2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kısa Günün Hikayesi
YAZI #4080 © Yazan Uzm.Psk.Dnş.Kerim CANDAN | Yayın Aralık 2017
Geçtiğimiz hafta, kendimi Ankara’nın bağlarında büklüm büklüm yollarında yürürken buldum! Hep merak ederdim Ankara’nın bağlarını, görüp gezmek, kısmet bugüneymiş diye düşündüm!

Fakat gün henüz kararmamıştı. Ankara’nın bağlarının eski güzelliğinin kalmadığını üzülerek müşahede ettim. Ankara’nın bağlarının eski halini bilir miydin diye soran olacaktır! Elbette bilmiyordum fakat alışılagelmiş bir söz olduğu için, bu önyargı doğru olmasa da eski halinin daha iyi olduğu düşündüm.

Ankara’nın bağları, adından anlaşılacağı üzere yolları yokuş olup dönemeci çoktur. Eğer hava soğuksa ve kendinizi zinde hissetmiyorsanız gitmenizi tavsiye etmem! Bu arada doğanın sakinlerinin kulağıma kadar gelen sesleri eşliğinde çevreyi tanımaya çalışıyordum. Ankara’nın bağları var da Kayseri’nin Konya’nın yok mu? Elbette Gesi bağları, Meram bağları da gezilmeye ve görülmeye değer yerlerdi. Fakat ben günübirlik Ankara Bağlarına kısa bir ziyarette bulunduğumdan bu yazımda diğerlerine yer veremeyeceğim!

Biz şimdi, burada olduğumuza göre Ankara’nın bağlarının keyfini çıkarmalıydık. Çünkü bulunduğumuz an’ı doyasıya yaşamak, yaşam doyumu için çok önemlidir. Siz de her nerede bulunuyorsanız, bulunduğunuz yeri yaşayınız. İçinde bulunduğumuz ev, işyeri veya başka bir yeri güzelleştiren orada bulunan dostlarımız ve sevdiklerimizdir.

Bu arada Ankara’nın bağlarındaki gezim bitmişti. Biraz yorulmuştum ama oksijen havası iyi gelmiş, nefesim açılmıştı. Fakat daha dinlenmeden Ertuğrul Gazi ve Alpleri karşıma çıktılar. “Haydi, ne duruyorsun, cenk zamanı” dediler. Yorgundum ama hiç böyle bir çağrı karşılıksız bırakılır mıydı? Bana uzun yelesi ve eyeri olan bir atı gösterdiler. Hemen at’a bindim ve Tekfura karşı Alplerle cenk etmeye gittik. Aman Allah’ım, bu Alpler ne yaman mücahitlerdi? Onlara yetişmek mümkün mü? Osmanlı’yı bugüne taşıyan gücün, Ertuğrul Gazi ve Alplerindeki ve sonrakilerdeki bu fedakârlık ve cihat ruhunun olduğunu anladım.

Ben yorulmuştum ama gün daha bitmemişti. Sonra da Hicaz’da Arafat dağına çıkarken buldum kendimi! Arafat dağına çıkan genç, yaşlı on binlerce hacı adayının arasında kendimi bahtiyar hissettim. Buraya da gelirken yaşlı değil de genç gelmenin önemini Arafat Dağına çıkarken daha iyi anlıyorsunuz. Fakat diğerlerinden geri kalmamak için de özlem ve hasretle koşuşturmacanın verdiği manevi hazzı tavsiye ederim! Mübarek topraklarda bulunmuş olmanın verdiği huzuru gidenler iyi bilir. Her yerde her köşede dillerinde zikirle ibadet eden insanlar hac farizasını yerine getirmeye çalışıyordu.

Çevremdeki insanların telefonlarından çalan zil sesleri beni Ankara’ya, Kayı Obasına ve Hicaza götürüp getirmişti. Bu yolculuklar esnasında sıra numaramın gelmiş olduğunu fark ettiğimde düşüncelerimden sıyrılarak gişeye doğru yürüdüm.

İşimi bitirmiş çıkarken birinin telefonunda Dombıra çalmaya başladı. Öyleyse Dombıra eşliğinde Orta Asya steplerinde buluşmak üzere sağlıcakla kalın.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kerim CANDAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Kerim CANDAN
Konya
Uzman Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Dnş.Kerim CANDAN'ın Makaleleri
► Kısa Bir Terapi Hikayesi Psk.İzzet GÜLLÜ
► Bu Günün Anlamı ve Değeri Psk.Beria Bilge ŞENER
► Aldatma Hikayesi Psk.Ali BIÇAK
► Bir Kendini Aldatma Hikayesi Psk.Funda DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kısa Günün Hikayesi' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ertelenmiş İlgi Haziran 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:37
Top