2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Suyun Faydaları
YAZI #3247 © Yazan Dyt.Ceren ODABAŞIOĞLU | Yayın Ocak 2017
Suyun önemi her geçen gün artıyor.
Vücut su oranı; yenidoğan bebekte %90 iken; yaşlandıkça bu oranın yerini yağ dokusu alıyor ve yetişkinlerde %60 yaşlılarda ise %50’ye kadar düşüyor. Bu veriler de gösteriyor ki; su içmenin önemi her geçen gün artıyor.
Suyun vücuttaki görevleri
Suyun; yediğiniz besinlerin sindirimi, emilimi ve hücrelere taşınması, hücrelerde gerekli biyokimyasal tepkimelerin oluşması, metabolizma sonucu oluşan zararlı maddelerin atılması, vücudun kimyasal ve enzimatik temel işlevlerinin devamı gibi birçok görevi vardır.
Aynı zamanda besinlerden aldığınız her 1 kcal’yi metabolize edebilmek için 1 ml suya ihtiyacınız vardır. Bu da suyun kilo verme üzerindeki etkisini açıklamaktadır.
Ne kadar su içmeniz gerekiyor?
Büyük bir çoğunluk maalesef sadece susadığında su içiyor. Fakat unutulmamalıdır ki; susadığınız zaman vücudunuz zaten %1 oranında su kaybetmiş olur. Vücut sıvısı %10 oranında azalırsa; hayati tehlike söz konusu olur.
Susamayı beklemeden ve içtiğiniz su miktarını gün içerisinde birçok sefere bölerek tüketmelisiniz.
Günlük su ihtiyacı; cinsiyet, yaş, kilo, egzersiz sıklığı ve yoğunluğu, sağlık problemleri, iklim gibi birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterir. Fakat ortalama olarak yetişkin ve sağlıklı bireylerde günlük 8-10 bardak (2-2.5 litre) su tüketimi önerilmektedir.
Yeterli miktarda su tüketimin en iyi göstergelerinden biri idrar rengidir. Koyu renk idrar yetersiz su alımının göstergesidir. İdrar rengi berrak olmalıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ceren ODABAŞIOĞLU'nun Makale ve Yazıları
► Suyun Önemi Dyt.Turgay KÖSE
► Beslenmede Suyun Önemi Dyt.Dilan DALGIÇ
► Beslenmede Suyun Önemi Dyt.Seda KAYA
► Suyun Hayatımızdaki Yeri Dyt.Deniz ŞAFAK
► Suyun İnsan Yaşamındaki Yeri Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
► Domates ve Faydaları Dyt.Aysun SARIN
► Yaban Mersininin Faydaları Dyt.Serpil TARMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Suyun Faydaları' başlığıyla benzeşen toplam 45 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Pancarın Faydaları Ocak 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:17
Top