2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kognıtıf Davranıscı Terapı & Bılıssel Davranıscı Terapı
YAZI #3085 © Yazan Dr.Psk.Esra SAVAŞ | Yayın Ekim 2016
KOGNITIF DAVRANISCI TERAPI & BILISSEL DAVRANISCI TERAPI

Kognitif terapi uygulayan uzman klinik psikolog, bir durum ya da tetikleyiciyle birlikte ortaya çıkan düşünce, duygu, fiziksel belirtiler, görüntüler, davranış, tepki, bas etme yolları arasındaki etkileşim üzerinde durur. Burada belirlenen düşüncelerle otomatik düşünceler, temel inanç, ara inanç, kurallar, ve semalar Bunu sebebi kognitif modele göre, kişiler olayları olduğu sekliyle değil, kendilerinde oluşan tepkilere göre algılar. Bu algılamalar esnasında çarpıtılmış düşünceler, işlevsiz düşünceler, düşünce hataları, engelleyici öğrenilmiş kalıp ve kurallar yer alıp kişinin hayatını kısıtlayan, günlük işlevini engelleyen, yasam kalitesini düşüren düşüncelerden oluşuyor.
Kognitif davranışçı terapinin önemli bölümlerinden biri kişilere ise yaramayan düşünce ve davranışlarını değiştirmesine yardımcı olarak duygu ve fonksiyonelliklerinde süreklilik halinde ilerleme gösterebilmeleridir.
Kognitif davranışçı terapi (bilişsel davranışçı terapi), zamana duyarlı, zaman tasarruflu, yapılandırmış, şimdiki zamana dayalı bir psikoterapi yöntemidir. Direk olarak danışanın, kişinin şu anki problemlerine çözmeye yönelir ve kişilere disfonksiyonel, işlevsiz düşünce ve davranışlarında değişiklik yapabilme becerilerini öğretir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra SAVAŞ Fotoğraf
Dr.Psk.Esra SAVAŞ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Doktor Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi14 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Esra SAVAŞ'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kognıtıf Davranıscı Terapı & Bılıssel Davranıscı Terapı' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kanser ve Depresyon Ekim 2010
► Kanser Psikolojisi Ekim 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:08
Top