayıflarım. Beslenme ve diyet alanında uzmanlık almamış fakat işinin zayıflama olduğunu söyleyen kişilerde vücuttan yağ değil su ve kas kayıpları ile tartıda ağırlığın düştüğünü söylemektedir fakat zayıflama değildir bu. Tanıma dönelim şişmanlık yağ fazlalığı idi o zaman su ve kas kaybı zayıflama değil kişiyi bir yanıltmadır.
Yağdan zayıflama için mümkün olabiliyorsa bireye yönelik bir diyet programı ile egzersizle yürütülen bir program yapılmalıdır.
Ara öğünlerin sihrini hiç yabana atmayın ara öğün kan şekerinin aşırı düşmesini önliyerek sizin açlık sürenizi kısaltır ve besinlerin yağ olarak depolanmasını önler hatta gün içinde en basit hareketler için bile yağ deponuzdan enerjiyi kullanır.
Yeterli sıvı alımı ve su içme alışkanlığı. Günlük su ihtiyacı kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 10-15 su bardağı su tüketmek metabolizma hızını yükseltir ve yağlar enerji kaynağı olarak kullanmaya yönelim olur. Su atıkların atılması ve vücut kan volümü içinde önemlidir. Hem hiç kalorisi de yok ne güzel
Esmer ekmeğin tokluk verici liften zengin ve vitamin içeriğinden zayıflamada neden değerlendirmeyesiniz.
Sebzeler size lezzetsizmi geliyor yada daha çabukmu acıkmanıza sebep oluyor? Sebzeleri proteinlerle birlikte tüketirseniz hem daha doyurucu hemde beslenme yönünden daha yaralı hemde yağlardan kayıplarda avantajlar yaşarsınız. Mesela sebze yemeklerine minik kuşbaşı etler, beyaz etler, balık veya sebzelerin yanında bir miktar yoğurtla tüketebilirsin. Hem besleyici, lezzetli hem de düşük kalorili. Ağırlığını korumak hiçte zor değil..


Sağlıklı ve keyifli haftalar
DİYETİSYEN NURSEL EROĞLU
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nursel EROĞLU Fotoğraf
Dyt.Nursel EROĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Nursel EROĞLU'nun Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Nasıl Zayıflarım :)' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Yeşil Çay ile Zayıflama Ağustos 2017
► Vejetaryen Beslenme Temmuz 2017
► Diyet Yemek Nedir? Aralık 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:31
Top