2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yemeklerinize Lezzet Katmak İçin Baharatları Kullanabilirsiniz!!!
YAZI #2950 © Yazan Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU | Yayın Nisan 2016
Baharatsız bir sofra düşünülemez.* Her baharatın kendine has faydası ve lezzeti vardır. Bu yazıda sofralarda en çok kullanılan baharatların hangi besinlerle tüketebileceğinizi ve bu baharatların faydalarını göreceksiniz.

Baharatın adını, Arapça’da koku anlamına gelen bahar kelimesinden aldığı söylenmektedir.

Çeşitli bitkilerin tohum, çekirdek… gibi kısımlarından belirli işlemlerle elde edilen baharatlar; gıdalara az miktarda katılmalarına rağmen, aroma ve lezzet değişiminin yanında sunum zenginliği katmaktadır. Baharatlar kokuları ve lezzetlerinin yanı sıra gıdaların sindirimini ve emilimini kolaylaştırırlar.

KARABİBER; Sindirim sisteminin sağlıklı ve düzenli çalışmasına yardımcı olarak hazmı kolaylaştırır. Mideyi ısıtır. İştah açar. Gazı söktürür ve gaz birikmesine engel olur. Karabiberin tadını koruması için özellikle tüketileceği zaman öğütülüp kullanılması tavsiye edilmektedir.
Karabiber; Et ve fırın ürünlerinde, tavuk ve balık çorbalarında, soslarda, zeytinyağlı ve etli dolmalarda, turşu, salata ve yumurtada kullanılır.

KEKİK; Yemeklere ve özellikle etlere farklı bir lezzet ve koku vermektedir. Akne tedavisinde temizleyici ve iyileştirici etkileri görülür. Gırtlak ve bademcik iltihaplarında iyileştirici ve balgam söktürücü olarak kullanılır. Öksürük ve üst solunum yolları iltihabında çay olarak tüketilmelidir.
Kekik; Bütün ızgara etlerde, sos, çorba, sebze, turşu, peynir, zeytin, mantar yemekleri, dolma çeşitleri, pizzalarda ve baharat karışımında kullanılır.

NANE; Türkiye’de nane oldukça yaygın bir baharattır. Hoş kokusunun yanı sıra sağlık açısından son derece yararlıdır. Sindirim sitemine yardımcı olurken vücuttaki gazın dışarı atılımına yardımcı olur. Soğuk algınlığında nane çayı bir numaralı içecektir.
Nane; Çorba çeşitleri, sebze yemekleri, yoğurt, sos ve salatalarda kullanılır.

PUL BiBER; Genelde pul biber tat ve lezzeti artırmak üzere çeşitli gıdalar ile bir çeşni olarak kullanılır. Pul biber kalp ve sinir sistemini güçlendirirken, bazen soğuk algınlığı ve grip tedavisinde de kullanılabilir.
Pul Biber; Et yemekleri, bazı soslar, mantar soteleri, istenilen yemeklerde, kebaplar, salata, mantı, çorba, salata ve turşuda kullanılabilir.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU Fotoğraf
Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi28 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Dilay DARAOĞLU ZİROĞLU'nun Yazıları
► Lezzet Düşkünleri Dyt.Turgay KÖSE
► Geleneksel Lezzet ‘’aşure’’ Dyt.Mesude EVİRGEN
► Sağlık İçin Önce Su İçin Dyt.Aysel ŞAHİN KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yemeklerinize Lezzet Katmak İçin Baharatları Kullanabilirsiniz!!!' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:30
Top