2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Okullar Başlarken
YAZI #2969 © Yazan Psk.M.Abdullah YÜKSEL | Yayın Mayıs 2016
Okullar başlarken;
Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. ohh ne güzel. desenize birinci dönem bitti bile.ilk gün geçti.koskoca bir gün oldu başlayalı okullar. heyecanla iki ileri bir geri atılan adımlar, ilkleri geride bırakmanın hüznü ile atar oldu kalpler.
Yeni okul, eskimeyen öğretmenler, farklı dersler, bambaşka arkadaşlar… daha nice sayılamayan yeni başlangıçlar. hepsi de bitirmek için girilen yolda, başlamanın verdiği güçle anlam kazanan güzellikler.
Pekii gelelim işin ikinci yarısına.Hiç dengesiz iki yarımın bir bütün ettiği görülmüşdür.Cevabımız hayır ise; bir şeylere daha başlamamamız gerekiyor demektir.
Başlamadan kurduğumuz hayallerin gerçekleşmesi için, yeni başlangıçların sona ulaşması için ve iki yarımdan bir bütüne ulaşmak için çalışmak çalışmak çalışmak.
Hem de çok çalışmak; değil tabi ki; verimli çalışmak, düzenli çalışmak, isteyerek, merak ederek, araştırarak ve her gün yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını yaşayarak çalışmak.
Başkası için değil, arkadaşını geçmek için değil, öğretmeninin gözünden düşmemek için değil; kendin için, geleceğin için, yarınlarda hedeflediğin yerde olmak için .
İşte o zaman gerçekleşir hayaller, işte o zaman anlam kazanır harcanan çabalar,hissedilmez uykusuz geçen günler,öfkelendirmez’’ hadi kapat o bilgisayarı artık’’ gibi sözler,ağlatmaz bizi elimizden alınan tabletler,telefonlar…
Yoksa dün nasıl geçti ise bugünlerde öyle geçecek. Yarınları bizim belirlememiz bugünümüzü ertelemeden, beklemeden iyi değerlendirmekten geçer.


M. Abdullah YÜKSEL
Uzm. Psikolojik Danışman
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
M.Abdullah YÜKSEL Fotoğraf
Psk.M.Abdullah YÜKSEL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.M.Abdullah YÜKSEL'in Makaleleri
► Anaokuluna Başlarken Psk.Ayşegül COŞKUN
► Ana Okuluna Başlarken Psk.Barış ÜLKÜMEN
► Okula Başlarken... Psk.İlay AKTOPRAK
► Tuvalet Eğitimine Başlarken Psk.Yaprak GÜLMEZ
► Okula Başlarken : Çocuğunuz Artık Büyüdü Psk.Dnş.Fahreddin GÜRBÜZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Okullar Başlarken' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Nereye Gidiyor Bu Ergenlik! Haziran 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:06
Top