2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Güç: Erkek Kadın İlişkileri
YAZI #2965 © Yazan Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN | Yayın Mayıs 2016
GÜÇ

Tüm kadınların erkekte aradıkları kriter aynıdır aslında GÜÇ
Bir kadının bir erkeği seçme sebebi onun kendisini koruyup, kollayabilecek güçte olduğunu düşünmesidir.
Bu nedenle tüm kadınlar kendileri ayarında yada kendilerinden daha güçlü olduğuna inandıkları erkekleri seçerler.
Arketip bilinçaltımıza kodlanmış bu şifre günümüze kadar taşınmakla birlikte güç anlayışı elbette ki değişmiştir.
İlk çağlarda iyi avcı olan, iyi mızrak kullanabilen yapılı erkekler güç timsali olarak görülürken, günümüzde bu durum paranın satın alabileceklerini temin edebilen erkek modeline dönüşmüştür.
Kızmayın canım elbette herkes için değil; kimi eğitime, kimi zekaya, kimi şahsiyetli bir duruşa, kimi de hala yapılı bir vücuda önem veriyor olabilir.
Aslında insanlar daha çok ellerinde olmayana özlem duyar ve onu güç olarak kabul ederler.
Paran yoksa para güçtür, sosyeteden değilsen sosyeteye girmek sınıf atlamaktır ve güçlenmektir elbet, eğitimsiz bir aileden geliyorsan eğitim yapmak güçtür;
Bunlara doğuştan sahip değilsen yada sonradan sahip olamamışsan evlilik yoluyla sahip olmakta ayrı bir güce sahip olma öğretisidir aslında...
Kuşaklar boyu böyle yetiştirilen kız çocukları zengin yada kariyer sahibi bir eşe sahip olmanın haklı gururunu taşımadılar mı?
Tabi bir de gücü kendi içinde barındıran ve sunisine ihtiyaç duymayan kadınlar var ve onların sayıları gittikçe artıyor.
Peki bu artış güç dengesini nasıl etkiliyor?
Kadın yukarı da sıraladığımız para, şişirilmiş kaslar, güzel sözler ve yapmacık tavırlardan etkilenmemeye başladığında erkek bilindik gücünü kaybediyor aslında
Yüzyıllar boyu kızlara yapılan büyü bozuluyor ve daha ayakları yere basan bir nesil gümbür gümbür geliyor.
Lakin bozulan bu dengeyi yeniden kurmak gerekecek; kadın ve erkek bir arada uyum içinde olmaya ve nesiller sevgiyle üremeye devam etmek zorunda
O zaman önce kadınlar yani anneler bilinçlenmeli ama bu konuya burada kendini tekrara düşmesin diye girmeyeceğim ki önce ki makale ve seminerlerim de oldukça bahsetmiştim.
Gelelim siz erkeklere,
Madem kadınlar değişiyor dengeyi sağlamak biraz da size düşüyor. Demek ki artık farklı bir şey istiyorlar.
Ve siz de hayatınız da bir kadın olsun istiyorsunuz...
Bakıyorum da çoğunuz değiştirip durduğunuz kadınlarda mutluluğu bulamıyorsunuz
Neden mi?
Belki de değişmesi gereken sizsiniz de ondan
Çoğunuz, zeki, iş sahibi, bakımlı kadınlar istiyorsunuz, evi çekip çevirebilecek, iyi anne olabilecek, sadık kalacak, sözünüzden çıkmayacak...
Sizce bu sıralamada fazlalık yok mu?
Kısaca siz güçlü bir kadın istiyorsunuz
Güçlü kadınların güç anlayışları diğerlerine uymadığı için de onları feministlikle, eş kıymeti bilmezlikle, gül gibi yuvalarını terk etmekle suçluyorsunuz.
Sizler aslında şunu demek istiyorsunuz;
Ben erkek doğduğum için erk timsaliyim bu nedenle de bütün bu özelliklere sahip de olsan sadece benim karım olarak anılabilirsin.
Oysa gücü içinde barındıran kadın yani aslında sizin tam da istediğiniz kadın tipi bununla çelişen bir güç anlayışına sahip ki kısaca sizin güç sayıp, bünyenizde barındırdıklarınızı o baktığında güç değil de ergenlik çıkmazı gibi algılıyor.
Erkeklere çok fazla mı yüklendik o zaman minik bir tüyo verelim,
Bütün kadınlar; safiyet, dürüstlük, kendilerini sıkmadan koruyabileceğine inandıkları güvenebilecekleri bir erkek ararlar ve en önemlisi
Tüm kadınlar çocukluklarından doğru sevilmek isterler...
Dikkatli bakarsanız göreceksiniz,
Her birinin içinde sevdiği erkeğin yanında özgürce ve güvende olduğunu hissederek oyun oynamak isteyen küçük bir kız çocuğuna rastlayabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ERDOĞAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN'ın Makaleleri
► Kadın Erkek İlişkileri Psk.Namık ACAR
► Kadın ve Erkek İlişkileri Psk.Bilge ÇAPOĞLU
► Kadın Erkek İlişkisi Psk.Burçin DEMİRKAN
► Eş Seçimi: Kadın ---- Erkek Psk.Mehmet DUMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Güç: Erkek Kadın İlişkileri' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Birey Toplum İlişkisi Temmuz 2019
► Paylaşılmış Psikoz Eylül 2018
► Travma ve Dissosiasyon Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:45
Top