2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çiftler İçin Şifacı Eş Olma Atölye Çalışması
YAZI #2899 © Yazan Psk.Nevhan VAROL | Yayın Mart 2016
Kelebekler Kozadan Çıkınca Tanışır
BİRLİKTE DÖNÜŞÜM
Şifacı Eş Olma Atölye Çalışması
______________________________________________
bir kırmızı ayakkabılar psiko-atölye çalışması
İlişki içindeki bireyler, birbirlerinin hayatına rastlantısal olarak girmemişlerdir. Çiftler, ilişkileri içinde kendi psikolojik yaralarını tamir etmek için gereken şifacı ile karşılaşmışlardır aslında. Yeter ki bu acılar aktifleştiğinde, birbirlerinden ve kendi acılarından kaçmasınlar ya da görmezden gelmesinler.
Evet siz, tam da ilişkinizin bittiğini düşünürken belki de şifacınızdan vazgeçiyor olabilirsiniz. Etmeyin,,,,gelin birlikte öykünüzü ve öykünüzde birbiriniz için ne anlama geldiğinizi, hangi rollerin arkasında kaybolduğunuzu keşfedin. Ve ortak yeni bir öykünün yazarlığını paylaşın, birbirinizin şifacısı olun.
Hepimizin kafasında bir aşk/ilişki öyküsü vardır. Bu öykü kendimiz hakkında öğreneceğimiz en önemli şeylerden biri olabilir. Ve bu öyküler ilişki içinde birbiriyle örtüşmedikçe farklılıklar çatışmaya dönüşür. Çiftlerin kendi öyküsündeki rollerin içine karşısındakini sokma çabaları, başlangıçta haz verse bile sonraları karşılıklı acıya dönüştüren etkilere sahip olabilir.
İlişkinin yürümemesinin belirtileri ister depresyon, ister ajitasyon ister anksiyete olsun tüm belirtiler ilişki içinde bir şeylerin yanlış gittiğine işaret eder. Soruna yol açan ilişkiyi düzeltmek için ilaç almak anksiyete belirtilerini azaltabilir. Psikoterapi ise alevli ve kriz halindeki bireyler için uzun soluklu bir çalışma gerektirdiğinden ve bu bireyler hızlı bir yanıt aradıklarından onlara çekici gelmeyebilir. O zaman çiftler, yanlışlığı devam eden –ideallerindeki aşk/ilişki öyküsüne uymayan- bir ilişkiye katlanmak noktasında çözümsüz kalabilirler ya da illişkilerini sonlandırabilirler. Oysa eşlerin öncelikle değişmesi gerekenin ilişki/aşk öyküleri olduğunu farketmeleri bu alevli süreci atlamalarına ve birlikte çözüm aramalarına yardımcı olacaktır.
İşte bu atölye çalışması, sorun yaşayan çiftlerin bu farkındalık yolculuğunda birlikte hareket etmelerine olanak sağlayacaktır.
Böylelikle, çiftlerin kendi öykülerini tanımaları, bu kişisel kurmaca öyküler yerine ortak yaşamsal bir öykü yazmaları söz konusu olacaktır.
Katılımcılar bu çalışma ile, ilişkileri içinde baş gösteren sorunlarını, ilişkinin yürümediğine işaret eden belirtilerin aslında hem kişilerin kendileri hem de ilişkileri için ortaya çıkan gerçek ihtiyaçları, istekleri belirlemeleri için gerekli bakış açılarını edineceklerdir. Ayrıca, çiftlerin birlikte yürümeye devam etmek için birbirlerini yakından, samimi ve gerçek olarak tanımaları da mümkün olacaktır.
DETAYLI BİLGİ, KATILIM, ÖDEME ve ÖNGÖRÜŞME RANDEVUSU İÇİN:
kirmiziayakkabilarr@gmail.com
0533 326 8453 / 0507 617 0100
KİMLER KATILABİLİR
• Birlikte yaşayan çiftler/eşler
• İlişkisi olan, ancak eşi/partneri çalışmaya katılamayan ancak ilişki sorunlarını çözmek isteyen eşlerden biri
• Çiftler için ve bireyler için iki ayrı grup oluşturulacaktır:
Gruplar için katılımcı sayısı;
Çift grupları için en az 4 en fazla 6 çiftin katılımı ile
Bireysel katılımlar için ise en az 8 en fazla 12 kişi ile sınırlı olacaktır.
• Katılımcı listesinin netleşmesi için, aday kişi ve çiftlerle bir öngörüşme yapılacaktır. Söz konusu görüşme katılımcıların çalışmaya motivasyonu, devamlılığı ve iş bilirliğinin netleştirilmesi amacıyla önemlidir. Aday katılımcılarla görüşme tarihleri, başvuru sürecinde kendilerine bildirilecektir.
ÇALIŞMANIN TARİHLERİ, SÜRESİ:
Çalışma Nisan-Haziran 2016 tarihleri arasında haftada bir 2 saat (gerektiğinde+1) olarak 11 hafta boyunca, hafta içi ve hafta sonu grupları içinde yürütülecektir.
Atölye çalışmasının tarihleri, yeterli sayıda katılımcıya ulaşılmadığı takdirde geçerli olmayacaktır. Sayı tamamlanınca tarihler yeniden katılımcılara bildirilecektir.
ÇALIŞMANIN YÜRÜTÜCÜLERİ
Meltem KAMER, Psikoterapist
1975 doğumlu olan Meltem Kamer üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümünde, yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesinde tamamlamış; İstanbul Üniversitesi Davranış Bilimleri alanında ve daha sonra Anadolu Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında doktora programlarına devam etmiştir.
Psikoterapi Enstitüsünde Bütüncül Psikoterapi eğitimini ve Masterson Yaklaşımı ile Psikanalitik Psikoterapi eğitimini tamamlayarak Bütüncül Psikoterapi Yeterlilik Sertifikasını almış ve Psikoterapi Enstitüsü kadrosunda psikoterapist olarak çalışmıştır. Ericksonian Hipnoz Eğitimi almıştır ve Aile Danışmanlığı sertifikası bulunmaktadır. Uluslararası Masterson Enstitüsünün süpervizyon programlarını tamamlayarak Sertifikalı Masterson Terapisti olmuştur, yine yurtdışı kurumlardaki eğitimler sonucunda aldığı Farkındalık Temelli Psikoterapi Yaklaşımları Diploması ile Bilişsel Davranışçı Psikoterapi Diplomalarına sahiptir. Newport Amerikan Üniversitesinde Davranış Bilimlerinde Öğretim Görevlisi olarak çalışmış ve lisans düzeyinde Büyüklüğün Dinamikleri, Cinsel Davranışlar, Çevre Psikolojisi, Kadın Psikolojisi, Kültür ve Kişilik, Psikolojik Testler, Sağlık Psikolojisi, Yakın İlişkiler ile İnsan Kaynakları Yönetimi; yüksek lisans düzeyinde Cinsel Davranışlar, Psikolojik Testler ile Aile ve Evlilik Terapisi derslerini vermiştir.
16 yıl + mesleki deneyime sahiptir; halen Psikoterapi Enstitüsü için psikodinamik psikoterapiler konusunda kitap çevirileri yapmakta ve kurucusu olduğu Patika Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezinde bireysel terapi, aile ve çift terapisi ile çocuk ve ergen danışmanlığı yapmaktadır.
Ek olarak Psikoterapist Nevhan Varol ile Kırmızı Ayakkabılar Psiko-Atölyesinde ortak çalışmalarına devam etmektedir.
Nevhan VAROL, Psikoterapist
1967 yılında Ankara’da doğdu. İlk ve ortaokul dönemlerini Ankara’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü lisans eğitimini takiben, aynı üniversitenin İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri’nde lisansüstü eğitimini tamamladı.
1995-2005 tarihleri arasında farklı sivil toplum kuruluşlarında, Avrupa birliği projelerinin başvuru, uygulama ve değerlendirme aşamalarında proje koordinatörü olarak çalıştı. Bu alandaki ilgi alanları, cinsel sağlık, kadın hakları, insan hakları, demokrasi, yerel yönetim ve yönetişim, afet çalışmaları, yetişkin eğitimi gibi konular oldu.
2006-2012 tarihleri arasında Psikoterapi Enstitüsü’nde psikoterapist ve eğitmen olarak çalışmıştır.
2009-2012 yılları arasında Masterson Instıtute/New York’tan süpervizyon almış ve sertifikalı Masterson Terapisti olmuştur.
Bütüncül Psikoterapi, Masterson Yaklaşımlı Psikoterapi, Aile Danışmanlığı, Çift ve Cinsel Terapi, Transaksiyonel Analiz alanlarında temel, uygulama ve süpervizyon eğitimleri mevcuttur.
Kişilik-kendilik Bozuklukları uzmanlık alanı olup, 2012 itibariyle bu uzmanlık alanındaki çalışmalarını kurucusu olduğu Nev-i Therapia’da devam ettirmektedir. Eş zamanlı olarak dramaturg Rahmet Uysal ile Kırmızı Ayakkabılar Psiko-Tiyatro Atölyesini kurmuştur. Atölye çalışmalarını halen Kırmızı Ayakkabılar Psiko-Atölyesi adı altında psikoterapist Meltem Kamer ile devam ettirmektedir.
Psikologlar Derneği üyesi olan Varol, aynı zamanda Psikoterapi Enstitüsü Derneği’nin üyesi olup, yönetim kurulunda 2011 sonuna kadar genel sekreterlik görevini yürütmüştür.
Şiir, deneme yazmak, fotoğraf çekmek uğraşıları arasındadır.
KIRMIZI AYAKKABILAR PSİKO-ATÖLYESİ HAKKINDA
Neden Psikoterapi?
• Bir içsel yolculuk olarak, ruhsal büyümeye, olgunlaşmaya, özerk bir birey olmaya katkı sunduğu için;
• Yaşam içinde içsel kapasiteleri kullanarak üretme, sevgi ve yaratıcılık alanında kişilere bir dönüşüm alanı yarattığı için;
• “Ben kimim” sorusuna yanıt arayan bir cevaplar külliyatı olduğu için;
• Başkalarının gözündeki yerimizi, kendi gözümüzdeki yere taşıma olanağı sağlayarak bir “öz-yaratım” süreci olduğu için;
Neden Psiko-Atölye?
• Farklı kişisel hikayeleri okuma, analiz etme ve deneyimleme ya da yaşadığımız psiko-sosyo-kültürel hayatımızı tekerrüre/tekrara endeksleyen kişisel tarihimizi yeni bir senaryo ile yeniden yazarak ve hayat deneyimlerimizle süsleyerek daha önce deneyimlenmemiş alanlar açmayı hedeflediği için;
• Bireyin en temel ihtiyaçlarından biri olan “kendi olma” yolculuğunda, eylemlerimizi ve fikirlerimizi hayata geçirme aşamasında, bizi aşağıya çeken, yaptıklarımızı değersizleştiren içselleşmiş cadılar korosuna savaş açarak, var ettiğimiz eyleme yönelmeyi ve arkasında durabilme gücünü keşfetme alanı yarattığı için;
• Ayakları üzerinde duran, paylaşmayı, üretmeyi, harekete geçmeyi; bağımlılık, haset ve tüketimle yer değiştirmeyi, birey olmanın zorlu yolculuğunda yol gösterici bir ışık tuttuğu için;
• Bireyin kendi olma yolculuğunda çarpıştığı problem ve sorunların hepsi şahsî öyküsüne ait değildir. Bir topluluğa, milletle, kurum, kuruluş, okul vb. ait olmanın zorunlu getirisi üzerinden, diğerleri tarafından ötekileştirilmenin ve ezilmenin arketipsel getirileriyle başetmeyi hedeflediği için
• Psikoterapi uygulamalarının toplumsal ulaşılabilirliğini daha geniş bir alana kaydırabilmek için alan uzmanları ile kendi yaşamlarının uzmanlarını bir araya getirerek ortak bir zihin ve deneyim paylaşımına zemin hazırlamak, birlikte zenginleşmek için.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nevhan VAROL Fotoğraf
Psk.Nevhan VAROL
İstanbul
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi10 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Nevhan VAROL'un Makale ve Yazıları
► Takım Çalışması Psk.H. Fatih DANE
► Takım Çalışması Psk.Dnş.Ertuğrul AKBAŞ
► Zor Çiftler, Zor Evlilikler Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Evlilik ve Çiftler Üzerine Psk.Dnş.Tunahan UZUN
► Çiftler Arasında İletişim Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
► Evlilikte Çiftler Arası İletişim Psk.Tülin AKYÜREK ÇİZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Çiftler İçin Şifacı Eş Olma Atölye Çalışması' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:00
Top