2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Zaman Tünelinde, ''işlenen - Vakit'' İnsan
YAZI #4003 © Yazan Psk.Büşra YURTSEVER | Yayın Kasım 2017
Mutluluklarımızın içinde devinen hâllerimiz olmalı, Havf ve reca arasındaki ilahi kudreti müşahede edebilmek için. Hüzün kokmalı kulun rüyâları ,hakikat şarabının lezzetini tadan gönüllerin ağzıyla konuşan g'Özler olabilmek için ! LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA ! "Üzülme ALLAH (cc) bizimle beraberdir"(Tevbe-40) ayetine kulak kesilmez misin ?

''Bu dünya bir meydan-ı tecrübe ve imtihandır ve dar-ı teklif ve mücahede dir. İmtihan ve teklif, iktiza ederler ki, hakikatler perdeli kalıp, ta müsabaka ve mücahede ile Ebu Bekir’ler âlâ-yı illiyyîne çıksınlar ve Ebu Cehiller esfel-i Safiline girsinler. '' ve bu hususta Mevlana'nın şu sözleri ilaç gibi gelir korku ve ümid arasında olanlara ; Üzülme...der Mevlana ve devam Eder; Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun, tek kanatla uçulmaz zaten.Sopayla kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, kilimin tozunu almaktır. ALLAH sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük ol...mak dileyen taş, ezilmeyi, yontulmayı göze almalıdır.

Bize bizim için verilen ömürde, tünelden geçmek istiyorsak vaktin güzelliklerini nakşetmek gerekiyor her işimize, her hâlimize ,her duygumuza. Ey derininde uz olan can işi , senin sana ettiğini kim eder can kişi ! Yaradan’ın zikriyle süslemeli dertlerimizi , mutsuz mutluluklarımızın yerine sıdk'ın galebe çaldığı yüzler, varoluşunun asil ''şarkısını '' seslendirmeli yaşamında. İnsan,Cemal ve celal dengesiyle tartıp biçmeli kendi heybesinde bulunanları. Hangi duygular ağır geliyor , hangileri daha zayıf ? Bunları azaltmak yada çoğaltmak için neler yapıyorum, ne yapmam lazım, yapamıyorsam nedir eksik olan ? Sormalı kendisine . En-el Hak ‘ın muhabbetiyle demlenmek istiyorsa can kişi !

Bilmeliyiz ki , sersefil mutlulukların tek müsebbibi ,parlatılan maskelerin altında kararan, hüzünleriyle yüzleşemeyen, aynalara konuşamayan vicdanlardır. Vicdanı konuşturan tek şey de '' Allah’ı Bilmekle kalmayıp onu her işinde anarak hareket eden kalplerdir '' Birini severken, bir işle meşgulken, biriyle iletişim halindeyken, ticaret yaparken, ilim peşindeyken, komşuluk -arkadaşlık kurarken, duygularını aktarırken, birine başkasından bahsederken , üzüntü içindeyken , derdin derinindeyken , iftiraya uğrarken , birini anarken , konuşurken ve susarken bile ... (vs) Anmaya devam etmek Mevlayı...

Her şeyin başında ''Her şeyin tek sahibini zikrederek ,her şeye bu bilinçle muamele etmek'' ! Zikirle dönen zaman , ''of '' makamında ''ah'' bestesi çıkarır dünyada. Yaşamın f'Aslı, ölümlü dünyanın notalarında ! Ve her nefeste ''hûş der dem '' ( her nefeste kulluğunun şuurunda olan kişi ) , bu iki duygu arasında (korku -ümit ) ibnül- vakt dir . Vaktin içinde olansa Hâllerimizdir . Hâllerimiz uz olsun ki vaktin b'eşiğinde tekamül edebilelim . Ne demişti Mevlana ; Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz. Yüzük ol...mak dileyen taş, ezilmeyi, yontulmayı göze almalıdır...

HÂLİNİZ VAKTİN(iz) YERİNDE OLSUN !

Saygı ve Sevgilerimle .



Psikolog Büşra YURTSEVER

#psikoritim #psikologbusrayurtsever
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Büşra YURTSEVER Fotoğraf
Psk.Büşra YURTSEVER
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi22 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Büşra YURTSEVER'in Makale ve Yazıları
► Çocukla Kaliteli Vakit Geçirmek Psk.Ayşenur KARAKÜLAH
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Zaman Tünelinde, ''işlenen - Vakit'' İnsan' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aleksitimi / K Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:44
Top