2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evliliğin İlk Yıllarında Çocuk Sahibi Olmak Doğru mu? Çocuk Evlilikten Yaklaşık Kaç Yıl Sonra Yapılmalı? Bunun İçin Doğru Zaman Olduğu Nasıl Anlaşılır?
YAZI #4044 © Yazan Uzm.Psk.Melis DİKAN | Yayın Aralık 2017
Çocuk sahibi olma konusuna gelmeden önce çiftlerin nasıl bir araya geldiklerine bakmak önemlidir. Çiftler nasıl bir araya gelmeye karar verdiler? Yoksa çift olmaya karar veren kendileri değil miydi? Öncelikli olarak bu soruların cevabını vermek gerekiyor.

Çiftler birbirlerini seçerek evlenmediler ise, öncelikli olarak birbirlerini tanımak ve anlamak için kendilerine zaman tanımalılar. Yaşamdan beklentileri, hayata dair öncelikleri konusunda karşılıklı bir şekilde farkındalık geliştirmeleri önemlidir. Dolayısıyla çocuk sahibi olma konusunda aceleci davranmayıp, bir süre beklemeleri faydalı olacaktır.
Aynı şekilde birbirlerini seçerek evlenmiş çiftler de aynı evi paylaşırken birbirleri hakkında birçok yeni bilgi öğreneceklerdir. Bunun için kendilerine biraz zaman tanımaları, ilişkilerini olumlu yönde etkileyecektir. Birbirlerinin beklentilerini karşılayan, değerlerine saygı duyan, karşılıklı anlayış geliştirebilmiş çiftler için, çocuk sahibi olmaya karar verme aşamasında evliliğin ilk yılları ya da ilerleyen yılları arasında bir fark olmamaktadır.
Çocuk sahibi olmaya karar vermeden önce, çiftler ilişkilerinin nasıl olduğuna bakmalıdırlar.
Bunların yanı sıra çok genç yaşlarda evlenenlerin çocuk sahibi olma konusunda biraz beklemeleri onlar için yararlı olacaktır. Genç çiftler, yetişkinler dünyasında birçok sorunla karşı karşıya geleceklerdir ve bu sorunlara yönelik baş etme becerilerinin gelişmiş olması gerekmektedir. Bu nedenle kendilerine zaman tanımalı ve kendilerini bu konuda geliştirdikten sonra çocuk sahibi olmaya karar vermelidirler. Dolayısıyla evliliğin ilk yıllarında çocuk sahibi olmak, genç çiftlerin zorlanmasına neden olabilecektir.

Birbirlerini tanıyan ve güçlü bir ilişkiye sahip çiftler, evliliklerinin ilk yıllarında ya da sonraki yıllarında çocuk sahibi olmaya karar verebilirler. Bunun için doğru zamanı kendileri belirleyebilirler.
Çocuk sahibi olma konusunda doğru zaman olduğu nasıl anlaşılır?
Birbirlerini tanıyarak ve seçerek evlenmiş çiftler çocuk sahibi olmaya karar verdiklerinde şu konulara da dikkat etmelidirler.

-İlk olarak bir bebek dünyaya getirdiklerinde, özellikle ilk zamanlarda hayatlarında oldukça fazla değişiklik yaşayacaklarını bilmelidirler. Yaşayacakları değişiklikler konusunda bilgi sahibi ve hazırlıklı olmalıdırlar. Böylelikle yeni yaşantıya daha kolay adapte olabileceklerdir.

-Ekonomik şartlara da dikkat etmek gerekiyor. Çünkü bir bebek dünyaya geldikten sonra birtakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumda olmak da önemlidir. Çiftlerin bu konuda da hazırlıklı olmaları önemlidir.
Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda çiftler çocuk sahibi olmak için, kendileri en doğru zamanı belirleyebilirler.



Uzm. Psikolog

Melis DİKAN

www.sempsikoloji.com
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Melis DİKAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Melis DİKAN
İstanbul
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Melis DİKAN'ın Yazıları
► İlişki ve Çocuk Sahibi Olmak Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Evliliğin İlk Yıllarında Çocuk Sahibi Olmak Doğru mu? Çocuk Evlilikten Yaklaşık Kaç Yıl Sonra Yapılmalı? Bunun İçin Doğru Zaman Olduğu Nasıl Anlaşılır?' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Boşanma ve Çocuk Mayıs 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:25
Top