2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Avokado Mucizesi
YAZI #3671 © Yazan Dyt.Ayşenur SERVET | Yayın Haziran 2017
Avokado aslında domates gibi bir meyve. Ama diğer bütün meyvelerin aksine ağırlıklı olarak şeker değil, sağlıklı yağlar ve bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor.
Meksika mutfağının vazgeçilmezlerinden olan avokado son 15 yıldır Amerika’da da en çok tüketilen süper besinlerden biri. Son zamanlarda diyetlerin vazgeçilmezi olan avokadonun bu kadar popüler hale gelmesi , içeriğine ve faydalarına bakacak olursak aslında hiç garip bir durum değil. Avokado, muzdan %35 daha fazla potasyum içermektedir.

• Kan şekerini ayarlar.
• Yaşa bağlı göz dejenerasyonunu önlemek için gerekli olan lüteini içerir.
• Kardiyovasküler sistemi destekleyen oleik asit içerir.
• İçerdiği antioksidan glutatyon sayesinde bağışıklığı destekler.
• Lifli yapısı sayesinde daha az yemenize sebep olarak kilo vermeye yardımcı olur.
• Zengin demir içeriği nedeniyle kansızlığı önler.
• Ve unutmamalı ki 100 gram avokado yaklaşık olarak 200 kaloriye sahiptir.

AVOKADO NASIL OLGUNLAŞIR?
Toplandığında sert ve tadı acı olan avokado, klimakterik (toplandıktan sonra olgunlaşmaya devam eden) meyve sınıfına girer. Bu durumda bir kese kağıdının içinde bir elma veya muzla bekletmek doğru bir yöntem olacaktır . Avokadonun olgunlaşma süresi 3-5 gün arasında değişir. Olgunlaştığını ise, kabuğunun yumuşayıp renginin koyulaşmasından anlayabilirsiniz.

AVOKADOLU SALATA TARİFİ
Olgunlaşmış yarım avokado
Maydanoz Nane Dereotu Fesleğen
Yarım limon
2 yemek kaşığı nar
3 adet ceviz
2 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı lor peyniri
Pul biber
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Ayrı bir kapta limon, elma sirkesi, pul biberi sos haline getirin. Hepsini bir kapta karıştırın. Afiyet olsun.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşenur SERVET Fotoğraf
Dyt.Ayşenur SERVET
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Ayşenur SERVET'in Makale ve Yazıları
► Avokado Yağı Dyt.Nursena AKKAYA
► Kefir Mucizesi Dyt.Zühal AYNACI BAYEL
► Yeşil Çay Mucizesi Kateşin Dyt.Serap ORAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Avokado Mucizesi' başlığıyla benzeşen toplam 7 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Emzirme Döneminde Beslenme Haziran 2017
◊ Sorularla Akdeniz Diyeti Haziran 2017
◊ Selülit Kabusunuz Olmasın Haziran 2017
◊ Doğal Antibiyotik: Dut Haziran 2017
◊ Nedir Bu Chia? Haziran 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:40
Top