2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bulgur
YAZI #4102 © Yazan Dyt.Müge ÜLKER | Yayın Ocak 2018
Bulguru kişisel olarak da çok seven, sporcu beslenmesi modeli içinde hep öneren bir beslenme uzmanıyım. Bulgur kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen lif bakımından oldukça zengin olup, karbonhidrat değeri düşük, protein değeri oldukça yüksek bir tahıldır. Bulgurun içeriğindeki protein, kalsiyum, potasyum ve fosfor miktarı pirinçten daha fazladır. Ayrıca bulgurda bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sisteminde önemli rol oynamaktadır.
Yüksek mineral ve lif içeriğinden dolayı kabızlığı engeller ve bağırsak kanserine karşı korur. Makarna ve pirince göre glisemik indeksinin daha düşük olması sebebi ile sizleri uzun süre tok tutar. Kana yavaş karıştığı *için diyetlerde kullanımı oldukça yaygın sağlıklı bir tahıldır.
Peki bulguru nasıl tüketebilirim? Pilavını yapın, haşlayıp salatalarınıza ekleyin. Ya da sporcu iseniz, spor öncesi öğününüzde karbonhidrat gereksinimini karşılamak için salatalarınızın içinde veya yalnızca haşlayıp – yoğurtla karıştırıp tüketin. Mercimekle birlikte de pişirebilirsiniz. Sebze yemeklerinizin içine eklemeyi ihmal etmeyin. Dolmanızı sadece bulgurla yapmayı deneyin. Çorbasız masaya oturamayanlara önerim en iyisi çorbasını yapın için…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müge ÜLKER Fotoğraf
Dyt.Müge ÜLKER
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Müge ÜLKER'in Makaleleri
► Bulgur ve Besin Değeri Dyt.Atilla ZEYREK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Bulgur' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Ocak 2014
► Ağırlık Kazanımı Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:10
Top