2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Selilit ve Beslenme
YAZI #3258 © Yazan Dyt.Zülal YALÇIN | Yayın Ocak 2017
Yazın yaklaşmasıyla birlikte kıyafetler yavaş yavaş değişmeye başlar. Elbiseler , etekler , ince kıyafetler gardıroplarda yerini alırken kadınların korkulu rüyası olan selülitte bir panik havası yaratmaya başlar. Peki neler yapmalıyız?

1- Su, cildin nem dengesini koruyarak elastikiyetini kaybetmesini önler. Böylece vücudun gereksiz ödem tutmasını engeller. Vücudun toksik maddeleri atmasını kolaylaşır.

2- Greyfurt, salatalık, domates, kavun, karpuz, üzüm, marul gibi su oranı yüksek gıdaları beslenme örüntüsünün içine yerleştirin. Bu besinlerde yüksek su içerikleri ile selülit görünümü deri altı yağ dokusunu azaltarak sağlamaktadır.

3- Esmer, tam tahıllı besinleri tüketin. Makarna, beyaz ekmek, pirinç ve şekerli gıdalar kanda insülin seviyesinde dalgalanmalara neden olarak vücudu yağ depolaması konusunda uyarır. İşlem görmemiş ya da çok az görmüş tahıl ürünleri tükettiğinizde bu dalgalanmalar azalacak ve vücudunuz yağ depolamak yerine yağ yakma moduna girecektir.

4- Renkli sebzeleri beslenmenizden asla eksik etmeyin. Kırmızı biber, kırmızı greyfurt, portakal ve kivi gibi besinler kolojen yapımını desteklerler ve C vitamininden çok zengindirler. Kolojen yapımını destekleyen diğer sebze ve meyveler ise; brokoli, ananas, armut, kuşkonmaz ve turunçgillerdir.

5- Balık ve balık yağı, kolojen sentezini destekleyici yapısı nedeniyle yine cilde elastikiyet verir ve vücudun sıkılaşmasını sağlar.

6- Somon, ceviz, badem ve zeytinyağı elzem yağ asitlerinden zengindirler. Bu besinler, cilt dokusunun onarılmasında kullanılmaktadır.

7- Avokadonun içeriğindeki A vitamini ve iyi yağ asidi içeriği sayesinde vücudun yağ yakımını ve cilt sağlığının korunmasını desteklemektedir. Sadece besin olarak tüketilmesi değil püre haline getirilip vücuda maske gibi sürülmesi bile vücudun pürüzsüz bir dokuya sahip olmasına yardımcı olur.

8- Yaban mersini, ahududu, böğürtlen gibi berry grubundaki besinler yüksek antioksidant içerikleri nedeniyle dolaşım bozukluklarına ve serbest radikallerin olumsuz etkilerini azaltarak doku hasarını önlerler.

9- Protein açısından zengin olan balık, tavuk, yağsız kırmızı et, kurubaklagiller ve özellikle yumurta içeriğindeki elzem ve elzem olmayan aminoasitler sayesinde dokularda su tutulumunu önlemekte ve metabolizmayı artırarak yağ yakımını hızlandırmaktadır.

10 - Muz ve turunçgiller potasyum içerikleri sayesinde dolaşımı hızlandırarak, sıvı tutulumunu da engellemektedirler.

11- Düşük yağlı veya yağsız süt ürünleri, yüksek kalsiyum içerikleri sayesinde daha fazla yağ yakmasını sağlayarak selülitli görünümün hafiflemesine yardımcı olmaktadır.

Selülitlerinizden kurtulmak için her gün öğünler arasında bir saat tempolu bir şekilde yürüyün. Beslenmenin yanında selülitlerin giderilmesine yönelik uygulanan egzersizleri de haftanın en az 3 günü uygularsanız daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz.





BESLENME UZMANI
ZÜLAL YALÇIN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Zülal YALÇIN Fotoğraf
Dyt.Zülal YALÇIN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi29 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Zülal YALÇIN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Selilit ve Beslenme' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sdm Diyeti Nedir? Ocak 2017
► En Moda Diyetler Eylül 2016
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:10
Top