2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Şükran Sakinleştiriyor
YAZI #3138 © Yazan Psk.Dnş.Ahmet Vezir TAYLAN | Yayın Kasım 2016
başkalarına teşekkür etemek ,şükran duygularını dile getirmek öfkeyi azaltıyor,kırılganlıkları ve genel hassasiyeti yatıştırıyor.Bu konuda beş farklı çalışmaya imza atan UK college of arts&sciences'dan prefösor Nathan DEWAll'her ne kadar minnettarlığın mental sağlığı olumlu etkilediği bilinsede agresyonu azalttığı bilinmiyordu.minnettarlık kişilerin başkalarıyla ilgili hassasiyetlerini ifade etmeye motive ediyor ve empati kurmaya yönlendiriyor.dha empatik kişiler daha az agresif oluyoraraştırmacılar 900'ün üzerinde üniversite öğrencisiyle gerçekliştirdikleri çalışmada minnettarlığın düşük agresyonla ilişkili olduğunu saptadılar
Dewall bu çalışmayla sadece belli kişilerin minnettar olabildiği yönündeki inanışı da kırmak istediklerini belirtiyor.Minnettarlık eşit olarak herkeste açığa çıkabibilen bir his ve agresyon eğilimini aşağı çekmede etkili.
Uzmanlar hiö değilse haftada bir kez kendi içinize dönüp sahip olduklarınıza bir bakmayı tavsiye ediyor.Böyle bir değerlendirme yapmak zaman içerisinde genel sağlık durumunuz üzerinde olumlu bir etki uyandıracak,sarsıntılara karşı iç dünyanızı daha güçlü kılacaktır.


KAYNAK:medical news today
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.Ahmet Vezir TAYLAN
Psikolojik Danışman
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Ahmet Vezir TAYLAN'ın Makale ve Yazıları
► Haset ve Şükran Psk.Dnş.Ezgi OKTAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Şükran Sakinleştiriyor' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Panik Atak Mayıs 2019
◊ Boşanma ve Çoçuk Aralık 2018
◊ Çocuklarda Bipolar Kasım 2016
◊ Pozitif Psikoloji Nedir Kasım 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:09
Top