2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Vermek Gerçekten Zor mu?
YAZI #3135 © Yazan Dyt.Özge ÖZCAN | Yayın Kasım 2016
Diyetler, çeşitli zayıflama programları, zayıflama çayları gibi ürünler ve programlar son zamanlarda yazılı ve görsel medyada çokça yer alan ve popülerliği gittikçe artan konulardır. Kimileri zayıflamak, kimileri de kilo almak için bu yöntemlere zaman zaman başvurmakta; bazen de maalesef işin uzmanına danışılmadan uygulanan bu yöntemler sebebiyle sağlıklarını kaybetmekte veya istenilen sonucu elde edememektedirler.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KİLO VERMEK İÇİN NE YAPMALI?

Öncelikle doğru bir beslenme programı için reklamlar, sosyal medya ve diğer internet sitelerinden elde edilen kişiye uygun olmayan diyetleri uygulamak yerine bu işin asıl uzmanı diyetisyenlere gidip kişinin cinsiyet, yaş, meslek, fiziksel aktivite, beslenme durumu ve sağlık durumuna göre doğru bir beslenme programı düzenlenmesiyle işe başlanılabilir.

DİYET DEMEK, AÇ KALMAK ANLAMINA GELMEZ!

Toplumumuzun ‘diyet’ kelimesine karşı ‘aç kalmak’ diye ön yargılı olarak bakması kesinlikle yanlıştır. Diyet, aslında kişinin özelliklerine (cinsiyet, yaş, fiziksel aktivite vs.) ve metabolizmasına göre en uygun şekilde düzenlenen yeterli ve dengeli beslenme programıdır.

SADECE TEK BİR BESİN GRUBUNDAN BESİNLERLE BESLENMEK OLMAZ!

Medyada sıklıkla karşılaştığımız sadece et veya sadece salata gibi tek tip besinlerle beslenilen diyetlerin uygulanması zor olduğu gibi, aynı zamanda yanlıştır. Doğru, yeterli ve dengeli bir beslenme şeklinde süt ve süt ürünleri grubu; et-yumurta-kurubaklagil grubu; ekmek ve tahıl grubu; sebze ve meyve grubunda bulunan besinlerin hepsinden diyetisyeninizin önereceği miktarlarda mutlaka bulunmalıdır.

HAREKETLİ BİR YAŞAM ŞART!

Yeterli ve dengeli bir beslenme kadar hareketli bir yaşam da sağlık için çok önemlidir. Sadece spor yaparak serbest bir beslenme şekliyle değil, kişiye uygun bir fiziksel aktiviteyle sağlıklı bir beslenme şeklinin beraber yürütülmesi gerekmektedir. Bunun için en basit şekilde günde en az yarım saat yürüyüşle veya ilgilenilen başka bir spor dalıyla, yürüyerek gidilebilecek mesafelere giderken araç kullanmayarak, asansör yerine merdiven kullanarak hareketli bir yaşam alışkanlık haline getirilebilir.

BAŞARABİLECEĞİNİZE İNANIN VE ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN!

Yeterli ve dengeli bir beslenme programı, hareketli bir yaşam ve sigara; alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durarak kilo vermek ve ideal kilonuza kavuşmak imkansız değildir. Sağlığınıza özen göstermek sizin elinizdedir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Özge ÖZCAN'ın Makaleleri
► Kilo Vermek Çok mu Zor? Dyt.Makbule ERÇAKIR
► Ramazan Ayında Kilo Vermek Dyt.Yeşim İŞGÜZAR
► Kilo Vermek: Neden-Nasıl? Dyt.Çağlayan ŞAHİN
► Çocuğunuzu Emzirirken Kilo Vermek Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Kilo Vermek İçin 5 Altın Kural Dyt.Banu Belkıs AŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kilo Vermek Gerçekten Zor mu?' başlığıyla benzeşen toplam 52 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:01
Top