2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Jako Papağan ,macaw Papağan,ara Papağan,sultan Papağan Veteriner İzmir Kuş Hastanesi
YAZI #3459 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Nisan 2017
Jako olarak bilinen papağanlar genel olarak Afrika Gri Papağını olarak da adlandırılmaktadır. Son yıllarda ev hayvanları arasında en çok tercih edilen canlılar arasında olan papağanlar, gri renkli olurlar ve papağanlar arasında konuşma yeteneği olan en fazla türdür. Ev ortamında da tercih edilmesinin nedenleri arasında, bu konuşma yetenekleri bulunmaktadır. Hatta bu yetenekleri çok fazla olduğunu internette birçok video üzerinden görebilirsiniz. Başarılı bir şekilde yetiştirilmiş jako papağanları ev sahiplerinin seslerini çok başarılı bir şekilde taklit edebilmektedir.izmir bornova papağanlardan anlayan veteriner

Jako Papağanlarının Fiziksel Özellikleri
Genelde Güney Amerika ve Afrika kıtalarından getirilen bu kuşlar, gri renkte olur ve yavrular normal bir güvercin boyutunda olmaktadır. Erkek yavrular dişilerden biraz daha büyük olabilmektedir. Gri renkli vücutlarının kuyruk kısımları açık kırmızı olmaktadır. Yavrular da ise kuyruk kısımları genelde koyu kırmızı tonundadır. Jako papağanlarının 11-12 aya kadar gözleri siyah olur. 12 aydan sonra genelde gri rengine dönüşüm yaparlar. 24 ay sonrasında ise, sarı renge doğru son renk olacak şekilde, dönüşüm yaparlar. Jako papağanları uzun ömürlü olmaları ile bilinmektedir. Ortama 20-30 yıl arasında yaşamaktadır. Fakat birçok ülkede 60-70 yaşına kadar yaşayanları da bulunmaktadır.
Jako Papağanlarının Beslenmeleri
Genelde hazır mamalar ile beslenmeleri tavsiye edilmektedir. Fakat hazır mama kullanmak istemeyenler, uzman veteriner hekim kontrolünden sonra, onayı olması dahilinde, sevdikleri yemekler arasında;
Sütlü kuru ekmek
Katı yumurta
Haşlanmış patates
Çekirdek (Tuzsuz ay çekirdeği)
Yulaf ve buğday
Fındık, arpa ve sorgum da verilebilir.
Hassas hayvan olmalarının yanında, beslenmeleri iyi yapıldığı takdirde, hastalanmadan uzun yıllar yaşayabilmektedirler. En dikkat edilmesi gereken konuların başında; beslenme olduğu için genelde hazır ve kaliteli mamalar tercih edilmelidir. Genelde ara besinlerde yıkanmış ve taze marul verilebilir. Fakat kesinlikle çok az miktarda verilmelidir. Aksi takdirde papağanda ishal durumu olabilmektedir.
Jako papağanlarının beslenmelerinde en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında; sulukları olmalıdır. Mutlaka günlük temizlenmeli ve yenilenmelidir. Genelde çeşme suyu kullanmak yerine, hazır su kullanmayı tercih ediniz. Gün aşırı kafeslerinin altlarını temizlemeye özen göstermeli ve uygun dezenfektanlar ile temizlenmelidir.
Tolgay Aytar
Veteriner Hekim
02323881770
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Veteriner Kardiyoloji Vet.Hek.Gökhan ÖZTÜRK
► Veteriner Hekim Anlamaz Vet.Hek.A.Kutlu DAYIOĞLU
► Veteriner Hekim Olmak Vet.Hek.Dr.Başak TUNÇER ULUKARTAL
► Avrupada Veteriner Hekimlik Vet.Hek.Dr.Mustafa ALTUNTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Jako Papağan ,macaw Papağan,ara Papağan,sultan Papağan Veteriner İzmir Kuş Hastanesi' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:18
Top