2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dün ile Bugün İki Sıkı Dostdur
YAZI #4005 © Yazan Psk.Büşra YURTSEVER | Yayın Kasım 2017
Önce velakin günümüz de dostluğu “tüketim malzemesi olarak gören” ilişki tüccarlarına seslenişte bulunarak başlayacağım. Değerleri zaman içinde değersizleştirerek “kum saati gibi” dar bir kafeste hızlı tüketime iten duygu tüccarlarının izlediği yol:
Dostluklar çıkar işi alacakları bitti mi! Süresi de bitiyor insanlığın. Maskesi düşüyor, içlerinden insanlığa sarılmış dolandırıcılar doğuyor. İsteyince doluyor, iş bitti mi boşalıyor tıpkı kum saati gibi.!
Sevgiler; Gün ışığı gibi. Bir yanıyor sonra hemen sönüyor. Ne kadar alırsam (sömürürsem, kullanırsam) o kadar iyi diyor kendince*. Uyanık geçindiğini sanıyor! Kâr, zarar misali ticarete dönmüş her biri. Baktı ki cebindeki hesaba uymuyor, Çizgiyi orda çekiyor. Üstüne birde borç bindiriyor: “bitti işin”. Sebeplerine gelince karşındakinin kişiliğine çamur atarak üste çıkmaya çalışarak işini kıvıran bir ustalıkla. Ne kadar da kolay söylüyor. Dolandırıcı insallık! Alemetleri aldı başını gidiyor.
Âşklar; Çek senete dönmüş, Harcandıkça bitiyor, bittikçe limiti doluyor. Yeni bir yoluncak kaz bulmak çokta kolay sindiriliyor. Onun da seneti vaatleri, tatmin olmayınca uslanmayan nefsi! Vazgeçmeyi adet ediniyor.
Hey gidi insanlık”/Hey gidi” duygular” Gün geçtikçe şeytanlığa hizmet ediyorlar. Şeytanın (uyanık geçinen insanların) el ayağında değerini yitiriyor.
Süresi dolunca çöpe atılan “ilaç” gibi komşuluklar; ihtiyaçlarında “iyisi” nerde, kimde iyi biliyorlar.
Yedekte birilerini tutmayı da iyi becerirler uzmanlık kazanmışlardır insan tüccarlığında. Kullan kulanabildiğin kadar. Sömürmek başta gelir çalmak en kolay iştir. Tüketir, ahlaksızlığı kendilerine bağımlı kıldıkları gibi. Parasına puluna “insan” etiketi takıp, taptıkları el komşuyu bile tanımazlar. Çıkar, menfeat değil mi ölüden bile kendilerine iş çıkarırlar. Yeter ki gelsin de kimden gelirse gelsin olmazsa olmaz ilkelerindendir…
Bu yolda yürüyenler “Dün ile Bugün” ilişkisini hiçbir zaman oturtamayacak olanlardır. Ne dünü kabul edeceklerdir ne bugünden mennun oldukları görülecektir.
Dün, neyi yaşatırsa / Bugün onu yaşar!
Bugün, neyi yaşıyorsa/ Kaynağı dün’dür dünü yaşar!
Bağları kuvvetliyse “tecrübeler doğurur”lar.
Eksikleri tamamlamayı, yanlışları onarmayı, hatalardan ders çıkarmayı BİLİRLER.
Bağları zayıfsa aralarında pek “samimiyet” yoksa; anlayıştan, kavrayıştan yoksun… bir zaman silsilesinin içinde /aralarında savaş vermeye devam ederler. Dün tüketilir, Bugün de tüketilir!
Ne bugün, dünü sorgular
Ne de dün, bugünün gölgesini yarattığından bir haberdir. Sadece başkasını suçlarlar. Tahammülleri yoktur birbirlerine. Ne bugün, dünü kabul eder/ ne dün bugünü.
Tamamlamaktan ziyade parçalanmayı, onarmak yerine daha da zarar vermeyi, ders çıkarmak yerine daha da yanlışa sürüklenmeyi BİLİRLER.
Dostluklar da böyledir işte, her zaman iyi olsa da araları yeri gelir acıyı da söylerler birbirlerine söylemelilerde. Zaman da sıkı dost’tur kıymetini bilene.
BAĞLARI KUVVETLİ DOSTLUKLAR KURMANIZ YAŞAMANIZ DİLEĞİYLE.
Sevgilerimle.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Büşra YURTSEVER Fotoğraf
Psk.Büşra YURTSEVER
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi22 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Büşra YURTSEVER'in Makale ve Yazıları
► Bugün Okula Gitmesem Olur mu? Psk.Sevda ACAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Dün ile Bugün İki Sıkı Dostdur' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aleksitimi / K Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:18
Top