2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dukan Diyeti
YAZI #3253 © Yazan Dyt.Zülal YALÇIN | Yayın Ocak 2017
Fransız olan Doktor Pierre Dukan tarafından oluşturulan diyettir. Uzun süren ve belli aşamaları olan bu diyet 4 evreden oluşmaktadır. Protein bakımından zengin bir diyet olması ile hızlı kilo kaybetmeye yardımcı olduğu düşünüldüğünden popülerlik kazanmıştır. Dukan diyeti aşamalarında;
Atak Aşamasında: 68 adet saf protein yenebiliyor, 2-7 gün arası sürüyor, ilk hafta içinde 1-4 kilo arası kilo verilmesi bekleniyor, günde 1.5 kaşık yulaf kepeği yenebiliyor, günde 20 dakika egzersiz yapılması gerekiyor.
Seyir Aşamasında: 68 adet saf proteine 32 adet sebze ekleniyor, her 6 günde 1 kilo verilmesi bekleniyor, günde 2 kaşık yulaf kepeği yenebiliyor, günde 30 dakika egzersiz yapılması gerekiyor.
Sağlamlaştırma Aşamasında: 68 protein, 32 adet sebzeye tam tahıllı ekmek, meyve ve peynir çeşitleri ekleniyor, seyir aşamasında kaybedilen her kilo için sağlamlaştırma aşamasına 10 gün ekleniyor, günde 2 kaşık yulaf kepeği yenebiliyor, günde 25 dakika egzersiz yapılması gerekiyor.
Dengeleme Aşamasında: Tüm gıda guruplarından yiyecekler tüketilebiliyor, ömür boyu sürüyor, günde 3 kaşık yulaf kepeği yenebiliyor, günde 20 dakika fiziksel aktivite yapılması öneriliyor.
İlk aşamada ,enerji hesabına dayalı beslenme programlarına göre daha hızlı kilo verilmesi bu diyetin popülerliğini arttırmaktadır. Hızlı kilo kaybı olduğu için diyeti yapan kişiye ilk aşamada yüksek motivasyon sağlayabilir. Fakat listede yüze yakın besin bulunsa da bunların çok az bir kısmına ulaşılabiliyor. Diyetin başında yoğun protein ağırlıklı beslenme nedeniyle ağız kokusu, halsizlik gibi bazı belirtiler ortaya çıkar . Tahıl ve besin lifi bakımından zengin sebze, meyvelerin kısıtlı olması özellikle başlangıç aşamasında kabızlık gibi sindirim sorunlarına yol açar.
Dukan diyetinde enerji sınırlaması olmasa da çok sıkı kuralları olan bir programdır. Sağlıkla ilgili değerleri uzun vadede olumsuz etkilediği için tercih edilmemelidir.Sağlıklı beslenme şekli yaşam şekline çevrilerek beslenme alışkanlıklarının kalıcı olması sağlanmalıdır.







BESLENME UZMANI
ZÜLAL YALÇIN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Zülal YALÇIN Fotoğraf
Dyt.Zülal YALÇIN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zülal YALÇIN'ın Makaleleri
► Dukan Diyeti Dyt.Yusuf YAŞAR
► Dukan Diyeti Dyt.Nilgün AYDIN
► Dukan Diyeti Nedir? Dyt.Canan DOĞAN
► Kış Diyeti Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Akdeniz Diyeti Dyt.Melike ÖZDEN
► Flexitarian Diyeti Dyt.Meltem YAMAN
► Sdm Diyeti Nedir? Dyt.Zülal YALÇIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Dukan Diyeti' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sdm Diyeti Nedir? Ocak 2017
► En Moda Diyetler Eylül 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:54
Top