2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sınav Kaygısını Yenmede Emdr Terapisinin Etkisi
YAZI #3323 © Yazan Psk.Esra ÜNAL ŞENGÜL | Yayın Şubat 2017
Sınavlar hayatımızın birçok yerinde karşımıza çıkan ve zaman zaman performansımızı, zaman zaman da bilgimizi ölçen süresi belirli ölçme araçlarıdır. Üniversite sınavına yaklaştığımız şu günlerde birçok öğrencinin heyecan ve kaygısının arttığını görüyoruz. Sınava ne kadar çalışsalar da bazıları kendilerini yeterli hissedememekteler. Yeterli hissedememenin bir nedeni kötü geçmiş sınav tecrübeleri, sınavda korku ve endişe yaşayarak bilgileri aktaramama, hatta bazen de kaygıdan dolayı sınavı yetiştirememe gibi sebepler olabilmektedir.
Terapi desteği tam da bu noktada öğrencilere çok yardımcı olmaktadır. Özellikle kısa sürede sonuç veren EMDR Terapisi tekniği ile öncelikle varsa kötü geçen sınav tecrübelerinin etkisi öğrencinin zihninden silinerek gireceği sınavda başarılı ve kontrollü olabilmesi sağlanabilmektedir. Emdr terapisi ile sırasıyla geçmiş yaşanan olumsuz olaylar, var olan tetikleyici durumlar ve gelecekte olmasından endişe ettiğimiz olay ve durumlar ile ilgili çözümlemeler yapmak mümkündür. Örneğin, kötü geçen bir deneme sınavı sonrasında sınav kaygısı yaşayan bir öğrenci için öncelikle sınava dair olumsuz inançlar, davranış örüntüleri ve beden duyumları etkisiz hale getirilir. Sonrasında gelecek sınavlar ile ilgili devam eden endişe, korku ve çaresizlik duygularını kontrol etmesi ve yönetmesi sağlanabilmektedir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ÜNAL ŞENGÜL Fotoğraf
Psk.Esra ÜNAL ŞENGÜL
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
Psikoterapist - Somatik Deneyimleme 2. Düzey - Emdr Terapisti- Çift Terapisti
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi179 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Esra ÜNAL ŞENGÜL'ün Makaleleri
► Sınav Kaygısını Yenmek Psk.Büşra GÜNEŞ
► Sınav Kaygısını Nasıl Yenebilirim Psk.Dnş.Sehir HİLOOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Sınav Kaygısını Yenmede Emdr Terapisinin Etkisi' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Stresle Başa Çıkma Ağustos 2015
► Motivasyon Üzerine Temmuz 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:42
Top