2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Maden Suyu
YAZI #4113 © Yazan Dyt.Müge ÜLKER | Yayın Ocak 2018
Maden suyu, içerdiği tüm mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkan doğal bir içecektir. İçeriğinde kalsiyum, flor, magnezyum ve sodyum gibi mineraller barındırır. Kalsiyum, özellikle menapoz dönemindeki kadınlarda kemik erimesi ve osteoporozun önlenmesinde etkili bir mineraldir. Avrupa’da kişi başına yılda 150 litre maden suyu tüketilirken, bu oran Türkiye’de 3 litrenin altındadır. Bu açık fark Türkiye’de belirli yaş ve cinsiyet gruplarında kemik erimesi oranının fazla oluş sebeplerinden birisi olabilir. Kalsiyumun ayrıca diyet programlarında kilo kaybı üzerine olumlu etkileri olduğu belirtilmektedir. Magnezyum ise, kalp hastalıklarına karşı koruyucu rol üstlenirken, prostat ve meme kanseri riskini düşüren bir mineraldir. Maden suyu ayrıca kalorisiz oluşuyla da özellikle kilo verme programlarında, sudan sonra tercihi en mantıklı içeceklerden biridir. Bikarbonat içeren maden suyu, alkali yapısı sayesinde mide asiditesini düzenler ve mide ve bağırsak hastalıklarında şikayetleri azaltıcı etkiye sahiptir. Maden suyu ayrıca, fiziksel aktivite açısından yoğun kişilerde ve sporcularda terleme ile oluşan su ve mineral kaybını karşılar. Ancak kalp ve böbrek hastalarının, maden suyunun içeriğindeki zengin mineraller nedeniyle bu içecekten uzak durmaları, en azından tüketim konusunda dikkatli ve sınırlı olmaları önerilir. İçeriği tam olarak bilinmeyen veya katkı maddeleriyle zenginleştirilmiş içeceklerle karşılaştırıldığında tabi ki maden suyu tercih etmek daha doğrudur. Ancak hiçbir zaman su ve maden suyu arasında kalmamak, her zaman suyu tercih etmek en sağlıklısıdır. Sağlıklı insanlar için; Amerikan Diyetetik Akademisi ve Amerikan Obezite Birliği’ nin açıklamasına göre günde maksimum 2 şişe maden suyu içilmesinde sakınca olmadığı, hatta olası yararlarının söz konusu olduğu belirlenmiştir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müge ÜLKER Fotoğraf
Dyt.Müge ÜLKER
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Müge ÜLKER'in Makaleleri
► Maden Sularının Yararları Dyt.Turgay KÖSE
► Şalgam Suyu Dyt.Serpil TARMAN
► Gümüş Suyu Zayıflatır Mı Dyt.Pınar ERMİŞ
► Peynir Altı Suyu Proteini Dyt.Tuncay KARAHASANOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Maden Suyu' başlığıyla benzeşen toplam 9 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Ocak 2014
► Ağırlık Kazanımı Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:43
Top