2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



"Çile" Çekilen Mi, Çeken mi Yoksa Ders mi?
YAZI #4004 © Yazan Psk.Büşra YURTSEVER | Yayın Kasım 2017
Senin için hangisi hayat?
Sen çile çeken mi yoksa ders alan mısın ?

"Ne çektik be "," Ne çektirdi hayat", "Çok çektim" vb söylemler tanıdık geliyor mu size? Çile sizce nedir? Zorluk mu yoksa herşeyin basitine kaçtığınız, tahammül edemediğiniz, kaldıramadığınız, baş edemediğiniz, kabullenemediğiniz İçin aklınız ve kalbiniz arasında sizi çelişkiye sokan, fikrinize, yaşamınıza, hayatınıza, meşguliyetlerinize, sorumluluklarınıza...ters düşen, beklenmedik an da karşınıza çıkan ama KAÇTIĞINIZ için
"çile gibi" gördüğünüz şeyler mi?

Başa çıkamadığınızdan mı ya da olanların altında "ezildiğiniz" hissine ve düşüncesine kapıldığınız için mi "çile çektim", "çile çektirdi hayat" dersiniz? Hayatta insana bahşedilen güzelliklerin, kolaylıkların, mutlulukların ..."nimet" olduğu gibi Zorlukların, olumsuzlukların da bize "olumluyu bulmak", "buldurmak","eksikliklerimizi tamamlamak", "farkındalık sağlamak" için sunulan "nimet" olduğunu düşünüyorum.

Böyle düşünmenin de hayat bakış açımız da farklılık yaratarak, hayatımız boyunca üzerimizde "özel bir anahtar" taşımamızda ayrıcalık sağlayacaktır. Çile diye adlandandırdığımız ve gördüğümüz her bir şeyin aslında BEŞERİ VARLIK OLAN BİZLERE "İNSAN" OLABİLMEMİZ İÇİN VERİLEN DERSLER olduğu fikrindeyim.
Eksikliklerle, hatalarla, yanlışlarla dolu "beşerinin" ,"insanlık" makamına erişmesi için bu eğitimlerden mesul olduğu, dersleri eksiksiz alması ve ders çıkarması gerekir. Ders almayan için başa gelen şey (görevini yerine getirememek, hatalı yol izlemek,sorumluluktan kaçmak...) çile'dir. Bizim sahibimiz olan mevlâ çektirmek için değil "Güzeli güzelde buldurmak"için sunar bunca nimeti*?

Kimseye de kaldıramayacağı yükü zaten vermez. Beşer, akıllanmayı tercih etmeyince ve aynı şeyleri yapmakta kafa tutup diretirse, tamamlanmaya meğil etmedikçe "Bu sınav âleminde hep derslerden geri kaldığı için düşük not alır. Bu da hayatına, kişiliğine, karakterine, bakış açısına, zorlukları göğüsleme gücüne sirayet edecektir. Buna da "çile çekiyorum"der. Hâlbuki çile kendisi! Çektiren yok. Çekmek için "Derslerden kaçan haylaz bir beşeri var!" bu yüzden çeker.

Bulmadan önce arayan/ Bilmek için önce bilen /Görmek için önce gören /Yaşamak için önce ölen / Gülmek için önce ağlayan/ Varlık için önce yokluk/ Bulunmak için önce bulan / Beyaz için önce siyah /Işık içın önce karanlık.. "Zıtlıklar "ile görünür olur Güzellik! İnsan da zıtlıklardan yaratılmıştır ÖZELDİR. Öncesi olmadan sonra yaşanamaz olunmaz ! Olanları "Çile değil ders bil"! Ders almayınca çekersin , sana çektirilmez.

ÇEKTİĞİN ÇİLE DEĞİL, İNSAN OLAMAYIP BEŞERİ DE KALMIŞ OLMANDIR !
Şimdi sorun kendinize hâlâ çile mi çektiğinizi düşünüyorsunuz ?
Saygı ve Sevgilerimle :)
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Büşra YURTSEVER Fotoğraf
Psk.Büşra YURTSEVER
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi22 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Büşra YURTSEVER'in Makale ve Yazıları
► Patinaj Çeken Hayatlar Psk.Hasan DURAN
► Verimli Ders Çalışma Psk.M.Enes İMERT
► Nasıl Ders Çalışılır? Psk.Armağan ADANAR
► Ders Çalışma Alışkanlığı Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Çocuğum Ders Çalışmıyor! Psk.Hayriye ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında '"Çile" Çekilen Mi, Çeken mi Yoksa Ders mi?' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aleksitimi / K Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:31
Top