2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Amerikan Kültür Koleji/Sınava Son 2 Gün - Seminer Özeti
YAZI #3935 © Yazan Psk.Mehmet BAKAY | Yayın Ekim 2017
KRİTİK 2 GÜN
-Tatlı, suda oluşan girdap gibi tüm enerjisini çeker ve sınavda başarısız olmasına neden olur.
-kontrollü enerji veren ceviz, çiğ badem, muz gibi gıdaları özellikle öğün sırasında tüketmeye gayret edin.
-Sınav öncesindeki son gün elektromanyetik yorgunluk olmaması için cep telefonu ve bilgisayarlardan uzak durmak bizi daha dinç yapacaktır.
-Bir gece öncesinde uyanacağınız saatten en az 9 saat önce yatağa girmiş olun. Uyuyamazsanız sakın uyku için bir şeyler içmeyin.
-Aklınızdan okuduğunuz konuları geçirmeyin çok mutlu olduğunuz bir anınızı düşünün. Sınav bittikten sonraki rahatlığınızı düşünün. Unutmayın hiçbir sınav dünyanın sonu değildir.
-Yapılan en büyük hata beynin şeker ile çalışmasından dolayı fazla miktarda çikolata ve basit şeker içeren tatlıların tüketimidir. Fazla şeker tüketimi daha hızlı şekeri düşürecektir. Kan şekeri hızla düşen kişilerde konsantrasyon azalır, el ve ayaklarda uyuşma artar hipoglisemi gözlenir.
-Sınav konusunda olumsuz mesaj veren, motivasyonunuzu düşüren insanlar ile birlikte olmamaya çalışın.
-Kola, kahve gibi kafeinli içeceklerden uzak durun.
-Sınavı Sınav yaklaşırken ne hissedilir, nasıl bir psikolojide olunur çok iyi biliyorum. En çok hissedilenler heyecan, stres, ya olmazsa korkusu? Buna sebep olan şey aslında sınavın kendisi değil sizsiniz. Sizin sınava yüklediğiniz anlam o kadar büyük ki! hayatınızda tek önemli şeyiymiş gibi düşünmeyin.


-Kaygı ve stres hisseder
-Yanlış yapılan her soru büyütülür
-Eksiğinin çok olduğunu düşünür
-Şimdiye kadar bir şey yapmadığını hisseder
-Yaptığı doğruları görmezden gelir
-EN ÖNEMLİ NEDENİ: YORGUNLUK…

BİR OLAYDAN BAHSETMEK İSTİYORUM;
ÜNİVERSİTEDE 3 YIL SINIFTA KALDIM. 30 İŞ BAŞVURUSU YAPTIM VE HEPSİNDE REDDEDİLDİM. ÇİNE İLK GELDİĞİMDE 24 KİŞİ BAŞVURDUK VE YALNIZ BENİ REDDETTİLER. HARVARD ÜNİVERSİTESİNE 10 KEZ BAŞVURDUM VE HEPSİNDE RED CVP I ALDIM.
JACK MA ALİBABA KURUCUSU VE 29.8 MİLYAR DOLAR SERVET İLE DÜNYANIN EN ZENGİN 22. İŞADAMI ONU BAŞARILI KILAN SAHİP OLDUĞU PARA DEĞİL.
Kİ KALDI Kİ HİÇ BİR ÖNEMİ YOK ONUN TEK ÜVÜNÇ KAYNAĞI MOTİVASYONUMU VE PLANLARIMI HİÇ ERTELEMEDİM. KİMSEYE GEREK YOK KENDİME İNANDIM BU BANA YETTİ.

Çözüm yine sizsiniz. Büyütmeyin gözünüzde, abartmayın; sınavı bir savaş gibi görmeyin. Moralli, inançlı girin. Senin psikolojin nasılsa sınavda öyle olacaktır. Ayrıca şu da var; YGS önemli fakat üniversiteye girişte tam belirleyici de değil!
SON OLARAK
 Hatırlatma kağıtlarınızı ve notlarınızı gözden geçirin
 Son çalışmalarınız tamamen pratiğe yönelik olsun
 Sınava 1-2 gün kala yeni şeyler öğrenmeye çalışmayın
 Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durun
 Sınavdan bir önceki gün kesinlikle ders çalışmayın
 Sınava gireceğiniz okulu, sınıfı, sırayı önceden görün

SINAV GECESİ
 Sınavla ilgili konuşmayın
 Ağır yemeklerden kaçının
 Erken yatmaya çalışın, eğer çok geç yatıyorsanız erken saate çekmeye çalışın
 Sınava götüreceklerinizi hazırlayın
 Çay, kahve gibi içecekler sizi etkiliyorsa almamaya çalışın
 Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın



SINAV SABAHI
– Sınavın başlayış saatini ve sabah hazırlığını dikkate alarak biraz erken uyanın
– Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapmaya çalışın, kahvaltı alışkanlığınız olmayabilir ama ortalama saat 13.00? e kadar aç kalacağınızı unutmayın
– Yola erken çıkmaya çalışın (trafik yoğun olacaktır)
– Sınava götüreceğiniz belgeleri kontrol edin
– Yanınıza cep telefonu, hesap makinesi, saat gibi elektronik cihazlar almayın
– Ancak şeffaf pet şişe de su götürebilirsiniz

SINAV ANI
-BURUNDAN nefes alıp burundan veriniz bu sizi daha da rahatlatacaktır.
-Sabah açık zihinle müzik düşünülenin aksine motivasyonunuzu tam zamanlı vereceğiniz sınavlar öncesi dikkatte karmaşa yaratmaktadır.
-Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin. (ilk düşündüğünüz genellikle doğru çıkacaktır) long term memory düşünün arşive iniyorum ve farkında olmadan ilk o kitaba yöneliyor. (bilinçaltı)
-Soruya yaklaşırken kendi mantığınızla değil sorunun mantığıyla yaklaşmalısınız. Çünkü her sorunun kendine has bir mantığı vardır.
-Sayısal verileri olan soruları ya biliyorsunuzdur. YADA BİLMİYORSUNUZDUR..
Özellikle sözel sorularda, tüm seçenekler doğru izlenimi uyandırabilir. Sizden “en doğru”yu bulmanız istenir. Bu nedenle ilk doğru gördüğünüz seçeneği işaretleyip diğerlerini bırakmayın. Tüm seçenekleri okuyun. Ancak yanıtı yüzde yüz bildiğiniz sorularda bunu yapmayabilirsiniz. Bu da sözelden çok sayısal sorularda olabilir.
-YGS’de soruların %70 yapılabilir durumda olan sorulardır, zorlayacak soru oranı %30 civarındadır. YGS sadece bilgi ölçmez, bilgi ölçen sınav LYS’ dir.
-Testin bir bölümünü örneğin Türkçe kısmını bitirdikten sonra hemen diğer teste geçmeyin. Küçük bir süre zihninizi dinlendirin. Kağıdı kalemi bırakıp arkanıza yaslanınız ve derin nefes alıp verin.
-Kolay sorulardan şüphe ederek “bu soru da kesin bir şey var” demeyin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet BAKAY Fotoğraf
Psk.Mehmet BAKAY
İçel (Mersin)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Mehmet BAKAY'ın Makaleleri
► Psikoterapi ve Kültür Psk.Dnş.Abdurahman ÇAVDAR
► Depresyon ve Kültür Entegrasyonu Psk.Sümeyye ARSLAN
► Popüler Kültür ve Televizyon Psk.Mehmet CEYLAN
► Kültür ve İnsan İletişimine Dair Bir Araştırma Psk.Rümeysa Betül SEYİTHANOĞLU
► Sınava Doğru Dr.Psk.Şükriye VAROL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Amerikan Kültür Koleji/Sınava Son 2 Gün - Seminer Özeti' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Otizm ve Aile Aralık 2018
► Kendilik Psikolojisi Mart 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:31
Top