2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Papağanlarda Pelet Olarak Gdo'lu Kullanımının Papağanın Sağlığındaki Olumsuzlukları !İzmir Kuş Hastanesi
YAZI #3470 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Nisan 2017
Papağanlarda beslenme çok önemlidir bize gelen hasta papağanların yarısı yanlış besleme hatalarından kaynaklanmaktadır.Bu yüzden biz kuş veterinerleri İçin papağanda kullanılan pelet yemlerin organik olması çok önemlidir.Gdosuz Pelet yemler papağanlarda karaciğerde yağlanma,allerjik dermatitler,aşırı kaşınma,tüy yolmaya,lipom vs neden olmaktadır.Bu nedenle önemlidir.Papağanlar doğal ortamlarında bu gdosuz beslenmeyi kendileri sağlayabilir ama kafes ortamında sahibi ne verirse yemek zorundadır.O yüzden papağan sahipleri seçici olmak zorundadır.izmir papağan hastanesi
Tamamen Papağan Organik Peletler
**% 100 Organik Peletler Papağan beslenmeniz için mükemmel bir yardımcıdır!
** Olağanüstü Kalite Tüm malzemeler İnsan Dereceli ve Sertifikalıdır.
** Birçok Papağan Tarafından Kolaylıkla Kabul Edilir.
** Tüm Doğal Mutlu ve sağlıklı bir Papağan için tüm doğal vitamin, mineral, amino asitler ve diğer besin kaynakları içinde bulunur.
** Doğal olarak Biberiye, Gül Kalmaları, Limon ve Portakal Kabuğu ile Korunan
Hiçbir Yapay Koruyucu BHA, BHT veya etoksikuin gibi. Yapay renkler veya tatlar yok. Yapay vitamin yok. Sükroz / şeker eklenmemiştir bu çok önemlidir.
** Hayvansal Ürünler veya hayvan yan ürünleri yoktur.
** GDO yok Genetiği değiştirilmiş organizmalar yoktur.
** Küçük pelet boyutları, küçük ila orta kuşlar için Tamamen Organik paletler ve orta ila ekstra büyük kuşlar için düzenli pelletler bulunur.
Papağanlara Önerilen Kullanım: TOP topaklar tam bir diyetin önemli bir parçasıdır. Bir günde Papağanızın tüketeceği kadar besleyin. Bazı günlerde Papağanlar diğerlerinden daha fazla yiyecek, bu nedenle miktar değişebilir.Kalanı geri kalanını atın ve her seferinde taze peletlerle besleyin. Belirli bir diyetle ilgili endişeleriniz varsa kuşunuzdaki kuş veteriner hekimine danışın. İzmir papağan hastanesi
"Mükemmel bir protein kaynağı, vitamin ve mineral olsa da, hiçbir pelletin kuşların beslenme ihtiyaçlarının% 100'ünü sağlayamadığına inanıyoruz"
Sebze, meyve, fındık ve bazı tohumları çeşitli diyetler için beslediğinizden emin olun.
Sertifikalı Tamamen Organik Papağan Peletlerin İçindekiler: Pirinç, arpa, mısır, ayçiçeği çekirdeği, yonca yaprağı, susam tohumu unhulled, amaranth whole, quinoa whole, buğday unu, darı hulled, karahindiba yaprağı tozu, havuç tozu, ıspanak yaprağı tozu, mor dulse, rose Kalem tozu, gül kalemi kırpılmış, portakal kabuğu tozu, limon kabuğu tozu, biberiye bütün yaprak, kerevit tozu, ezilmiş kırmızı biber, buğday ot tozu, arpa çim tozu.
Papağan Garantili Analiz: Protein% 15 Max, Yağ% 6 Min., Ham Fiber% 6 Max.
Papağan Tamamen Organik Pelet İşleme: Kuş beslenme uzmanları tarafından bugün piyasadaki en iyi diyet olmak için tasarlanmıştır. TOP topaklar, doğal enzimleri, vitaminleri ve diğer besin maddelerini sağlam tutmak için soğuk preslenir (ekstrüzyon yapılmamış veya fırınlanmamıştır).izmir papağandan anlayan veteriner
Depolama: Tamamen Organik Peletlerinizi böcek istila etmeden serin, kuru bir yerde saklayın. Soğutma gerekli değildir. Peletler raf ömrünü uzatmak için dondurulabilir. Bir kez açıldıktan sonra, orijinal veya benzeri bir kapta muhafaza edin.
Papağan Tamamen Organik Pelet Malzemesi Özellikleri
KAHVE RICE: Oldukça miktarda mineral içeren besleyici, sağlıklı bir temel gıda maddesidir. 8 amino asidi o kadar dengeli bir şekilde dengelidir ki, temel gıdalar arasında en yüksek sindirilebilirliğe sahiptir.
MISIR: Fiber, folat, vitamin B ve C ve potasyum için iyi bir kaynak.
AYÇİÇEKLİ TOHUMLAR: Kurutulmuş meyve sektöründe bulunması gereken, en fazla değilse, besleyici ve sağlıklı gıdalar. Yüksek oranda sağlıklı doymamış yağ asitleri içerirler, E vitamini, selenyum, bakır, çinko, folat, demir ve fitokimyasallar gibi önemli besinleri içerirler, ayrıca zengin protein ve lif kaynaklarıdır.
ALFALFA YAPRAKLAR : Sağlıklı yapı özellikleri ile yüklüdür. İçeriği sadece tam emilim için dengelenmiş değil aynı zamanda papağanlarda protein, kalsiyum ve diğer besin maddelerini asimile etmeye yardımcı olurlar.
SESAME TOHUMLARI: Mineraller ile yüklenir, özellikle kalsiyum, magnezyum, fosfor ve potasyum seviyeleri yüksektir ve E vitamini bakımından çok yüksektir çünkü yağları ya da yemekleri sıklıkla bir koruyucu madde olarak kullanılır. Bugün bilinen tüm amino ve esansiyel yağ asitlerini içerir.izmir muhabbet kuşundan anlayan veteriner
AMARANT: Amaranth'daki mineral içerikleri her tahıldan daha fazla. Örneğin, süt kadar iki kat daha fazla kalsiyum vardır. Diğer pek çok tahıldan farklı olarak, lizin ve metionin amino asitler içerir. A, C ve E vitaminleri yüksektir. Amaranthun yaklaşık% 10'u doymamış, linoleik asit olarak yüksek bir yağdan yapılmıştır.
QUINOA: Mükemmel derecede dengelenmiş amino asitler oranı ve vitaminler, mineraller ve eser elementler bakımından zengindir. Bunların% 4.3'ü Alfa - Linol asittir, aksi takdirde yalnızca balıkta bulunan esansiyel bir yağ asidi
MILLET: Minerallerde (özellikle de kalsiyum) zengindir ve sağlıklı tüylerin oluşması için önemli olan vitaminler, özellikle lesitin.
DANDELİON YAPRAKLAR: Zengin bir beta karoten, vitamin D, B kompleksi ve C. Çok yüksek potasyum içeriğine ve ayrıca kemik, tırnak ve tüy-güçlendirici mineraller kalsiyum, bor ve silikon gibi çok sayıda mineral içerir. Karahindiba yaprakları karaciğer ve safra kesesinden toksinleri çıkarmak ve kanı temizlemek için halsiz bir karaciğer için iyidir.
HAVUÇ TOZU: protein, kalsiyum, demir ve A, C ve B vitaminleri, fitokimyasallar alfa karoten, p-kumarik, klorojenik asitler ve karoten kompleksi sağlayan en beğenilen sebzelerden biridir.izmir jako papağandan anlayan veteriner
BUĞDAY ÇİMESİ TOZU: Dengeli vitaminler, mineraller, amino asitler ve antioksidanların yoğun bir kaynağı.
SPINACH YAPRAK TOZU: Mükemmel bir beta karoten kaynağı, vitamin C, E ve K, kalsiyum, potasyum, demir, sodyum, kükürt, folik asit ve oksalik asit. Çoğu sebzeye kıyasla daha fazla protein ve klorofil içerirler.
PURPLE DULSE: Temel minerallerin doğal bir kaynağı olan, özellikle iyot, vitaminler, iyonlar, deniz tuzu ve kaba yemi olan bir deniz sebzesi.
GÜLSÜZ İPUÇLARI : Çok yüksek miktarda doğal C vitamini içerir ve bu nedenle bağışıklık sisteminin mükemmel bir antioksidan ve güçlendirici özelliktedir. Ayrıca beta karoten, vitamin B kompleksi, E ve rutin bakımından çok zengindirler.
ROSEMARY: Dolaşım sistemi uyarıcıdır ve sinir sistemini güçlendirir. Solunum rahatsızlıkları, gut ve romatizmal ağrılar için kalp toniği olarak kullanılır.
CAYENNE VE KIRMIZI ÇILI BİBERLERİ : A, C vitamini, demir, kalsiyumda yüksek, vitamin G, B kompleksi, magnezyum, fosfor, potasyum ve sülfür içerir. Zararsız bir iç dezenfektandır, diğer bitkilerin etkisini arttırır, kanları temizler, engellenir ve kan dolaşımını dengeler, kalp hareketi arttırır ancak kan basıncını arttırmaz ve inmeler ve kalp krizlerini önlemeye yardımcı olur.izmir macaw papağandan anlayan veteriner
ARI ÇİM TOZU: Enzim, mineraller, B vitaminleri ve amino asitler, esansiyel yağ asitleri, karotenoidler, biyo flavonoidler ve klorofilin mükemmel dengesiyle dolu eksiksiz bir bütün yiyecek.
Tamamen Organik Peletlerin yapay vitaminler olmadan mükemmel bir besin değeri taşıdığını görebilirsiniz.
Soya fıstığı ve buğday içeriğe katılmaz bu konuda tartışmalar devam etmektedir..
ÇORBALAR
Soya fasulyesi ve ürünleri hakkında giderek daha rahatsız edici veriler buluyor. Soya fasulyesi doğal hallerinde büyük miktarda doğal toksinler içerir ve soya, hayvanlara beslendiğinde kümülatif olarak toksik olduğu verileri vardır. Örneğin, PARROT SOCIETY NEW ZEALAND, kuş gıdalarındaki soya ürünlerinin bağışıklık sistemi bozulması, organların arızalanması ve kuşların kendi benign bakterilerinin çoğalması gibi sorunlara neden olduğunu iddia ediyor. Bu yüzden tamamen organik peletlerimiz soya fasulyesi içermez.
YER FISTIĞI?
Öyle görünüyor ki, fıstığa alerjik reaksiyonlar gittikçe daha fazla sayıda Papağan alıyor, bu yüzden onlara alerjik olmayan kuşlar için büyük bir muamele olarak bakıyoruz, ancak günlük beslenmenin bir parçası değiliz. Tamamen organik pelet sipariş ettiğinizde alerjiniz olan kuşunuz için mükemmel yemeğiniz var.
BUĞDAY?
Buğday yaygın bir alerjidir ve olumsuz bir reaksiyona neden olabilecek yaklaşık 80 farklı bileşen içermektedir. Buğday ve buğday ürünlerine alerjik insanların sayısı her gün endişe verici miktarda artmaktadır. İnsanlar için böyle bir durum söz konusuysa ve kuşlardaki davranışları konusunda emin değiliz.Tamamen Organik Peletlerimizde buğday ve buğday ürünlerinden yoksundur.
GDO suz bir rasyon pelet yem içeriği

Malzemeler - Soyulmuş organik arpa, Kavrulmuş organik soya fasulyesi, Organik mısır, Organik püresi papaya, Organik Triticali, Kabuklu badem, Organik keten tohumu, Organik yulaf, Organik yonca Soyulmuş, Maltoferm malt özü, Organik Pastörize bal, Organik Quinoa, Organik Kamut, Pancar, Amaranth, organik yazıldığından, elma (çekirdekli), susam tohumu, organik çemen, püresi organik Guava, Enterococcus Kuru kabak çekirdeği, fermentasyon ürünü acidophillis Kuru Lactobacillus, kurutulmuş Lactobacillus casei fermentasyon ürünü, kurutulmuş Lactobacillus plantarum fermentasyon ürünü, kurutulmuş Lactobacillus fermentum fermentasyon ürünü, kabuklu faecium fermentasyon ürünü ve kuru Enterococcus faecium fermentasyon ürünü ve kuru Bifidobacterium longum fermentasyon ürünü. Maydanoz, rezene tohumu, tatlı patates, havuç, Yaban mersini, ahududu, Buğday çim, Star anason tohumu, zencefil, Ekinezya, Kırmızı yonca yaprağı ve Kişniş.
Ali Tolgay Aytar
Veteriner Hekim
İzmir kuş Hastanesi
02323881770
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Papağanlarda Rutin Bakım Vet.Hek.Akif DEMİREL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Papağanlarda Pelet Olarak Gdo'lu Kullanımının Papağanın Sağlığındaki Olumsuzlukları !İzmir Kuş Hastanesi' başlığıyla benzeşen toplam 96 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:23
Top