2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Papağanlarda Besleme İzmir Papağan Hastanesi/ Öz-Vet İzmir Kuş Hastanesi
YAZI #3460 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Nisan 2017
Jako papağanlarda beslenme nasıl olmalıdır?

Tüm yıl boyunca 2/5 meyve-sebze(filiz), 2/5 tohum ve 1/5 diğer besinlerle beslenen papağanlarda özellikle filiz ve meyve sebze oranının artırılması ve kuru gıdaların biraz azaltılması papağanların baharın geldiğini ve dolayısıyla çiftleşme döneminin başladığını haber verecektir. Özellikle değişik türlerde (nişastalı ve yağlı) tohumların filizlendirilmesi çok önemlidir. Çiftleşme öncesi dönemde kalsiyum (mürekkep balığı, mineral solüsyonu, yumurta kabuğu) desteği ile birlikte vitamin verilmesi yararlıdır.

Jako gri papağanlarda kafes seçimi nasıl yapılmalıdır?

Öncelikle papağanınıza uygun büyüklükte, altı ızgaralı bir kafes almalısınız. Pirinç kafesleri tercih edin. Pirinç olmayan bir kafes alacaksanız, boyası çıkmayan, fırın boyalı bir kafes olmasına dikkat edilmelidir. . Kafesi evin aydınlık, doğrudan güneş almayan, cereyan olmayan bir yerine yerleştirin. Kafesine tırmanabile ceği*birkaç tünek, birkaç oyuncak (zil,merdiven.çan) *koymalısınız. Suluk ve yemlikleri haftada 2-3 kez,kafesin altındaki ızgarayı haftada 2 kez ,kafesi ise ayda bir kez uygun temizlik malze meleri ve uygun dezenfektanlarla yıkamalısınız. Kafesin altına serdiğiniz kağıdı her gün temiziyle değiştirmelisiniz. Papağanlar banyo yapmayı severler. Sıcak mevsimlerde ayda 3-4 ,kış aylarında ayda 1-2 banyo yeterlidir. Banyo kuşunuzda alerjik reaksiyonlara yol açan tozların vücuttan atılması açısından da faydalıdır. Çiçek sulamada kullandığımız duş başlıklı sulama kapları bu iş için idealdir. Papağanınızı yıkarken suyun soğuk ve tazyikli olmamasına, kulaklarının içine kaçmamasına dikkat edin. Papağanınıza gece banyo yaptırmayın. Bütün gece nemli tüylerle kalması birçok hastalığı davet edebilir. Banyodan sonra odanın sıcak olmasına özen gösterin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Papağanlarda Rutin Bakım Vet.Hek.Akif DEMİREL
► Kuzu Besleme Vet.Hek.Oğuz SEYFİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Papağanlarda Besleme İzmir Papağan Hastanesi/ Öz-Vet İzmir Kuş Hastanesi' başlığıyla benzeşen toplam 11 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:27
Top