2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aşkın Halleri
YAZI #3365 © Yazan Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN | Yayın Mart 2017
AŞKIN HALLERİ
Büyüdükçe insan daha farklı bakıyor aşka…
İlkyazda akla gelenler artık düşüncelerimizden yıldız gibi kayıp giderken yerini başka şeylere bırakıyor aşk olgusu…
Ne hoş aklın oyunları; anımsadıklarımız, atladıklarımız, asla oynamam dediğimiz oyunların başrolünde bulmalarımız kendimizi. Hepsi bize ait birer yaşam parçası değil mi ve anılar bütünü değil mi yaşamdan arta kalan…
Sadece anımsadıklarımız mı bize kalan, bir de beynimizin diğer bilgilere yer açmak için sildikleri ya da arka plana atıp hatırlamakta zorlandıklarımız var elbette.
Hafızanın anımsamadıklarını duyusal hafıza hatırlar.
Bazen bir ses, bir koku, bir dokunuş bize unuttuğumuzu sandığımız kişi ve ortamları hissettirdikleri ile birlikte geri getiriverir. Şimdi bunu nereden anımsadım hiç aklımda yoktu dediğimiz bir ya da bir sürü anı beynimize üşüşüverir. Bunlar aşk gibi hoş anılar olabildiği gibi vuruklar da olabilir; aşk ya da aşk acısı gibi.
Her şey hoş bir anı olarak kalır günün birinde hayatın vurukları bile gerçek sevda bulunduğunda…
İnsanın insana olan aşkı; insanlık için bir şey yapabilme gücü elde edildiğinde, koşulsuz sevildiğinde diğeri her şey yoluna girmiş demektir. Lakin bunun için de önce kendisini sevmeli insan, kendisine âşık olmalı, kendinden çıkışla sevebilir diğerini kişi. Kendi değerine eşit koşarak biçer karşısındakinin ederini. Kendisini sevemeyen diğerlerini sevme yetisine de sahip değildir ki tersi de doğrudur, diğerlerini sevemeyen kendini de sevmiyor demektir.
Dünyaya yeni gözlerle bakmak her şeyi değiştirebilir ama önce baktığınız gözlerin bağlı olduğu sistemi değiştirmek gerekir ki bu sistem de beyinin ta kendisidir. Onu değiştirmek için ise ihtiyacınız olan tek şey;
EĞİTİMDİR.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ERDOĞAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN'ın Makaleleri
► Aşkın Nörobiyolojisi Psk.Ezgi TANIL
► Aşkın Psikolojisi Psk.Ali BIÇAK
► Aşkın "O" Hali Psk.Ebru DEMİR KARA
► Aşkın Yitik Hali Psk.Funda DOĞAN
► Aşkın ve Evliliğin Bilinçaltı Psk.Kübra Nur ASLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Aşkın Halleri' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Birey Toplum İlişkisi Temmuz 2019
► Paylaşılmış Psikoz Eylül 2018
► Travma ve Dissosiasyon Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:31
Top