2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Test Edilebilir mi?
YAZI #3646 © Yazan Psk.Sevgi ÇELİK | Yayın Haziran 2017
Son yılların oldukça “moda” olan rahatsızlığıdır beklide, özellikle çocuklarda. Çocuk ne zaman yaşıtlarından daha hareketli olsa, evin içinde koşup dursa hemen etiketi yapıştırılıyor. Hemen ilk fırsatta bir çocuk psikiyatristine götürülüp ilaçla tedavi edilmeye çalışılıyor.
Çocuğunuzda aşırı hareketlenme gördüğünüzden durup düşünün, ‘ben çocukken nasıldım?’. Siz onun yaşlarındayken bu şekilde eve kapatılmış, hareket alanı kısıtlanmış, sürekli televizyon/tablet gibi teknolojik aletlerle hareketli uyaranlara maruz kalmış mıydınız? Oyun; çocukların kendilerini ifade etmek, enerjilerini boşaltma alanlarıdır. Özellikle sokak oyunları çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimleri açısından oldukça işlevseldir.
*Çocuğunuza hiperaktif demeden önce hareket alanı nereler onlara bir göz atın.
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu test edilebilir. Yalnızca gözlemleriniz doğrultusunda değil objektif testlerle bu sağlanabilir. MOXO bu testlerden bir tanesidir ve kanımca oldukça güvenilir bir testtir. Çocuğunuzda dikkat eksiliği, hiperkativite, zamanlama ve dürtüsellik alanlarında yaşıtlarına göre farklılık olup olmadığını ölçer. Ya da sizin DEHB olarak gördüğünüz bozukluğun yalnızca duygusal süreçlerden kaynaklandığını ortaya çıkarabilir.
Duygusal süreçler ne demek?
Çocuğunuzdaki DEHB olarak görülen belirtilerin aslında çocuğun içsel dünyasında bazı değişimlerden kaynaklandığını size sunabilir. Travmatik bir sürecin ardından çocuğunuz değişir ve siz bu değişimi yalnızca dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olarak algıladığınızda sorunu çözmek için yanlış adımlar artmış olursunuz.
*Çözüme gidecek en kısa yol sorunu doğru belirlemekten geçer!
6-60 yaş arası uygulanabilen MOXO testi online bir olup, tanıya yardımcı bir testtir. Ve unutmayalım ki tedavi edilmediğinde DEHB Bozukluğu yaşam boyu sürer ve kişinin tüm yaşamını etkiler.
Sevgilerimle.
Uzman Psikolog Sevgi ÇELİK
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sevgi ÇELİK Fotoğraf
Psk.Sevgi ÇELİK
İçel (Mersin)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevgi ÇELİK'in Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Test Edilebilir mi?' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Kayık İki Kürek Eylül 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:35
Top