2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Çocuklarla Oyun Terapisi?
YAZI #3649 © Yazan Psk.Sevgi ÇELİK | Yayın Haziran 2017
Çocukların dünyası yetişkinlerden farklıdır. Onlar dünyayı yetişkinler gibi anlayamaz ve anlatamazlar. Ve işin önemli tarafı çocuklar ‘oyun oynamayı gerçekten severler’. Oyunlarında hayal dünyaları ön plandadır. Yaşanılan bir travma, çocukta stres yaratan bir durum çocukta oyun aracılığı ile kendini gösterir. Çocuklar oyunla birlikte hayal dünyalarında onları rahatsız eden olayları yeniden yaşarlar. Oyun terapisinde önemli olan çocuğun güven hissettiği bir ortamda kalması, terapistle aralarında kuracağı güven ortamıyla ilişkilidir. Kendini güvende hisseden çocuk da terapi ortamında kendini yeniden var eder.
Oyun terapisinin yardımcı olacağı psikolojik problemlerin bazıları:
-Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozuklupu
-Zamanlama ve Dürtüsellik Sorunları
-Travma Sonrası Stres Bozukluğu
-Boşanma Sonrası Adaptasyon
-Depresyon
-Özgüven Sorunları
-Nedeni Bilinmeyen Ağrılar
-Evlat Edinilme
-Kurum Bakımında Kalmış Olma
Oyun terapisinde ekip çalışması söz konusudur. Çocuk, çocuk ve terapist arasındaki ilişki, ebeveynlerin çocukla olan ilişkisi. Bir ekip çalışması gerçekleştirildiği takdirde yapılan çalışma olumlu sonuçlar getirecektir.
Sevgilerimle
Uzman Klinik Psikolog Sevgi ÇELİK
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sevgi ÇELİK Fotoğraf
Psk.Sevgi ÇELİK
İçel (Mersin)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sevgi ÇELİK'in Yazıları
► Çocuklarla Emdr ve Oyun Terapisi Psk.Dnş.Seval Ulviye AKYOL
► Oyun Terapisi Nedir ve Neden Etkilidir? Psk.Işıl UĞUR GÜNAK
► Çocuklarla Oyun Oynamak ve Büyümek Psk.Gonca BİLGİÇ
► Çocuklarda Oyun Kavramı ve Oyun Terapisi Psk.İlayda ÇEVİRİCİ YENİGÜN
► Oyun Terapisi Psk.Bahattin MOLLAMAHMUTOĞLU
► Oyun Terapisi Psk.Elif AKSOY SİNCİ
► Oyun Terapisi Psk.Emel GÜLER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Neden Çocuklarla Oyun Terapisi?' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Kayık İki Kürek Eylül 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:50
Top