2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pancarın Faydaları
YAZI #3246 © Yazan Dyt.Ceren ODABAŞIOĞLU | Yayın Ocak 2017
Son zamanlarda oldukça popüler olan pancar; çeşitli tarifler, detoks içecekleri ve salatalarda sıklıkla kullanılmaktadır.
Pancar; potasyum, magnezyum, çinko mineralleri, A, B6 ve C vitamini kaynağıdır.
İçeriğindeki yüksek miktarda lif sayesinde; tokluk hissini arttırır, sindirim sisteminizin düzenli çalışmasını sağlar.
Beta karoten ve folat içeriği ile bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
Antioksidan özelliği ile damar duvarlarını koruyarak kalp krizi ve felç riskini azaltır. Uzun süreli kaynatıldığında antioksidan özelliğinin azaldığı unutulmamalıdır.
Bazı çalışmalar pancarın içerisinde bulunan lipoik asidin diyabetli bireylerin el ve ayaklarında oluşan sinir hücresi hasarlarının iyileşmesine yardımcı olduğunu göstermektedir.
Pancarın inorganik nitrat içeriği zengindir. İnorganik nitrat; tükürük içerisinde yer alan yararlı bakteriler tarafından egzersiz sırasında kan damarının genişlemesini sağlayarak, kanda fazla oksijen akışından görevli nitrit oksit üretiminde öncüldür. Özetle; kan damarlarını genişleterek kan dolaşımını kolaylaştırır. Egzersiz öncesi içeceğiniz 500ml pancar suyu yorgunluk süresini geciktirerek dayanıklılık ve direncinizi arttırır. Pancar pişirildiğinde nitrit oksit miktarı azalır, bu nedenle çiğ veya suyunu sıkarak tüketmelisiniz.
Hamilelik döneminde artan folat ihtiyacı yüzünden; yüksek folik asit içeriği ile gebeler için iyi bir besindir.
Demir metabolizma bozukluğu veya sık böbrek taşı düşürme sorunu olanlar hekimlerine danışmadan yüksek miktarda pancar tüketmemelidirler.
Yüksek besin içeriğinden dolayı havuç suyu ile karıştırarak tüketilmelidir.
Sonbahar ve kış ayları pancarın mevsimidir. Sebze ve meyveleri tüketirken mevsimine uygun olarak tüketmeye özen gösterin.
Pancar alırken; orta boy, koyu ve parlak renkli, yumuşamamış olanları tercih edin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ceren ODABAŞIOĞLU'nun Makale ve Yazıları
► Dut ve Pancarın Günlük Beslenmemizdeki Yeri Dyt.Funda GÖÇER TUZGÖL
► Domates ve Faydaları Dyt.Aysun SARIN
► Yaban Mersininin Faydaları Dyt.Serpil TARMAN
► Düzenli Egzersizin Faydaları Dyt.Özge KARAARSLAN
► Bitki Çaylarının Faydaları Dyt.Buket ADANÇ
► Keçi Sütünün Faydaları Dyt.Buket ADANÇ
► Beyaz Çayın Faydaları Dyt.Fatih SERT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Pancarın Faydaları' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Suyun Faydaları Ocak 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:26
Top