2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Özel Yayın Kafes Kuşlarında Papağanlar Muhabbet Kuşları Güvercinler Kanarya Jako Sultan Papağanlar da Dışkı Düzenli Dışkı Kontrolü Önemi Nedir? Öz-Vet Line Hizmette 26.Yıl Kuş-Eğzotik-Reptil-Pet Merkezi İzmir Www.Veterinerizmir.Com
YAZI #3987 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Kasım 2017
*
*
1-)ÖZEL YAYIN KAFES KUŞLARINDA PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA DIŞKI DÜZENLİ DIŞKI KONTROLÜ ÖNEMİ NEDİR?
ÖZ-VET LİNE HİZMETTE 26.YIL KUŞ-EĞZOTİK-REPTİL-PET MERKEZİ İZMİR/02323881770
www.veterinerizmir.com
Kafes kuşları diğer evcil hayvanlara nazaran yabani hayata ait özelliklerini daha fazla koruduklarından hastalık belirtilerini daha fazla gizlerler...

Bu durum hastalık teşhisini güçleştirdiği gibi kuş sahiplerinin de besledikleri kuşun sağlık durumunu izlemeleri için daha dikkatli olmalarını gerektirir.


2-)Kafes kuşlarının sağlık durumlarıyla ilgili en hızlı göstergelerden biri kuşun dışkısıdır...www.veterinerizmir.com

Kafes kuşları diğer evcil hayvanlara göre yabani hayata ait özelliklerini daha fazla korudukları için hastalık belirtilerini daha fazla gizlerler. Bu durum hastalık teşhisini güçleştirdiği gibi kuş sahiplerinin de besledikleri kuşun sağlık durumunu izlemeleri için daha dikkatli olmalarını gerektirir
Kafes kuşlarının sağlık durumuyla ilgili en hızlı göstergelerden birisi kuşun dışkısıdır. Günlük olarak kuşun yaptığı dışkının kontrol edilmesi hastalık ya da stres durumlarını ortaya çıkarmak ve zamanında düzeltebilmek için önemli bir uygulamadır.
Kuşların sindirim sistemi fiziksel olarak son derece basittir. Vücuda gıda alımından atılımına kadar geçen sindirim süresi bir günden daha az sürer. Bu sayede kuşun en son yedikleri ve günlük aktivitesiyle kuşun dışkısı arasında bağlantı kurulabilir. Eğer kuşunuzun normal durumdaki dışkısını takip ediyorsanız farklılıkları ve anormallikleri de fark etmeniz kolaylaşır.
Kuşlarda dışkı, memeli hayvanlardan farklı olarak, sindirim sisteminden gelen dışkı, böbreklerden gelen idrar ve üratın (ürik asit protein metabolizması artığı) bir araya gelmesiyle oluşur. Aynı anda dışarı atılan bu üç artık maddeden bir veya bir kaçında değişiklik meydana gelirse bu durum veteriner hekiminiz için hastalık teşhisi açısından önemli ipuçları taşıyabilir.


Kuşların sindirim sistemi fiziksel olarak son derece basittir. Vücuda gıda alımından atımına kadar geçen sindirim süresi bir günden daha kısa sürer. Bu sayede kuşun en son yedikleri ve günlük aktivitesiyle kuşun dışkısı arasında bağlantı kurulabilir.


Eğer kuşunuzun normal durumdaki dışkısını takip ediyorsanız farklılıkları ve anormallikleri de fark edebilmeniz kolaylaşır.www.veterinerizmir.com


Kuşlarda dışkı, memeli hayvanlardan farklı olarak, sindirim sisteminden gelen dışkı, böbreklerden gelen idrar ve üratın (ürik asit protein metabolizması artığı) bir araya gelmesi sonucu oluşur...


Aynı anda dışarı atılan bu 3 artık maddeden bir ya da bir kaçında değişiklik meydana gelirse, önemli ipuçları taşıyor olabilir.

3-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR dışkısını günlük olarak kontrol ederken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir?www.veterinerizmir.com

a-Dışkının rengi,

b-Dışkının yapısı,

c-Dışkıdaki sıvı miktarı,

d-Dışkı sayısı.

Normalde her kuş türüne göre bu kriterler farklılık göstermektedir. Bu sebeple öncelikle kuşunuzun normal dışkı periyodunu bulmak için bir süre dışkı sayısını ve tipini takip etmelisiniz...

4-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA dışkının normal özellikleri nelerdir?

a-Kokusuz olması gerekir...
b-Katı olan kısım şekilli ve rengi, kuşun türüne ve yemine göre kahverengi ya da yeşil renkte olmalıdır. Yem yiyen kuşlarda genellikle dışkı koyu yeşil olmaktadır. Dışkı kurudukça rengi siyahlaşır...
c-Sıvı kısım berrak ve temiz olmalıdır...
d-Ürat içeren kısım krema beyazı gibi ve genellikle tebeşir görünümündedir...
e-Muhabbet kuşlarında günlük dışkı sayısı 35-50 arasındadır. Daha büyük kuşlarda bu sayı daha azdır. Yem dışındaki su oranı yüksek sebze ve meyveler, normal olarak dışkıdaki sıvı oranını arttırabilir.

5-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkıda Renk Bozukluğu nedeni sebebi neden olur?
Muhabbet kuşu ve papağan dışkıları sağlıkları hakkında bilgi veriyor. Dışkı rengi ve şekli nasıl olmalıdır. Sıvı yada katı olması neyi gösterir?
6-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkıları Onların Sağlıkları Hakkında Bilgi Veriyorwww.veterinerizmir.com
Muhabbet kuşu ve papağanların dışkıları, kuşların sağlığı hakkında çok fazla ip ucu veriyor. Dışkı ile ilgili bilinen tek sorunun ishal olması, bu sorunların birçoğunun gözden kaçmasına sebep oluyor. Ancak pankreastan, böbreklere, karaciğerden, psikolojik sorunlara kadar pek çok sağlık durumu dışkıları etkiliyor.
7-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkı rengi ve şekli nasıl olmalı?
Kuşların dışkıları*3 farklı bileşenden oluşur
a-Kaka: Bağırsaklar tarafından atılan yeşil yada kahverengi, katı ve tek parçadır
b-Ürat: Böbreklerden atılan bir dışkıdır. Beyaz renkli ve krem yoğunluğundadır
c-İdrar: Böbrekler tarafından atılan şeffaf sıvıdır.

Bu 3 farklı bileşen dışarı atılmadan önce birleşir ve tek bir parça olarak dışarı atılır. Kuşlarda sıvı dışkılar her zaman ishal belirtisi değildir. Kuşlar bazen daha sıvı, daha katı ve hatta farklı renklerde dışkılar çıkarabilirler.
Dışkıların renkleri,*kuşların yedikleri besinlere göre değişkenlik gösterebilir. Dışkının kaka kısmı normal şartlarda sürekli yem/tohum ile beslenen kuşlarda yeşil olmalıdır. Mama ile beslendiklerinde ise kahverengi veya mama içeriğine göre renkli kaka*üretebilirler. Taze meyveler veya sebzeler ile beslenen büyük papağanlar kırmızıya yakın kaka*üretebilirler. Bu tür yiyecekler iyice sindirildikten sonra dışkı rengi tekrar yeşile döner. Muhabbet kuşları ise taze sebze ve meyveleri daha kolay sindirebildikleri için dışkıları meyve rengini almayabilir.
Ürat ve idrar rengi ise beslenme çeşitliliğine göre değişmez. Ürat daima beyaz ve krem yoğunluğunda, idrar ise daima sıvı ve şeffaf olmalıdır.
Dışkıların şekli ise renklerinden daha az değişkenlik gösterir ancak değişmesi hastalık belirtisi değildir. Kuşlar sulu meyve ve sebzelerden fazla tükettiklerinde doğal olarak fazla idrar olacağı için daha sıvı dışkı üretebilirler. Sindirim normale döndükçe dışkı yoğunluğu da normale döner. Ayrıca kafes kuşları, özellikle papağan türleri stress yaşadıkları zaman da sıvı dışkı üretirler.
Önemli olan, genellikle aynı büyüklükte ve sıklıkta dışkı bırakmalarıdır. Özellikle tek bir muhabbet kuşu veya papağan besleyenler, kafes temizliklerini aynı sıklıkta yaptıklarında, kuşlarının aşağı yukarı ne kadar dışkı ürettiklerini bilirler. Bu sayede kuşlarının dışkılamasında artış veya azalma olduğunda fark ederler. Eğer kuşlarınız çok daha sık veya seyrek dışkı üretiyorlarsa bu bir hastalık habercisi olabilir. Ayrıca papağan ve muhabbet kuşlarının katı dışkıları daima tüp şeklindedir. Ürat veya idrar ile birlikte yayılmış dışkılar da hastalık habercisi olabilir.

8-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Hastalık belirtisi olabilecek dışkılarda görülebilecek değişiklikler nelerdir?www.veterinerizmir.com
Kuşların dışkılarında aşağıdaki işaretlerden herhangi biri var ise, o dışkıyı üreten kuşun sağlık sorunu olması kuvvetle muhtemeldir. Hastalık belirtisi olabilecek dışkılar şunlardır;
* Dışkı üzerinde kan veya kan pıhtısı varsa, kuşun bir bağırsak enfeksiyonu geçirdiği, dişi ise yumurta sıkışması yaşadığı, büyük bir papağan ise bir yabancı nesne yuttuğu ve sindiremediği düşünülebilir.
* Yeni çıkarılmış bir dışkının sıvı kısmında hava kabarcığı/köpük varsa, yoğun bir gaz belirtisi, sürekli oluyor ise*bağırsak enfeksiyonu belirtisi olabilir.
* Dışkı üzerinde tam sindirilmemiş tohum (yemiş) var ise, bu bir pankreas sorunu olabilir.
* Yayılmış ve dağınık katı dışkı, ishal ve birçok çeşitli bağırsak enfeksiyonu habercisi olabilir.
* 1 günden daha uzun süre ile sürekli sıvı dışkı çıkarması, bir böbrek sorunu olduğunu gösterir.
* Sürekli katı dışkı ise vücutta sıvı kaybı olduğunu gösterir.
* Beyaz olması gereken ürat kısmının sarı veya yeşilimsi olması,*karaciğer sorunlarının habercisidir.
* Sarı idrar ise böbrek iltihabını gösterir.
Muhabbet kuşu ve papağan türlerinin dışkılarını incelemek, size ilk başta mide bulandırıcı gelebilir. Ancak dışkıların, kuş sağlığı hakkında bize verdiği bilgiler düşünüldüğünde, bu olay katlanılabilir ve gereklidir.

Kuş üreticileri tecrübeleriyle,sağlıklı kuş dışkısının nasıl göründüğünü bilmelidirler.

9-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkının Niteliği nasıldır?

Tohumla beslenen kuşların dışkıları oldukça serttir. Ancak yeşillik,meyve veya yumuşak besinler aldıklarında dışkıları daha ince bir görüntü alır.
Böceklerle beslenen kuşların dışkıları tohumlarla beslenenlere göre daha fazla sıvı bulundurur.
Meyveyle beslenenler ve sadece sulu besin alanların dışkıları ise daha bir sulu atıktır.

10-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkının Rengi hanği hastalıkların belirleyicisi olabilir?

Dışkının beyazımsı kısmı (idrar asiti),vücut yapı taşlarından olan albuminin böbrekler tarafından işlenip atılmış halidir.
Koyu renkli kısım ise bağırsaklar tarafafından işlenip dışarı atılan yem posalarıdır.Yemlerinde hiç bulunmayan veya çok az ham selilöz bulunan örneğin Kanarya,Muhabbet ve Papağan gibi kuşların dışkıları ekseriyetle yeşilimsi veya kahverengine dönük siyahtır.
Tohum kabuklarını ayırmadan yutan (Tavuksu kuşlar,Ördekler) veya Çimen türünde fazla ham selülöz yiyen (Kaz,Sülün türleri) hayvanların kör bağırsaklarında bakteriler yardımıyla işlenen selülöz siyah zifte benzer bir kıvamda vücuttan atılır.
Sindirim bozukluğu olanlarda ekseriyetle normalden daha ince (ishal) veya ani değişiklikler gösterir.
11-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA İshalin sebepleri olabilir?
-Sulu besinler yoluyla vücuda çok fazla su alınması (Yeşillikler,meyveler),
-Tuzlu besinler sebebiyle fazla su içilmesi,
-Aşağıda sıralanacak sebeplerden bağırsak kanalının iltihaplanması.
a) Yemler,bakteriler (koli,salmonella),pseudotuberkuloz,virüsler
b) Parazitler (Solucanlar,Koksidiyoz)
-Yerleşim yanlışları;örneğin rutubet,ani ısı farklılıkları,
-Kuşun aç kalması;tane yerine kabuk kalması.
12-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkı ve idrardaki değişim ve renkler neyin belirtisi Olabilir?
İshalden acı çeken hayvan kendisini kabartır veya bir yere büzülür.İştahsız,kıçı kirli ve bazen dışkısında kan gözlenir.Değişik renkte dışkı örneklerini aşağıda sıraladık:
* Dışkının büyük bir kısmı beyaz ise böbreklerden gelen idrar asitine delildir.
Sebep:Böbrek iltihabı,nikris.
* Kakada kan izleri:
Sebep:Alt bağırsak enfeksiyonu.
* Sarı-Yeşil arası renkte ve sümüksü kaka.
Sebep:Safrada fazlalık (enfeksiyon,açlık) veya klorofil (Yeşillik)
13-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA dışkı değişimlerinde kuşlarda Tedavi nasıl olmalıdır?
Dışkı görüntüsünde değişik fark edildiğinde çok hızlı davranmalıyız.Gittikçe artan iştahsızlık nedeniyle kuş aç kalabilir.
1. Hasta kuşu tedavi kafesine ayırmalı.
2. Isı 28-33 dereceye yükseltmeli.
3. Dışkı örneği alınıp tetkik ettirilmeli.
a)Dışkı sonucu olumsuz:
* Kolay sindirilebilir gıdalar(Çimlendirilmiş tohumlar,mama türleri),
* İçme sularına takviye stresmix,
* açlık ve susuzluk durumunda şekerli-tuzlu enjeksiyon verilir.
b)Dışkı sonucu olumlu ve ayrıca bakteri,kurt,protozon veya küf mantarı bulaşmışsa:
* Kolay sindirilebilir gıdalar verilmeli,
* tespit edilen ilaç,
* İçme suyuna stresmix,
* Tünekler,yemlik ve suluklar düzenli olarak yıkanıp dezenfekte edilmeli.
Kuş dışkısının dikkatli kontrolü bir çok hastalığın teşhisinde faydalıdır. Titiz bir kontrol sonucu bir sıra problem daha başlangıç evresinde tanımlanabilir. Dr. Scope çeşitli kroki ve fotoğraflar ile makalesinde bu tanımlamaların nasıl yapılacağını ayrıntılı bir şekilde açıklamaktadır.

Dışkıdaki değişiklerin daha kolay anlaşılabilmesi için kuş anatomisindeki sindirim ve üriner sistemlerinin ve özelliklerinin tanınması gereklidir.

Bir çok kuş türünün yemek borularının sonunda ,kursak olarak tanımlanan, torba şeklindeki yem deposu bulunmaktadır.Yutulan yemler burada sadece ıslatılarak yumuşatılmaktadır.Besinler buradan iki bölümden oluşan kuş midesinin salgı bölümüne geçerler.Salgı midesinde besinlere gerekli salgılar (Tuzruhu,Pepsin vs.) eklenip ,oluşan lapa Taşlık olarak tanımlanan ikinci bölüme iletilir.

Güçlü kaslardan oluşan bu bölümde besinler küçük taş parçaları yardımı ile iyice öğütülüp mideden ince bağırsağın birinci bölümüne ulaşırlar.Bu bölümde yağlar ve Nişastanın sindirimi için çok önemli olan Pankreas salgısı besinlere katılır.Kuş bağırsağı oldukça kısa olduğundan besinlerin geçiş süreci de oldukça kısadır.Bağırsağın sonunda idrar ve cinsel organ kanalları makatta birleşir.

Bu birleşmenin sonucu olarak kuşlarda diğer hayvanlar gibi idrar ve dışkı atımını ayrı yollardan değil sadece makattan gerçekleşmektedir.Belirtilmesi gereken diğer önemli bir ayrıntı ise,kuşların idrar keselerinin olmayışıdır.Bunun sonucu olarak kuşlar idrarlarını konsantre idrar asidi (üre) olarak bırakırlar.Sonuç olarak kuş dışkısı aşağıdaki Bileşenlerden oluşmaktadır :


14-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkı :kahverengimsi-yeşilimsi ,uzun ve orta kıvamda kitle

15-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA İdrar :1.İdrar asidi Kristalleri:beyaz veya sarı beyaz 2.İdrar sıvısı :renksiz ,şeffaf sıvı
16-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkıların miktarı ,rengi ve niteliği çeşitli etkenlerden dolayı değişebilir.

Örneğin -sağlıklı bir kuşta : kuşun türü,alınan yem türü ve miktarı,üreme etkinliği

17-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA dışkısında normal olmayann durumlarda görülen rahatsızlıklar nelerdir?Enfeksiyonlar,Parazitler,zehirlenmeler,Karaciğer-Böbrek vePankreas problemleri ve yanlış beslenme...

18-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkıdaki Değişimler


Renk değişiklikleri :sağlıklı kuşlarda -boyar madde ihtiva eden gıdalar,mamalar,meyveler değişikliğe yol açabilir.
Bariz bir şekilde koyu veya kırmızımsı dışkı :
Kanın dışkıya karışması sonucu oluşur.Eğer kanama üst sindirim yolunda ise kan bağırsak geçişinde sindirildiğinden dışkı rengi koyu kahve rengindedir.Şayet kanama alt sindirim sisteminde ise dışkı rengi kırmızı veya koyu kırmızı olabilir.

19-PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Olası nedenleri:
Yaralanmalar,ağır Bakteri enfeksiyonları,,iç Parazitler (örn..Koksidler),zehirlenmeler (örn.ağır Metal zehirlenmeleri)


20-PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA dışkının Sarımsı veya yeşilimsi olma nedeni?
Karaciğer rahatsızlıklarında Safra salgısı sonucu oluşur.

21-PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Olası nedenleri :
Bakteri,Virüs ve Parazitler sonucu oluşan enfeksiyonlar.Zehirlenme sonucu oluşan Karaciğer hasarlarında da benzer renklenmeler oluşabilir.


22-PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA dışkının Gri –kahverengi ve oldukça hacimli olma sebebi nedir?
Ağır Pankreas rahatsızlıklarından etkilenen yağ ve nişasta sindirimi bu görünümün başlıca nedenidir.


23-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA sağlıklı kuşta
yem değişikliğinde,aşırı mama,sebze ve meyve tüketimi sonucu oluşur.
24-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA gerçek ishal durumunda dışkı oranı şekilsiz ,köpüklü ve kötü kokuludur.Çoğu zaman renkler doygun yeşil ve sarımsı tonlardadır.


25-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA İç Parazitler:
Ciddi Parazit salgınlarında (Tenya,Halkalı Solucan vs.) ve özellikle ilaçlanma sonrası bu Parazitler dışkı üzerinde çıplak gözle görülebilir.Diğer durumlarda bu canlıların ve yumurtalarının tespit edilebilmesi ancak Mikroskop altında mümkün olabilmektedir.
Nedenleri :Bakteri,Virüs,Mantar ve Parazit enfeksiyonları


26-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkıda sindirilmemiş taneler :
Bu durum kursak veya midede çok ciddi bir rahatsızlığın belirtisidir.Bu rahatsızlığa maruz kalan kuşlar anormal derecede yem tüketmelerine rağmen kısa sürede zayıflar ve halsiz düşerler.
Olası nedenleri :Papağanlarda –bir Virüs sayesinde meydana gelen ve tedavisi mümkün olmayan Neurogene Midedelatasyonu hastalığı.Muhabbet ve diğer kuşlarda -Megabakteri,Mantar enfeksiyonları


27-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA İdrardaki Değişimler

Aşırı sıvı dışkılamada dışkı adeta bir sıvı üzerideymiş gibi görünür.Genelde dışkı üzerindeki beyaz idrar asidi bu durumda yoktur.


28-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Nedenleri :
Sağlıklı kuşta-aşırı sıcaktan dolayı fazla su içme,meyve ,sebze,tüketimi sonrası ve yumurtlama döneminde normal bir durumdur.Hasta kuşta– hastalık sonucu Böbreklerin idrarı konsantre edememesi vücutta aşırı su kaybına ve kanın yoğunlaşmasına yol açar.Bunun sonucu olarak kuşta aşırı su tüketimi gözlenebilir.
Olası nedenleri: bakteriyel bir Böbrek enfeksiyonu,zehirlenme sonucu ortaya çıkan Böbrek hasarları,Hormon bozuklukları. Diabet: kuşlarda ender görülse de ,çeşitli şeker hastalıkları aşırı su tüketimine yol açar buna bağlı olarak ta sıvı atımı o oranda artar.

29-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Renk değişimi
*dışkıda olduğu gibi idrarda da Karaciğer problemleri yeşilimsi ve sarımsı renklerle kendini belli eder.
*İdrar yollarında olası bir kanama pembemsi ve kırmızımsı renklerle belli olur.Dışkı oranı cok az veya hiç olmayabilir.
*Hastalıklı kuşta-gaga yapısında veya gaga boşluğunda olan değişiklikler,yaralanmalar
*Mantar ve Trichomonadlar.Tamamen yem yiyememe-çeşitli hastalıklar iştahsızlığa neden olabilir
*gaga ve boğazda oluşan yaralar da yem reddine yol açar.
*Sağlıklı kuşta kuş uzun süre aç kaldığında veya sabah ilk yemi yemeden önce salgılanan bu dışkı normaldir. Hastalıklı kuşta-gaga yapısında veya gaga boşluğunda olan değişiklikler,yaralanmalar
*Mantar ve Trichomonadlar.
Tamamen yem yiyememe çeşitli hastalıklar iştahsızlığa neden olabilir,aynı şekilde gaga ve boğazda oluşan yaralar da yem reddine yol açar.
*Yem yenildikten sonra kusma-Kursak iltahabında,yaralanma ve Bakteri enfeksiyonu sonucu oluşur.
*Bağırsak tıkanmaları-Midedilatasyonu
*yabancı cisim yutma
*Tümör
*yumurta sıkışma durumlarında oluşur.Kabız
*kuşlarda ender de olsa kabız da dışkının az salgılanmasına yol açar.


30-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkıda yoğun idrar asidi:

Dışkı üzerindeki beyaz idrar asidinin aşırı miktarda artması Gut hastalığının belirtisi olabilir.Gut hastalığı idrar asitlerinin organlarda yığılması sonucu ortaya çıkan ağrılı bir hastalıktır.Yanlış beslenme veya Böbrek hasarları sonucu oluşan bu hastalık özellikle eklemlerde oluşturduğu yumrulardan tanınır.


31-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Dışkı ve İdranın Kafes Zemininde Dağılımı:

Sağlıklı kuşlar gün içinde sürekli hareket halinde olduklarından dışkıları da zeminde dağılırlar.Olası dışkı yığılmaları kuşların hareketinin azaldığını ve rahatsızlıkların başlangıcını belirtebilir. Gece ise olay tam tersine gelişir.Kuş rahat,parazitler tarafından rahatsız edilmeden,uyumuş ise dışkı tek noktada toplanır.Aksi durumda dışkı dağınık olur.Bu yöntemle kuşların geceyi nasıl geçirdiğini çok kolay anlayabiliriz.


32-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA DIŞKININ BÖLÜMLERİ:

Feces: katımsı dışkı
Urine: sıvı idrar gibi saydam
Urates: beyaz olan kısım

Normalde kuş dışkıları kokmaz ve verilen besine hafif renk değiştirir havuç yumurta maması yiyince hafif hakiden açık kahverengiye döner, yeşillik verince daha yeşillenir ancak aşağıda söylenenlere bakarak diski renginden hastalık kestirilebilmektedir.. Stres zamanlarında kuşların dışkıları sıvılaşır ve panik anında hemen dışkılarını sistemden atarla, yakalamaya çalısınca elimize sıçrayan dışkı gibi...

Bunun yanında sağlıklı dışkılama çabuk ve küçük miktarlarda olmaktadır,büyük dışkılar ve zorlanma bağırsaklarda bir problem olduğunun göstergesidir,ayrıca yumurtlamadan birkaç gün önce dişilerde dışkı miktarı artmaktadır.


33-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR DA Hasta Kuşlarda:

Urates(beyaz bölüm)
Yeşil: karaciğer rahatsızlığı iştahsızlık
Sarı:karaciğer rahatsızlığı iştahsızlık
Kahverengi: kurşun zehirlenmesi
Kırmızı: iç kanama veya böbrek hastalığı
Beyazlığın artması: dehidrasyon(sıvı kaybı) veya böbrek hastalığı
Urine (saydam sıvı)
Sarı:karaciğer rahatsızlığı
Yeşil: karaciğer rahatsızlığı
Kırmızı: iç kanama veya böbrek hasta ligi
Fazlalaşması:çok su içme sulu gıdalar yeme bakteriyel enfeksiyon

Feces (kati uzun bölüm)
Siyah zift gibi:iç kanama
Bezelye yeşili: karaciğer hastalığı
Beyaz yada hamur renginde: pankreas yada sindirim bozukluğu
Dışkıda topaklı yiyecek yada sindirilmemiş yiyecek: tamamlanmamış sindirim,yetersiz bağırsak hareketi,Giardia(protozoon türü paraziter hastalık),kum veya grit alınmaması
34-)PAPAĞANLAR MUHABBET KUŞLARI GÜVERCİNLER KANARYA JAKO SULTAN PAPAĞANLAR ının dışkılarından hastalıklarını anlayabilirsiniz

Muhabbet kuşlarının dışkısı üç bölümden oluşuyor:

a-)Koyu yeşilden kahverengiye değişim gösteren dıştaki kısmı:
Bu kısım daha çok yem ile beslenen kuşlarda koyu yeşile dönük olabiliyor. Bu kısmın kıvrık bir biçimde olması gerekiyor.
*
b-)İkinci kısım, Bu kahverengi/koyu yeşil halkanın içinde yer alan kısım beyaz/krem renkte olmalı.

c-)Son olarak da şeffaf sıvı olarak idrarları atılıyor. Bu sıvının şeffaf renkte olması önem taşıyor. Meyve veya sebze yedikten sonra bu kısımda artış görülebilir.

35-)MUHABBET KUŞU Anormal dışkılar:

Kuşlarda ishal en korkulan rahatsızlıklardan biri, çünkü tedavi edilmezse kuşu ölüme götürüyor. Günde bir veya iki ishal şeklinde dışkıdan korkmamak gerek, ama gün boyunca düzenli olarak devam ediyorsa tedbir alınması şart. İshalde dışkının kahverengi kısmı şeklini kaybediyor ve yapışkan gibi görünüyor. İshal, stres veya bir rahatsızlıktan kaynaklanabiliyor.*
İshal tedavisinde veterinere çabuk gitmek önemli. Sıvı kaybı ve az yem yeme kuşlar için tehlikeli olabilir. Pet shoplardan alınacak antibiyotik ve ilaçlar tavsiye edilmiyor. İlk yardım olarak haşlanmış pirinç yemesini sağlayabilirsiniz. Ancak ishalin altında yatan nedenin tedavi edilmesi gerekiyor.

Ani yem değişiklikleri de ishale neden olabiliyor. Yemlerin ani şekilde değil de yavaş yavaş değiştirilmesi öneriliyor.*
Mubişler banyo yaptıktan veya sulu meyve/sebze yedikten sonra bir müddet boyunca sulu dışkılar yapabilirler.*
*
Göz önüne alınması gereken diğer önemli değişiklikler de şöyle:
Dışkıda sindirilmemiş yem olması
Kokusunun olması
Boyutunun çok büyük olması
Kuşun poposuna dışkının yapışması
Dışkının ortasındaki beyaz kısmın renginin sarı yeşil, kahverengi, kırmızı veya siyah olması. Bu kısmın miktarının artışı böbrek sorunlarına işaret ediyor olabilir.
Köpüklü olması
Şeffaf olması gereken idrarın sarı, yeşil veya kırmızı olması
Kahverengi/koyu yeşil olması gereken dışkının siyah, parlak veya açık yeşile dönük olması
Kuşlarınızın dışkısının normal olmadığından endişeleniyorsanız kafesin altına gazete kağıdı ve onun da üzerine beyaz havlu kağıt koyarak gözlemleyebilirsiniz.
Gece boyunca dışkılar yakın aralıklarda olmalı. Eğer sabah kafesin üzerini açtığınızda dışkılar dağınık vaziyetteyse, kuşunuz gece boyunca parazitler tarafından rahatsız edilmiş olabilir.
1- Dışkının rengi
2- Dışkının yapısı
3-Dışkıdaki sıvı miktarı
4- Dışkı sayısı
Normalde her kuş türüne göre bu kriterler değişiklik göstermektedir. Beslenme ve kuşun yaşı da dışkıda normal kabul edilen değişikliklere neden olabilir. Bu nedenle öncelikle kuşunuzun normal dışkı periyodunu bulmak için bir süre dışkı sayısını ve tipini takip etmelisiniz. Böylece onun normal durumunu tespit edebilirsiniz. Bunu dışında dışkının normal özellikleri şunlardır :
* Kokusuz olmalıdır
* Katı olan kısım şekilli ve rengi, kuşun türüne ve yemine göre kahverengi veya yeşil renkte olmalıdır. Yem yiyen kuşlarda genellikle dışkı koyu yeşil olmaktadır. Dışkı kurudukça rengi siyahlaşır.
* Sıvı kısım berrak ve temiz olmalıdır.
* Ürat içeren kısım krema beyazı gibi ve genellikle tebeşir görünümündedir.
* Muhabbet kuşlarında günlük dışkı sayısı 35-50 arasındadır. Daha büyük kuşlarda bu sayı daha azdır. Yem dışındaki su oranı yüksek meyve ve sebzeler normal olarak dışkıdaki sıvı miktarını arttırabilir.

36-)MUHABBET KUŞLARINDA DIŞKI DA ANORMAL BULGULAR

* Katı kısmın açık renk olması, hardal renginde olması veya kan içermesi
* Dışkının çok büyük olması veya çok sulu ya da sünger gibi olması
* Dışkının içinde sindirilmemiş yem bulunması
* Dışkının kötü kokması
* Sıvı kısmın renkli olması ve berrak olmaması
* Ürat içeren ve normalde beyaz olan kısmın sarı veya yeşil olması
* Dışkı sayısının dikkat çekecek oranda artması veya azalması
* Eğer dışkıdaki bu değişikliklerin yanı sıra halsizlik, yem yememe, kafesin dibinde ya da tünekte sürekli hareketsiz oturma, ve/veya tüylerin kabarması, solunum değişiklikleri veya ağız açık solunum alma gibi belirtiler de varsa mutlaka veteriner hekiminize başvurmalısınız. Veteriner hekiminize giderken kafesin altına serdiğiniz dışkı bulunan kağıdı da yanınıza almayı unutmamalısınız.
Muhabbet kuşu dışkı renkleri Muhabbet kuşlarında dışkı renkleri aslında birçok hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkar. Normal bir muhabbet kuşunun dışkısı üç bölümden oluşmaktadır. Bunlara değinecek olursak; muhabbet kuşu dışkı renkleri 1. Kısım: Koyu kahverengiden yeşile değişen dış kısım. Bu renkler beslenme alışkanlıklarına göre koyu kavrengiden yeşile doğru değişebilir. 2. Kısım: Bu bölüm dışk kısımdan sonra gelir ve rengi beyazdır. 3. Kısım: İdrar öğelerinin vucuttan atıldığı şeffaf ve en içte olan kısımdır. Dışkıda anormal durumlar Muhabbet kuşlarınım dışkısında en tehlikeli anormal durum ishaldir. Çünkü kuşlar ishal karşısında oldukça savunmasızdır. İshal sırasında muhabbet kuşunun dışkısı cıvık ve yukarıdaki bahsettiğimiz renk tabakalı kaybolmuş şekildedir. Geçici süre stresten veya yem değişikliğinden kaynaklı ishaller sorum yaratmaz. Ancak muhabbet kuşunuz üst üste 4-5 defa ishal olarak dışkıladıysa ve halsizlik, kabarma gibi durumlar da sözkonusu ise acilen veterinere başvurmalısınız. Dışkılara göre hastalıl belirtileri muhabbet kuşu dışkı renkleri muhabbet kuşu dışkı renkleri muhabbet kuşu dışkı renkleri muhabbet kuşu dışkı renkleri muhabbet kuşu dışkı renkleri
37-)PAPAĞANLARIN DIŞKISINDA ANORMAL DEĞİŞİMLER
Papağanlar istedikleri kadar kocaman gagaya sahip olsun, istedikleri kadar büyük olsunlar ya da istedikleri kadar cazgır, çok hassas ve hastalıklara çabuk yenilen bir bünyeleri vardır. Türkiye'de onların hastalıklarından anlayan, adım başı on tane veteriner bile olsa, sağlıklarının iyi olup olmadığını kontrol edecek ve sorunu erkenden farkedecek, gerektiğinde acil müdahale yapacak ilk kişi papağanının ebeveyni olmalıdır. Bu nedenle papağan evlat edinmiş “her kişi” papağanların hastalıkları, hastalık belirtileri, acil yardımlar, çabuk çözümler vs. konusunda birer “uzman” olmalıdır. Uzmanlaşma durumunuz bir lüks ya da “hobi” değildir. Papağanınız için “sizin” bilgili olmanız “hayati” bir öneme sahiptir. Evet, çok eğlenceli, iç açıcı bir ders değil kakaloji, ama en önemli konu! Çünkü papağanınıza vereceğiniz eğitim, onu anlayabilmeniz, onun dilini konuşmanız, falanca oyunu öğretmeniz vs., kuşunuz ölürse hiçbir anlam ifade etmez.
Papağanlar av hayvanıdır. Bunu defalarca tekrarladık. Av hayvanı oldukları için çevrelerine “zayıf” yönlerini göstermezler. Papağanlar vahşi hayvanlardır, bunu da defalarca tekrarladık, bu nedenle güvenli ev ortamında dahi bu “zayıf” anını göstermeme içgüdüsüyle hareket eder. Bu nedenle papağanınız “en son” yani ölüme en yakın olduğu ana kadar hasta olduğunu belli etmez. Kendini yolma anına kadar bunalımda olduğunu hissettirmez. Açlıktan ya da susuzluktan ölene kadar aç-susuz olduğunu belirtmez. Kendini her neye karşı zayıf hissediyorsa, bunu asla sizinle paylaşmaz. Peki bu durumda ne yapacağız? Aslında basit. Papağanlar istedikleri kadar zayıflıklarını gizlemeye çalışsın, bazı ipuçları bırakırlar. Biz de bu ipuçlarını değerlendirerek onların problemleriyle ilgili erken teşhis koyabiliriz. Papağanınızın karın boşluğunu kontrol ederek onun aç olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ya da papağanınızın ötüşünden, hareketliliğinden, oyuncaklarına gösterdiği ilgiden ruh halinin nasıl olduğunu anlayabilirsiniz. (Bunların ayrıntıları başka
Papağan dışkısı (hangi tür olursa olsun) üç ana maddeden oluşur.
a-)Feces
b-)Urine
c-)Urates. Bu üç maddenin rengi, biçimine göre papağanın taşıdığı hastalık hakkında bir fikir edinilebilir.
&PAPAĞANDA DIŞKI&
ÖZ-VET LİNE HİZMETTE 26.YIL KUŞ-EĞZOTİK-REPTİL-PET MERKEZİ İZMİR/02323881770
www.veterinerizmir.com
1-az önce meyve yemiş bir kuşun (Rika) sağlıklı ve son derece iç açıcı dışkısı var.
dışkı kuşun yediği gıdaya göre renk değiştirebilen, solucan biçimli, bazen uzun bazen parçalı, genelde yeşil olan dışkı parçasıdır.
2-Meyve yiyen kuşlarda dışkı biraz daha yumuşak bir dokuya sahiptir. dışkı şekilsiz, yıvışık olması kuşun ishal olduğunun göstergesidir.
3-dışkı papağanın yediği mamaya göre renk değiştirmekle birlikte, renk değişimi besin kaynaklı değilse, hastalık belirtisidir. 4-İç enfeksiyonlarda, bağırsak sorunlarında, ve (genelde kuşlara zehirli materyalden yapılmış kafes ve oyuncaklardan kaynaklanan) metal zehirlenmelerinde dışkı hafif kırmızı yada bakır rengine dönebilir. Bu durum iç kanamayı gösterir.
4-dışkıda kan, yumurtlama öncesi de görülebilir.
5-dışkı siyah olması, kuşun açlık çektiğinin göstergesi olabilir. Kuşunuzun karnını doyurduğunuzda, hala dışkının rengi siyahsa, bu yine iç kanama olduğunu gösterir.
6-dışkı patlamış mısır gibi bir dokuya sahipse, kuşta hazımsızlıkla yada pankreasla ilgili bir sorun var demektir.
7-dışkı içinde yemek parçaları görülüyorsa kuşta sindirim problemleri, parazit kaynaklı enfeksiyon, kursak ve mide enfeksiyonu yada pankreas sorunları olması muhtemeldir. Bu tür sindirilmemiş yemek parçalarının görülmesi, genelde kakadulara özgü olarak bilinen ama aslında başka tür büyük papağanlarda da başka tür büyük papağanlarda da görülebilen, PDD ( Proventricular Dilatation Disease) hastalığının da habercisi olabilir.
B-PAPAĞANDA Urine
her zaman renksiz, saydam olması gereken sıvı kısımdır. Urinenin renkli olması, kuşun iç hastalıklarını gösterir.
1-sıvı sarı yada açık yeşilse, karaciğer problemlerinden şüphelenilebilir.
2-Meyve sebze ağırlıklı beslenen kuşlarda urine miktarı biraz daha fazladır.
3-kuşlar strese girdiklerinde ve korktuklarında da urine miktarı artar.
4-urinede aşırı artma ve bunun süreklilik göstermesi, böbrek problemlerine işaret eder. Ayrıca soğuk algınlığı yaşayan kuşta da urine miktarı normalden fazladır.
5-Urinenin çok az olması hatta hiç olmaması kuşun tek yönlü ve yetersiz beslendiğini gösterir. Beslenme programı hemen gözden geçirilmelidir.
6-Urinede kabarcıkların görülmesi iki probleme işaret eder; birincisi kuş gaz problemi yaşıyordur. İkinci durumda kabarcıklar çok daha fazla ve süreklidir. Bu, iç sisteminde bakteri olduğunun göstergesidir. Bakterilere karşı bitkisel önlemlere başvurulmalıdır.
C-Urates, fecesin çevresini saran beyaz, alçımsı kısımdır. Sağlıklı bir dışkıda urates her zaman beyazdır.
1-PAPAĞANDA Sarı ve yeşilimtrak tonlar kuşta karaciğer sorularını işaret eder
2-Urine yada urates'te görülen sararma ve yeşermeler A vitamini fazlalığına da işaret edebilir.
3-Beyaz kısmın hiç olmaması, kuştaki urine miktarının aşırı artması ve kuşun çok fazla su içmeye başlaması, kuşun böbrek iflasına doğru yol aldığını gösterir. Bazen urates, urine ile karışır dışkıda ve birbirlerinden ayırt edilemezler. Bu bir sorun değildir.
4-Dışkının kokması da hastalık belirtisidir. Sağlıklı bir papağanın dışkısında "hiç koku yoktur". Ancak ishal ve iç parazit, bakteri sorunları sebebiyle koku oluşabilir. Eğer papağanınızın dışkısından koku alıyorsanız kuş veterinerine götürünüz.Kuşunuz o an için sağlıklı görünüyorsa bile!
Bir kuşun dışkısında yumuşama ve şekilsizlik gözlemlediğinizde, hemen ishal ya da başka bir sıkıntının teşhisini koymadan önce, kuşa 10-15 tane ay çekirdeği yedirin. Yarım saat içinde dışkı koyulaşmış, şekli yerine gelmiş, normale dönmüşse, kuşunuzda bir problem yoktur. Ancak dışkıdaki yumuşama ve renk farklılığı hala devam ediyorsa, önlem alınmasında yarar vardır.
5-Bu dışkıda gördüğünüz pembe noktalar bağırsak kurtlarının yumurtaları. Papağanınızda iç parazit varsa, arada bu yumurtalar gözünüze çarpabilir. Ancak bazende dışkıya hiç yansımaz.Elbette aç karnına sabahları.Ayrıca aspir tohumu da bağırsakları temizlemeye yardımcı olacaktır. İlaç kullandıktan/dut yedirdikten sonra dışkıyı gözlemleyin. gibi pembe noktalar yada şerit görürseniz, kuşunuzda iç parazit vardır kuş veterinerine başvurunuz.

ÖZ-VET LİNE HİZMETTE 26.YIL KUŞ-EĞZOTİK-REPTİL-PET MERKEZİ İZMİR/02323881770
www.veterinerizmir.com

























kanarya dışkısı nasıl olmalı,kanarya dışkısı sulu,kanarya dışkısı beyaz,kanaryalarda karaciğer hastalıkları,kuşlarda beyaz dışkılama,tavuklarda siyah ishal,tavuklarda ishal nasıl önlenir,civciv kakası,muhabbet kusu yesil kaka yaparsa,muhabbet kuşu bakteriyel ve mantar enfeksiyonu,muhabbet kuşu dışkısı yapışıyor,muhabbet kuşu pankreas enfeksiyonu tedavisi,muhabbet kuşunun dışkısından kan gelmesi,muhabbet kuşu dışkısı beyaz sulu,yumurtlayacak muhabbet kuşu dışkısı
,muhabbet kuşu iç kanama,sultan papağanı dışkısı sarı,muhabbet kuşu beyaz kaka yaparsa,sultan papağanı pankreas,muhabbet kusu yesil kaka yaparsa,sultan papağanı dışkısı beyaz,muhabbet kusumun diskisi su gibi,muhabbet kuşu dışkısı sulu,yumurtlayacak muhabbet kuşu dışkısı,jako papağan burun akıntısı tedavisi,jako papağan neden titrer,jako papağan hareketlerinin anlamları,jako papağanı kaç derece sıcaklıkta yaşar,jako papağan göz sulanması,papağan hastalıkları uzman tv,jako papağan vitaminleri,sultan papağan hastalıkları,muhabbet kuşu dışkısı yeşil,muhabbet kusu yesil kaka yaparsa,muhabbet kuşu dışkısı sulu,yumurtlayacak muhabbet kuşu dışkısı,muhabbet kuşu dışkısı yapışıyor,muhabbet kuşu dışkısı beyaz sulu,muhabbet kuşu kırmızı kaka,sultan papağanı dışkısı sulu,kanarya ayak mantarı tedavisi,kanarya hızlı nefes alıp veriyor,kanarya hastalıkları uzman tv,kanarya felci,kanarya göz hastalıkları,kanarya çiçek hastalığı,kanarya mantar tedavisi,kanarya ayak pullanması,kanarya ayak mantarı tedavisi,kanarya hızlı nefes alıp veriyor,kanarya hastalıkları uzman tv,kanarya felci,kanarya çiçek hastalığı,kanarya göz hastalıkları,kanarya ur tedavisi,kanarya ayak pullanması,kanarya yumurtadan kaç günde çıkar,kanarya kaç günde yumurtadan çıkar uzmantv,kanarya yumurtası neden boş çıkar,kanarya kaç yumurta yapar,kanarya kuluçka dönemi beslenme,kanarya kuluçka süresi,kanarya yumurtası kaç günde bozulur,kanarya hangi ayda çiftleşir,kanarya tüy dökümü ne zaman biter,kanarya tüy dökümü vitamin,gloster kanarya tüy dökümü,kanarya tüy dökümü uzmantv,kanarya tüy dökümü beslenme,tüyden çıkan kanarya ne zaman öter,kanarya ara tüy dökümü ne kadar sürer,kanarya kuvvet maması,kanarya veterineri,kanarya bakımı ve üretimi,kanarya bakımı hakkında bilgi istiyorum,kanarya beslenmesi tüm ayrıntılarıyla,kanarya ne yerse öter,kanarya nasıl eğitilir,kanarya en çok neyi sever,kanarya banyosu,
muhabbet kuşu tırnak törpüsü,muhabbet kuşu tırnak kesimi ücreti,muhabbet kuşu gaga kesimi uzmantv videosu,muhabbet kuşu tırnak törpüleme,muhabbet kuşu tırnak kesimi kanama
,muhabbet kuşu tırnak kesimi gereklimi
,muhabbet kuşu tırnak kesilmezse ne olur
,muhabbet kuşu gaga kesimi resimli,
muhabbet kuşu tırnak kesimi gereklimi
,muhabbet kuşu tırnak kesimi kanama,muhabbet kuşu tırnak törpüsü,muhabbet kuşu tırnak kesimi ücreti,muhabbet kuşu tırnak kesimi video,muhabbet kuşunun tırnakları neyle kesilir,muhabbet kuşu tırnak törpüleme,muhabbet kuşunun tırnağı koptu,
muhabbet kuşu tırnak kesimi gereklimi
,muhabbet kuşu tırnak kesimi kanama,muhabbet kuşu tırnak törpüsü,muhabbet kuşu tırnak kesimi ücreti,muhabbet kuşu tırnak kesimi video,muhabbet kuşunun tırnakları neyle kesilir,muhabbet kuşu tırnak törpüleme,muhabbet kuşunun tırnağı koptu,muhabbet kuşu ısırığı acıtırmı,muhabbet kuşum korkuyor ve ısırıyor,muhabbet kuşum hırçınlaştı,muhabbet kuşum saldırganlaştı,muhabbet kuşları neden sinirlenir,muhabbet kuşum kafesi kemiriyor,muhabbet kuşu el eğitimi,muhabbet kuşum herşeyi kemiriyor,jako papağan veteriner, izmir en iyi veteriner, veteriner bornova, bornova hayvan hastanesi, papağan uzmanı veteriner, bornova veteriner tavsiye, veteriner tavsiye bornova, muhabbet kuşu veterineri, izmir kuş veterineri, kuş veterineri izmir, izmir tavsiye veteriner, izmir papağan veterineri, muhabbet kuşu uzman, tavşan kısırlaştırma, evka 3 veteriner tavsiye, muhabbet veteriner izmir, izmir iyi veteriner uzman, izmir hamster veterineri, maymun veterineri, acil veteriner bornova, iyi veteriner izmir özvet, kuş kırıkları ameliyat, bornova veteriner uzman, muhabbet izmir veteriner, izmir kuş hastanesi, izmir muhabbetkuşu, veteriner muhabbet, kuş veteriner izmir, iyi veteriner cerrah, izmir kanarya veteriner, kuş veterineri, veteriner klinik bornova, kuş ameliyat izmir, özkanlar izmir veteriner, kuş veterinerleri izmir, bornova iyi veteriner, maymun veteriner, tavsiye bornova izmir, kuş kırık veteriner, uzman veteriner izmir, izmir tavşan veterineri, bornova veteriner, veteriner hekim acil acil, tavsiye veteriner bornova, muhabbet veteriner, veteriner izmir bornova, bornova veterinerlik, muhabbetkuşu veteriner, muhabbet kuşundan anlayan, izmir iguana veteriner
jako papağan veteriner, izmir en iyi veteriner, veteriner bornova, bornova hayvan hastanesi, papağan uzmanı veteriner, bornova veteriner tavsiye, veteriner tavsiye bornova, muhabbet kuşu veterineri, izmir kuş veterineri, kuş veterineri izmir, izmir tavsiye veteriner, izmir papağan veterineri, muhabbet kuşu uzman, tavşan kısırlaştırma, evka 3 veteriner tavsiye, muhabbet veteriner izmir, izmir iyi veteriner uzman, izmir hamster veterineri, maymun veterineri, acil veteriner bornova, iyi veteriner izmir özvet, kuş kırıkları ameliyat, bornova veteriner uzman, muhabbet izmir veteriner, izmir kuş hastanesi, izmir muhabbetkuşu, veteriner muhabbet, kuş veteriner izmir, iyi veteriner cerrah, izmir kanarya veteriner, kuş veterineri, veteriner klinik bornova, kuş ameliyat izmir, özkanlar izmir veteriner, kuş veterinerleri izmir, bornova iyi veteriner, maymun veteriner, tavsiye bornova izmir, kuş kırık veteriner, uzman veteriner izmir, izmir tavşan veterineri, bornova veteriner, veteriner hekim acil acil, tavsiye veteriner bornova, muhabbet veteriner, veteriner izmir bornova, bornova veterinerlik, muhabbetkuşu veteriner, muhabbet kuşundan anlayan, izmir iguana veteriner
Türkiye'nin en iyi veterineri ali Tolgay aytar
Veteriner fakültesi,veteriner odaları,tarım bakanlığı,İzmir pet şhoplar,İzmir köpek çiftlikleri,Ankara veteriner fakültesi,aydın veteriner fakültesi,İstanbul veteriner fakültesi,Ankara veteriner hekimler odası,İstanbul veteriner fakültesi İzmir üniversite,Bornova küçükpark veteriner,İzmir Büyükşehir belediyesi veteriner,Bornova belediyesi veteriner,bayraklı belediyesi veteriner,kuş veterineri,güvercin veterineri,izmir muhabbet kuşundan anlayan veteriner,papağandan anlayan veteriner,maymun hamster iguanadan anlayan veteriner,tavşan veterineri,tavşandan anlayan veteriner,kaplumbağa veterineri ,su kaplumbağasından anlayan veteriner,izmir en iyi veteriner,muhabbet kuşu mantar,muhabbet kuşu kusma,muhabbet kuşu cinsiyet tayini,papağan cinsiyet tayini ,papağan ilaçları,,muhabbet kuşu ilaçları,papağan kusma,izmirde iguanadan anlayan veteriner,tavşan hastalıkları,kaplumbağa veterineri,izmir iguanadan anlayan veteriner,izmir en iyi veteriner,bornova veteriner,muhabbet kuşu ur tümör tedavisi,muhabbet kuşu göğüs kursak şişmesi,muhabbet kuşu tümör belirtileri,muhabbet kuşu kursak şişmesi,muhabbet kuşu göğsünde şişlik,muhabbet kuşu kist tedavisi,muhabbet kuşu yağ bezesi,muhabbet kuşu kanser belirtileri,muhabbet kuşu urları,muhabbet kuşu ur ameliyatı,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,öz-Line ,öz-Line ,*

İZMİR PET KUŞ HASTANESİ VE EĞZOTİK CERRAHİ MERKEZİ OLARAK HİZMETİNİZDEYİZ. 02323881770 Öz-vet Hizmette 26.Yıl www.veterinerizmir.com veteriner Merkezimizde 4 veteriner Hekim 2 veteriner sağlık teknikeri 1 iletişim personeli görev yapmaktadır veteriner Bornova
veteriner Merkezimizde (Muhabbet kuşu,Kakadu papağan,Jako papağan,Ara papağan ,Macar papağan,Sultan papağanı,sultan papağanı ,kanarya,güvercin ,örümcek maymun ,iguana,tavşan,hamster,gonzales,su kaplumbağası,atmaca,baykuş)
İzmir Özkanlar veterineri,manavkuyu veteriner,Pınarbaşı veteriner,Atatürk mahallesi veteriner,evka-3 veteriner,Yeşilova veteriner,Altındağ veteriner,alsancak veteriner,Güzelyalı
İzmir hayvan Hastanesi veteriner
İzmir veteriner
İzmir papağandan anlayan veteriner
İzmir tavşandan anlatan veteriner
İzmir en iyi veteriner
İzmir en iyi veteriner kliniği
İzmir Bornova veteriner
Manavkuyu veteriner
Bornova evka 3 veteriner
İzmir iguanadan anlayan veteriner
İzmir Guinea pigden anlayan veteriner
İzmir hamsterdan anlayan veteriner
İzmir guina pig veterineri
İzmir Bornova hayvan Hastanesi
İzmir veteriner Cerrahi uzmanı
İzmir veteriner dahiliye uzmanı
İzmir veteriner hekimler odası
İzmir ticaret odası
İzmir sosyal güvenlik kurumu
İzmir dokuz eylül tıp fakültesi
İzmir eğe tıp fakültesi
İzmir veteriner polikliniği
İzmir tavsiye veteriner,veteriner CR BİLGİSAYARLI RÖNTGEN,veteriner ULTRASONOĞRAFİ,veteriner KUŞ VS KAN HEMOĞRAM VE BİYOKİMYA ,veteriner CERRAHİ OPERASYON (KUŞ VS KIRIKLARI VİDA ÇİVİ ,ATEL ,TİTANYUM PLAKA UYGULAMALARI),veteriner KUŞLARDA DNA TESTLERİ (KAN -TÜY)ANLAŞMALI LABRATUVAR,veterinerveterinerKUŞLARDA KURSAK TÜPÜ YERLEŞTİRME,KÜLTÜR ANTİBİOĞRAM BACTERİ VE VİRÜS TARAMASI,MEGABACTERİ TESTİ veteriner,KLAMİDYA TESTİ veteriner,ISITMA VE İNHALASYON İLAÇ VEREN YOĞUN BAKIM KÜVEZİ,YUMUŞAK DOKU LAZER TEDAVİSİ veteriner,KUŞLARDA GAGA TIRNAK BAKIMI veteriner,EKĞ veteriner,KUŞLARDA KIRMIZI IŞIK UV KULLAMI veteriner,KLAMİDYA TESTLERİ,HOMEOPATİ TEDAVİSİ,PARAZİTER VE MANTAR UYUZ TESTLERİ,KANAT AYARI TELEK veteriner TÜY TEDAVİSİ,KUŞ GÖZ MUAYNE,KUŞ PROTOZOON TESTİ,KUŞLARDA HORMON TEDAVİSİ TESTİ,TAVŞAN KISIRLAŞTIRMA
*TAVŞAN İĞUANA MAYMUN OPERASYON VS
TOLGAY AYTAR
Veteriner Hekim
"Öz-Vet veteriner Pet Kuş Hastanesi ve Egzotik Veteriner Cerrahi Merkezi
" İzmir Kuş hastanesinin , telefon ve elektronik posta youlu ile teşhis ve tedavi hizmeti yoktur. Bunu etik bulmadığımızı ve hayvan sahiplerinin bu tür yollara başvurmamasını önemle rica ederiz. Bizim birinci görevimiz "zarar vermemektir". Getirmenizi öneririz
İzmir kuş Hastanesi,
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşundan anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi sultan papağanından anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi papağandan anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi jako papağandan anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi maymundan anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi Şahin'den anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi tavşandan anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi hamsterdan anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi kuştan anlayan veteriner,
İzmir kuş Hastanesi iguanadan anlayan veteriner,
izmir kuş Hastanesi güvercinden anlayan veteriner
İzmir kuş Hastanesi su kaplumbağasından anlayan veteriner,Kuş veterineri,
Türkiye kuş veterineri,
İzmir su kaplumbağasından anlayan veteriner,İzmir en iyi veteriner
Ali Tolgay Aytar
Avian veterinian
Öz-Vet veteriner Pet Kuş Hastanesi ve Egzotik Veteriner Cerrahi Merkezi
(Muhabbet kuşu,papağan,tavşan,iguana,hamster,Şahin,maymun,yaban hayvanı)
Öz-Vet Line Hizmette 25. Yıl
02323881770
İzmir kuş Hastanesi Çiğli muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi mavişehir muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Bostanlı muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Karşıyaka muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Girne muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi bayraklı muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Bornova muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi buca muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Gaziemir muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Alsancak muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi güzelyalı muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Güzelbahçe muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Urla muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi çeşme muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Üçkuyular muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi narlıdere muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Hatay muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Göztepe muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi manavkuyu muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Atatürk mahallesi muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Evka 3 muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Manisa muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi aydın muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Denizli muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Uşak muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Bursa muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi bodrum muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Antalya muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Edremit Akçay muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi tavşandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi iğuanadan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi maymundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi hamster anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi gonzales anlayan Hekim
İzmir kuş Hastanesi mavişehir guina piğden anlayan Hekim anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Karşıyaka guina piğden anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Çiğli papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi mavişehir papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Bostanlı papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Karşıyaka papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Girne papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi bayraklı papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Bornova papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi buca papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Gaziemir papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Alsancak papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi güzelyalı papağandan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Güzelbahçe papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Urla muhabbet kuşundan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi çeşme papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Üçkuyular papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi narlıdere papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Hatay papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Göztepe papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi manavkuyu papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Atatürk mahallesi papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Evka 3 papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Manisa papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi aydın papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Denizli papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Uşak papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Bursa papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi bodrum papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Antalya papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi Edremit Akçay papağandan anlayan veteriner hekim
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu
İzmir kuş Hastanesi Mantar belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu uyuz belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu tüy dökme belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu kusma belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu ishal belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu tırnak kesimi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu beslenmesi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu İzmir kuş Hastanesi karaciğer ve pankreas hastalıklarının belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu hastalıkları belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu oyuncakları,banyosu
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşunu konuşturma
İzmir kuş Hastanesi muhabbet acil tedavi
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu ayak kırığı belirti
İzmir kuş Hastanesi muhabbet kuşu göz kulak hastalıkları
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu yağ bezesi belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu kaşıntı ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu tüy dökümü
İzmir muhabbet kuşundan en iyi anlayan veteriner İzmir kuş hastanesi
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu etrafında dönme ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu hastalıkları
İzmir kuş Hastanesi Jumbo Muhabbet kuşu hastalıkları
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu tümör ur belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu güvenli ameliyat
İzmir kuş Hastanesi Muhabbet kuşu kabızlık tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan ishal belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan ishal belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan kusma belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan ishal belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan kabızlık belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan tüy dökümü belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan tüyden DNA testi
İzmir kuş Hastanesi papağan kandan DNA testi
İzmir kuş Hastanesi papağan tüyden DNA tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan Mantar ,uyuz testi
İzmir kuş Hastanesi papağan klamidya enfeksiyonu belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan ishal belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan parazit,pire,akar belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan kanat ayarı,papağan kanat kesimi
İzmir kuş Hastanesi papağan tümör,ur,şişkinlik belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan beslemesi belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi yavru papağan ishal belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan üreme tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan serum bağlama,papağan kan alma
İzmir kuş Hastanesi en iyi papağan veterineri
İzmir kuş Hastanesi papağan megabacteriosis ,kuruma,kursak mantarı belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan allerji belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi papağan vitaminleri ve yemleri
İzmir kuş Hastanesi papağan eğitimi
İzmir kuş Hastanesi suni dölleme yöntemleri
İzmir kuş Hastanesi papağan hastalıkları
İzmir kuş Hastanesi
İzmir baykuşdan anlayan veteriner
İzmir kuş Hastanesi güvercin ishal belirti ve tedavisi
İzmir kuş Hastanesi Bornova güvercin Aşıları
İzmir kuş Hastanesi Bornova güvercin İlaçları satan yer
İzmir güvercin Hastanesi
İzmir ithal güvercin İlaçları satan yer
İzmir güvercinden anlayan veteriner
İzmir Erkek tavşan kısırlaştıran veteriner
İzmir maymundan anlayan veteriner
İzmir en iyi veteriner
İzmir guina piğ veterineri
İzmir kuş Hastanesi sultan papağanından anlayan veteriner
İzmir kuş Hastanesi kuş kırık tedavi
İzmir sultan papağanından en iyi anlayan veteriner
İzmir Urla sultan papağanından anlayan veteriner
Sultan papağanı veteriner türkiye
PAPAĞAN,MUHABBET KUŞU,SULTAN PAPAĞAN,MAKAW,PAPAĞAN,ARA PAPAĞAN,KANARYA ,GÜVERCİN,CENNET PAPAĞANI,KEKLİK,SAKA KURUMA HASTALIĞI KURUMA HASTALIĞI Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Amphoterecin B tedavisi Öz-Vet pet kuş Hastanesi ve Eğzotik Merkezi
Bornova veteriner,Bornova veteriner kliniği,Bornova veteriner klinikleri,Bornova en iyi veteriner,İzmir en iyi veteriner,kuş veteriner,kuş hastanesi
◊ Papağan Bakımı-Üremesi-Konuşturma-Besleme-Dna Testi-İlaçları-Hastalıkları Özel Yayın
◊ Muhabbet Kuşu Hastalıkları Belirti ve Tadavisi Muhabbet Kuşu İlaçları
◊ Macaw Papağan-Ara Papağan-Gri Papağan -Sultan Papağan-Eclectus Papağanlarda Sağlıklı Besleme Yöntemleri/İzmir Kuş Hastanesi Öz-Vet
◊ Papağan,muhabbet Kuşu,sultan Papağan,makaw,papağan,ara Papağan,kanarya ,güvercin,cennet Papağanı,keklik,saka Kuruma Hastalığı Kuruma Hastalığı Teşhis ve Tedavi Yöntemleri Amphoterecin B Tedavisi Öz-Vet Pet Kuş Hastanesi ve Eğzotik Merkezi İzmir
◊ Kuş Tedavilerinde Homeopati Yeni Bir Açılım.. Öz-Vet İzmir veteriner Kuş Hastanesi
◊ Jakolarda Papağanlarda Görülen Hastalıklar ve Tedavisi -Jakolarda Beslenme Öz-Vet İzmir Kuş Hastanesi veteriner
◊ Papağanlarda Pelet Olarak Gdo'lu Kullanımının Papağanın Sağlığındaki Olumsuzlukları !İzmir Kuş Hastanesi
◊ Papağanın Cinsiyeti Nasıl Belli Olur? Papağanın Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Papağanda Cinsiyet İçin Tüyden Kandan Numune Alma Yöntemi? Papağanda Cinsiyet Belirlemenin Önemi? İzmir Kuş Hastanesi boş
◊ Güvercinlerde Mantar Hastalığı Belirtiler ve Tedavisi İzmir Güvercin Hastanesi
◊ Papağanlarda Besleme İzmir Papağan Hastanesi/ Öz-Vet İzmir Kuş Hastanesi
◊ Jako Papağan ,macaw Papağan,ara Papağan,sultan Papağan Veteriner İzmir Kuş Hastanesi
◊ Maymun Hastalıkları Tedavisi ,maymun Operasyon ,maymun Kırık Ameliyatı Öz-Vet İzmir Kuş Hastanesi
◊ Papağan,muhabbet Kuşu ,güvercin Kuruma Hastalığında Etkili Tedavi Yöntemleri İzmir Kuş Hastanesi
◊ Papağan ve Muhabbet Kuşlarında Hastalıkgizleme İzmir Kuş Hastanesi
◊ Papağanlarda Muhabbet Kuşlarında Depresyonve Tedavisi İzmir Kuş Hastanesi
◊ Papağanlarda Muhabbetkuşlarında Zehirlenme İzmir Kuş Hastanesi
◊ Papağanlarda Tüy Yolma ve Tedavisi İzmir Papağan Hastanesi/ Öz-Vet İzmir Kuş Hastanesi
◊ Papağanlarda Hastalık Belirtileri Nelerdir İzmir Papağan Hastanesi
◊ Muhabbet Kuşuve Papağan,kanarya,güvercinlerde Mutlaka Kullanılması Gereken Vitaminler İzmir Kuş Hastanesi
◊ İzmir Muhabbetkuşu Hastanesi/ Öz-Vet İzmir Kuş Hastanesi
◊ İzmir İthal Güvercin Aşısı ve İlaçları Kullanımı İzmir Kuş Hastanesi
◊ İzmir Papağan Hastanesinde Yaptığımız Uyğulamalar
◊ Muhabbet Kuşlarında ve Papağanlarda Homeopati İlacının Kullanılması
◊ Jakolarda Görülen Hastalıklar -Jakolarda ve Papağanlarda Beslenme-Jakolarda Kullanılan Tedavi Yöntemleri ve İlaçlar-Jako Papağan Kanat Ayarı
◊ Köpeklerde Lyme Hastalığının Belirtileri ve Tedavisi Lyme Aşısı
◊ Köpeklerde Leishmaniasis Hastalığının Belirtileri ve Tedavisi
◊ Köpeklerde Kanlı İshal Hastalığının Belirtisi ve Tedavisi-Parvo Virüs
► Muhabbet Kuşu Papağan ve Diğer Kuşlarda Depresyon Belirtileri ve Tedavisi
► Hamster Hastalıkları ve Tedavi Bakım Yöntemleri Nelerdir?
► Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökülmesinin Nedenleri
► Dişi Köpeklerde Gebelik ve Doğum Erkek Köpeklerde Üreme Kontrolü ve Kısırlaştırma,çiftleşme
► Muhabbet Kuşlarında Endokrin Hastalıkları, Diabetes Mellitus, Kilo (Aşırı Yağlanma), Guatr, Gözle İlgili Rahatsızlıklar ve Körlük
► Muhabbet Kuşlarında Karaciğer ve Böbrek Hastalıkları Knemidocoptes Enfeksiyonu
► Kedi ve Köpeklerde Zehirlenme ve Tedavileri-Kediler İçin Zehirli Olan Bitkiler -Kedi ve Köpeklerde Parasetamol Zehirlenmesi
► Köpeklerde Konjenstif Kalp Yetmezliği, Kedilerde Hypertrophic Cardiomyopathyalp (Hcm) , Kedilerde Kalp Kurdu Hastalığı (Heartworm Disease) Köpeklerde Şişmanlık , Kedilerde Şişmanlık
► Kaplumbağalarda ve Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağasında (Red Eard Slider/Singapur Kaplumbağası) Görülen Hastalıklar Belirtiler ve Tedavi Yöntemleri
► Kedi ve Köpeklerde Köpeklerde Diş Eti,diş Taşı Diş Tümörleri ve Diş Hastalıkları Diş Tümörleri
► Köpek ve Kedilerde Epilepsi Belirtileri ve Tedavisi
► Kedi ve Köpeklerde Egzama Tedavi ve Belirtiler Otohemateropi/Veteriner Hekimlik Mesleği Üzerine Güncel Yaklaşımlar
► Kedi ve Köpeklerde Allerji: Gıda Allerjisi, İlaç Allerjisi, Pire Allerjisi, Tedavi ve Belirtiler
► Muhabbet Kuşlarında ve Kuşlarda Tedavide Serum Uygulama Yöntemleri ve Yoğun Bakım Küvöz Kullanımı
► Köpek ve Kedilerde Meme Tümörleri Tedavi ve Belirtiler Nelerdir?
► Köpek ve Kedilerde Uyuz Hastalığı Belirtiler ve Tedavi
► Kedi ve Köpeklerde Raşitizm Kemik,kas ve Eklem Hasarları (Kırık,çıkık ve Ezilmeler)Belirtiler ve Tedavi Kedi ve Köpeklerde Kemik Operasyonları(Osteosentez –çivileme-Plak-Vidalama)Teknikleri Sorular?
► Köpek ve Kedilerde Kulak Hastalıkları Tedavi ve Belirtileri Nelerdir?
► Tavşan Bakımı Hastalıkları ve Tedavisi
► Kedi ve Köpeklerde Colitis (Kanlı İshalin) Nedenleri Tedavisi?
► Muhabbet Kuşlarında Yumurtlama Sorunları Belirtileri İlk Yardım ve Tedavi Yöntemleri
► Köpeklerde Kalça Çıkığı Displazisi Belirtiler Tedavisi -Yavru Köpeklerde Kalça Çıkığı Belirtileri Erken Tanı Tedavi ve Önleme Metodları- Juvenile Pubik Simfizyodesis Jps
► İguana Beslenmesi Bakımı Hastalıkları ve Tedavileri
► Muhabbet Kuşları Jako Papaganlarda İshal Nedenleri ve Tedavisi
► Kedi ve Köpekte Kusma Belirtileri ve Tedavisi
► Kedi ve Köpekte İshal Belirtileri ve Tedavisi
► Muhabbet Kuşlarında, Jako Papağanlarda, Sultan Papağanda,kanarya,güvercin, Lori Papağanı, Macav Papağanı Kusma Tedavisi ve İlaçları
► Muhabbet Kuşu,papağan,jako,sultan Papağanı Tümör Kanser Ur Belirtiler Teşhis ve Tedavi Yöntemi
► Muhabbet Kuşu Mantar Hastalığı Tedavisi Belirtiler(Candiasis)
► Kedi Bakımı Hastalıkları ve Tedavilerinde Veteriner Tavsiyeleri
► Kedi Köpeklerde Mantar Hastalığı Belirtiler ve Tedavisi
► Kedi İdrar Yolları Taşı Enfeksiyon Belitiler Yeni Tedavi Yöntemleri ve Korunma Yolları
► Köpeklerde Gençlik Hastalığı Belirtiler Aşı Yeni Tedavi Yöntemleri.....
► Kedi Gençlik Hastalığı Belirtileri Yeni Tedavi Yöntemleri Korunma Yolları
► Köpeklerde Kanlı İshal (Parvo Virüs) Tedavisi ve Korunma Yolları
► Muhabbet Kuşlarının Bakım ve Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
► Kuşlar Neden Tüylerini Kopartırlar? (Muhabbet Kuşu, Kanarya, Papağan, Güvercin, Sultan Papağan,cennet Papağan, Jako Papağanda Tüy Koparma)
► Kedi ve Köpeklerde Şeker Hastalığı (Diabetes Mellitus)
► Kedi Aıdsi Feline İmmunodeficiency Virus/Fıv Aşılama Kedilerde Etkili Midir?
► Köpeklerde ve Kedilerde Hayali(Yalancı) Gebelik (Pseudocyesis)
► Kedinizin Yaşam Ömrünü Uzatmak Sizin Elinizde,veteriner Hekim Gizli Bilgiler Yaşlılık..
► İguanalarda Metobolik Kemik Hastalığı (Mbd)-İguanalarda Böbrek Hastalığı(Renal)
► Kedilerde Psikolojik Depresyon Belirtileri ve Veteriner Hekimlik Tedavi Yöntemleri?Kedi Sesleri-Homeopati-Re İki
► Tavukçuluk 2 - Tavuk Kümesleri, Kümes Ekipmanları ve Kümes Koşulları
► Tavşan, Bakımı, Yemleri, Beslenmesi, Sindirim Fizyolojisi, Hastalıkları ve Tavşan Davranışları
► Sürüngenler – Reptılıae - Yılanlar, Kertenkeleler, Kaplumbağalar, Timsahlar, Tuataralar, Terraryum ve Paludaryum
► Bıldırcın Yetiştiriciliği
► Guineapiglerde Üremeyle İlgili Bilgiler
► Kedi Yavrularında Süt Anne Bulunması Durumunda Dikkat Edilmesi Gereken Ayrıntılar
► Guinea Piglerde Beslenme ve Sindirim Sistemi
► Guinea Piglerde Coccidiosis
► İguanalarda Sağlık,beslenme ve Davranış
► Guinea Pig ve İguana Birlikte Beslemek Çok Keyifli
► Guinea Piglerde Doğum ve düşük
► Guinea Piglerde Follikülar Kistler ( Ovaryum Kistleri )
► Guinea Piglerde C Vitamini İhtiyacı
► Kedi-Köpeklerde Kanser ve Bpa(Bisphenol-A) İlişkisi
► Hayvanlarda Kanserde Ağrı Kontrolü, Beslenme Desteği, Bulantı ve Kusmanın Kontrolü
► Kedi ve Köpeklerde Parasetamol (Ağrı Kesici-Ateş Düşürücü) Zehirlenmesi
► Köpeklerde “xylitol” Zehirlenmesi
► Kuşlarda Aspergillosis
► Kedi ve Köpeklerde Obezite
► Hayvanlarda Tüy Dökümü ve Yağ Asitleri (Omega 3 & 6)
► Von Willebrands Hastalığı (Von Willebrand
► Kediler İçin Aşı Takvimi
► Köpekler ve Kediler İçin Aşı Takvimi
► Kedi ve Köpeklerde Böbrek Yetmezliği Tedavisi
► Kedi ve Köpeklerde Böbrek Yetmezliği Belirtileri ve Teşhis
► Kedi ve Köpeklerde Böbrek Yetmezliğinin Nedenleri
► Kedi ve Köpeklerde Böbrek Yetmezliği
► Kedilerde Aıds (Fıv)
► Kedi Gençlik Hastalığı - Feline Panleukopenia ve Kuduz
► Kedilerde Viral Hastalıklar ve Aşılama (Aşılamada Nelere Dikkat Edilmelidir?)
► Hangi Gıdalar Köpeğim İçin Tehlikeli Olabilir?
► Kedilerde Toxoplasmosis Nedir ? Gebelik ve Toxoplasmosis
► Kedi Tırmığı Hastalığı (Cat Scratch Disease)
► Kedilerde Çok Su İçme, Çok İdrar Yapma ve Nedenleri - Kedilerde Kanser
► Kedi ve Köpeklerde Kısırlaştırmanın Faydaları
► Kedi ve Köpeklerde “laktoz İntoleransı” (Sütün Sindirilememesi)
► Kedilerde Aıds Feline İmmumodeficiency Virus / Ağız Kokusu
► Feline Syncytium-Forming Virus Enfeksiyonu/ Feline Akne
► Kedi ve Köpeklerde Tüy Dökülmesi
► Köpekler ve Çiğneme Problemleri
► Kedi ve Köpeklerde Obezitede Payı Olan Hastalıklar ve Durumlar
► Petiniz ile Mutlu ve Güvenli Yılbaşı Tatili
► Kedi ve Köpeklerde Obezite
► Hipervitaminosis A (A Vitamini Toksikozisi) ve Kediler İçin Zehirli Olan Bitkiler
► Kortizon Kullanımı ve Sonuçları:
► Soru-Cevaplarla Köpeklerde Lenfoma
► Köpeklerde Lenfomada İmmunohistokimyasal Tiplendirme ve Kemoterapi
► Kedi ve Köpeklerde Bilgisayarlı Tomografi (Ct)
► Radyoterapi ile Kanserde Daha Uzun ve Ağrısız Sağ Kalım
► Köpeklerde Kalça Displazisinde (Kalça Çıkığında) Uygulanan Tedavi Yöntemleri
► Köpeklerde Kalça Displazisi (Köpeklerde Gelişimsel Kalça Çıkıklığı)
► Atlarda Gastrik Ülser (Mide Ülseri) ve Gastritis
► Atlarda Mandibula Kırıkları, Tedavinin Amaç ve Yöntemi
► Atlarda Koşu Bandında Faringoskopi ve Laringoskopi,
► Endoskopik Aksesuarlar ve Endoskopun Bakım ve Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
► Veteriner Tıpta Endoskopi
► Veteriner Ortopedide Biyoseramikler
► Kedilerde Beslenmede Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Dönemlere Göre Beslenme
► Köpekler İçin Yeni Geliştirilmiş Sementsiz Vidalı Kalça İçi Protez ile İlgili İlk Deneyimler
► Köpeklerde Kemik Çimentosu (Bone Cement) ile Uygulanan Total Kalça Eklemi Protezlerinde Karşılaşılabilecek Komplikasyonlar
► Köpeklerde Total Kalça Eklemi Protezi
► Atlarda Carpal Eklemdeki (Diz Eklemindeki) Radyografik Anormallikler
► Atlarda Carpal Eklemin (Diz Eklemi) Radyografik Değerlendirilmesi ve Radyografik Anatomisi
► Atlarda Articulatio Genu’nun Radyografik Değerlendirilmesi ve Olası Ortopedik Hastalıkları
► Atlarda Falanksların Radyografisi
► Atlarda Naviküler Kemik Radyografisi
► Köpeklerde Glaukom
► Atlarda Karaciğer Hastalıkları ve Sarılığa Neden Olan Bazı Hastalıklar
► Köpeklerde Topallığa Neden Olan ve Nadir Karşılaşılan Bazı Ortopedik Hastalıklar
► Atlarda Topallığın Değerlendirilmesinde Tanısal Analjezi
► Kedi ve Köpeklerde Çene Kırıklarında Olası Komplikasyonlar ile Postoperatif Bakım ve Çene Eklemi (Temporomandibular Eklem) Luksasyonu (Çıkığı)bir
► Hayvan Çene Kırıklarının Tedavisinde Uygulanan İnternal-Fiksasyon Teknikleri
► Çene Kırıklarında Genel Cerrahi Önlemler ve Maxillomandibular Fiksasyon Teknikleri
► Kedi ve Köpeklerde Kalça Ekleminin Travmatik Çıkıklarının Tedavi Yöntemleri
► Kedi ve Köpeklerde Kalça Ekleminin (Coxofemoral Joint, Articulatio Coxa, Hip Joint) Travmatik Çıkığı (Luxation, Dislocation) ve Tanı Yöntemleri
► Çene Kırıklarında Radyografik Muayene, Tedavi Prensipleri ve Dişlerin Durumu
► Kedi ve Köpeklerde Çene Kırıkları
► Köpeklerde Servikal Mukosel
► Köpeklerde Katarakt
► Diz Eklemi ve Patellar Luksasyon
► Kedi ve Köpeklerdeki Bazı Kemik Hastalıkları
Kuzu Besleme
► Kanatlı Hayvanlarda Sıcak Stresi ve Etkilerinden Korunma Yöntemleri
► Buzağılarda İshaller ve İlk Haftalarda Görülen İshallerin Sınıflandırılması
► Balıklarda Hastalığa Sebep Olan Başlıca Etmenler, Başlıca Balık Hastalıkları ve Tedavileri
► Türkiyede Balıkçılık Pazar Bilgisi ve Türkiye Su Ürünleri Yetiştiriciliği
► Yavru Köpekte Tuvalet Alışkanlığı
► Köpekte Uyuz ve Kene Olgusu ve Bununla Mücadelede İzlenecek Yöntemler
► İguana,timsah ve Kaplumbağa Besleme Konusunda Pratik Bilgiler
► Hindilerde Tibial Dyschondraplasia (Td) (Hindi ve Tavuklarda Görülen Yaygın Bir İskelet Bozukluğu)
► Kaplumbağa Beslenmesi, Bakımı Hakkında Pratik Bilgiler
► Köpekte Tasma Seçimi ve Kullanımı
► Modern Kanatlı Üretiminde C Vitamininin Pratik Kullanımları
► Köpekte Dişlerin Sağlığı ve Ağız Kokusu Nedenleri
► Kedilere Aşı
► Kedi-Köpekte Tüy Dökülmesi Problemi
Karşıyaka veteriner,boş
Bostanlı
Mavişehir veteriner,bayraklı veteriner,urla veteriner,Hatay veteriner,Gaziemir veteriner,urla veteriner,çeşme veteriner,Kemalpaşa veteriner,Kuşadası veteriner,Kemalpaşa veteriner,çeşme iyi veteriner,çeşme en iyi veteriner,çeşme tavsiye veteriner,çeşme Alaçatı iyi veteriner,çeşme İsmail ekmekçi,jako papağan veteriner, izmir en iyi veteriner, veteriner bornova, bornova hayvan hastanesi, papağan uzmanı veteriner, bornova veteriner tavsiye, veteriner tavsiye bornova, muhabbet kuşu veterineri, izmir kuş veterineri, kuş veterineri izmir, izmir tavsiye veteriner, izmir papağan veterineri, muhabbet kuşu uzman, tavşan kısırlaştırma, evka 3 veteriner tavsiye, muhabbet veteriner izmir, izmir iyi veteriner uzman, izmir hamster veterineri, maymun veterineri, acil veteriner bornova, iyi veteriner izmir özvet, kuş kırıkları ameliyat, bornova veteriner uzman, muhabbet izmir veteriner, izmir kuş hastanesi, izmir muhabbetkuşu, veteriner muhabbet, kuş veteriner izmir, iyi veteriner cerrah, izmir kanarya veteriner, kuş veterineri, veteriner klinik bornova, kuş ameliyat izmir, özkanlar izmir veteriner, kuş veterinerleri izmir, bornova iyi veteriner, maymun veteriner, tavsiye bornova izmir, kuş kırık veteriner, uzman veteriner izmir, izmir tavşan veterineri, bornova veteriner, veteriner hekim acil acil, tavsiye veteriner bornova, muhabbet veteriner, veteriner izmir bornova, bornova veterinerlik, muhabbetkuşu veteriner, muhabbet kuşundan anlayan, izmir iguana veteriner
jako papağan veteriner, izmir en iyi veteriner, veteriner bornova, bornova hayvan hastanesi, papağan uzmanı veteriner, bornova veteriner tavsiye, veteriner tavsiye bornova, muhabbet kuşu veterineri, izmir kuş veterineri, kuş veterineri izmir, izmir tavsiye veteriner, izmir papağan veterineri, muhabbet kuşu uzman, tavşan kısırlaştırma, evka 3 veteriner tavsiye, muhabbet veteriner izmir, izmir iyi veteriner uzman, izmir hamster veterineri, maymun veterineri, acil veteriner bornova, iyi veteriner izmir özvet, kuş kırıkları ameliyat, bornova veteriner uzman, muhabbet izmir veteriner, izmir kuş hastanesi, izmir muhabbetkuşu, veteriner muhabbet, kuş veteriner izmir, iyi veteriner cerrah, izmir kanarya veteriner, kuş veterineri, veteriner klinik bornova, kuş ameliyat izmir, özkanlar izmir veteriner, kuş veterinerleri izmir, bornova iyi veteriner, maymun veteriner, tavsiye bornova izmir, kuş kırık veteriner, uzman veteriner izmir, izmir tavşan veterineri, bornova veteriner, veteriner hekim acil acil, tavsiye veteriner bornova, muhabbet veteriner, veteriner izmir bornova, bornova veterinerlik, muhabbetkuşu veteriner, muhabbet kuşundan anlayan, izmir iguana veteriner
Türkiye'nin en iyi veterineri ali Tolgay aytar
Veteriner fakültesi,veteriner odaları,tarım bakanlığı,İzmir pet şhoplar,İzmir köpek çiftlikleri,Ankara veteriner fakültesi,aydın veteriner fakültesi,İstanbul veteriner fakültesi,Ankara veteriner hekimler odası,İstanbul veteriner fakültesi İzmir üniversite,Bornova küçükpark veteriner,İzmir Büyükşehir belediyesi veteriner,Bornova belediyesi veteriner,bayraklı belediyesi veteriner,kuş veterineri,güvercin veterineri,izmir muhabbet kuşundan anlayan veteriner,papağandan anlayan veteriner,maymun hamster iguanadan anlayan veteriner,tavşan veterineri,tavşandan anlayan veteriner,kaplumbağa veterineri ,su kaplumbağasından anlayan veteriner,izmir en iyi veteriner,muhabbet kuşu mantar,muhabbet kuşu kusma,muhabbet kuşu cinsiyet tayini,papağan cinsiyet tayini ,papağan ilaçları,,muhabbet kuşu ilaçları,papağan kusma,izmirde iguanadan anlayan veteriner,tavşan hastalıkları,kaplumbağa veterineri,izmir iguanadan anlayan veteriner,izmir en iyi veteriner,bornova veteriner,muhabbet kuşu ur tümör tedavisi,muhabbet kuşu göğüs kursak şişmesi,muhabbet kuşu tümör belirtileri,muhabbet kuşu kursak şişmesi,muhabbet kuşu göğsünde şişlik,muhabbet kuşu kist tedavisi,muhabbet kuşu yağ bezesi,muhabbet kuşu kanser belirtileri,muhabbet kuşu urları,muhabbet kuşu ur ameliyatı,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,kuş veterineri,kuş veterinerleri,öz-Line ,öz-Line ,
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Kafes Kuşlarında Zoonoz Hastalıklar Vet.Hek.A.Kutlu DAYIOĞLU
► Köpeklerde Dışkı Yeme ( Kaprofaji ) Vet.Hek.Dr.Mahir KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Özel Yayın Kafes Kuşlarında Papağanlar Muhabbet Kuşları Güvercinler Kanarya Jako Sultan Papağanlar da Dışkı Düzenli Dışkı Kontrolü Önemi Nedir? Öz-Vet Line Hizmette 26.Yıl Kuş-Eğzotik-Reptil-Pet Merkezi İzmir Www.Veterinerizmir.Com' başlığıyla benzeşen toplam 83 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:29
Top