2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kış Aylarında Daha Etkili Kilo Vermenin Yolları
YAZI #4117 © Yazan Dyt.Müge ÜLKER | Yayın Ocak 2018
Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde**zayıflamaya çalışanların çok dikkatli olması gerekli.**Özellikle bu mevsimler en tehlikeli, bağışıklık sisteminin en zayıf olduğu dönemlerdir. Bağışıklık sistemi çökmüş**bir**vücutta metabolizma yavaşlar, kilo verimi, yağ yakımı zorlaşır.**Daha güçlü bir bağışıklığa**sahip olmak**ve daha sağlıklı, daha**kolay kilo verebilmeniz**için**bu hafta size çok etkili**bir kaç öneri**vermek istiyorum.
*Bağışıklık sisteminizin en büyük düşmanı**strestir.*Diyet yaparken stresten kaçının. Her hafta kilo veremeyebilirsiniz. Buna hazırlıklı ve sabırlı olun. Gerçekçi hedefler koyun. Ayda 8 kilo vermek gibi büyük ve sağlıksız hedeflere saplanmayın. Bu sadece extra stres yükü demektir.**Stres tüm hastalıkların sebebidir, bağışıklığınızı düşürür, stres hormonları kilo vermenizi engelleyen hormonlardır.
*Bağıklık sisteminizi güçlendirmek için düzenli spor yapın.*Yaptığınız 45 dakikalık sıkı bir spor size belki ancak 500-600 kalori harcatacak ancak düzenli spor**yapmak uzun vadede kaslarınızı**ve**bağışıklık sisteminizi*güçlendirir, mutluluk hormonlarımızı artırır, stresten korur ve**metabolizmanızı hızlandırır.
*Aç kalarak zayıflayamaz ancak bağışıklık sisteminizi düşürürsünüz. Bu çok bilinen ve**bahsedilen bir gerçek olmasına rağmen hala öğün atlayınca, aç kalınca eriyeceğini sananlar vardır. Aksine**düzenli***ve dengeli beslenmek vücudumuza gerekli besin öğelerinin, vitamin minerallerin girmesini sağlar ki bu bağışıklığınızı güçlendirir, metabolizmanızı hızlandırır. Tabi bu demek değil ki devamlı, saat başı bir şey yiyin. En ideali**2,5- 3 saatte küçük, sağlıklı kaloriler almaktır.
*Ara öğünde**diyet bisküviler yerine meyve tüketin.*Biz beslenme uzmanları bazen danışanlarımızın motivasyonu kaçmasın, biraz diyetler renklensin, şenlensin**diye ara öğünde meyveye alternatif olarak**bisküviler, çikolatalar, krakerler kullanabiliyoruz. Ancak özellikle kış döneminde**krakerden alacağınız boş karbonhidrat kalorisi yerine c vitamininden zengin**bir meyve**yemek bağışıklık sisteminizi güçlendirir, c vitamini daha çok yağ yakmanızı sağlar.
*Güne**1 tatlı kaşığı zencefilli bal ile başlayın.**1 küçük**cam kasede, bal ve 1 tepeleme tatlı kaşığı zencefili karıştırın. Ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edin. Her sabah kahvaltı öncesi aç karnına**1 tatlı kaşığı tüketerek diyetinize başlayın.
*Bol bol**yeşil çay için. İspatlanmış en güçlü antioxidan besinlerden olan yeşil çayı günde 3 sefer içine taze limon dilimi ve**tarçın ilave ederek tüketin. Özellikle yemeklere yakın bir saate içmek**iştahınızı kontrol etmenizi sağlar, sindirimi kolaylaştırır, metabolizmanızı hızlandırır, hem de bağışıklığınızı güçlendirir. Bunun yanı sıra gün içinde bol bol***şekersiz ıhlamur, kuşburnu, adaçayı, nane limon, beyaz çay, açık limonlu çay tüketebilirsiniz.
*Omega 3 bağışıklık sisteminizi güçlendirir.*Yeşil çay gibi omega 3’de diğer en**güçlü antioxidandır. Kış döneminde**protein ihtiyacınızı daha çok balıktan**karşılayın. Balık omega 3’ün yanı sıra iyi bir iyot ve D vitamini kaynağıdır ki**bu özelliklerinden dolayı çok iyi bir yağ yakıcı besindir. Tabi**her balığında zengin kaynak olmadığını söylemekte fayda var. Özellikle kışın diyetinizi omega 3 suplementleri ile destekleyebilirsiniz.
*Evinizde mayaladığınız**yogurdu tüketin.*Hazır yoğurtlarda raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkılar probiyotik bakterileri yok ettiği için faydalı**etki**çok azalır. Halbuki probiyotikler**tüm bağışıklığımızı güçlendirmek için çok önemli ve gereklidir.
*Hergün 1 yemek kaşığı kuş üzümü tüketin.*Kuş üzümünün C vitamini içeriği çok yüksektir. Aynı zamanda tatlı ihtiyacınızı bastırır, kan şekerinizi dengeler. Ara öğünde 1 küçük kase ev yoğurduna 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve 1**yemek kaşığı kuş üzümü ilave ederek tüketin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Müge ÜLKER Fotoğraf
Dyt.Müge ÜLKER
İstanbul
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi73 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Müge ÜLKER'in Makaleleri
► Sağlıklı Kilo Vermenin Yolları Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Kilo Vermenin Riskleri! Dyt.Turgay KÖSE
► Kilo Vermenin Püf Noktaları Dyt.Serkan TUTAR
► Sporla Kilo Vermenin Püf Noktaları Dyt.Ahmet GÜRAPAYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Kış Aylarında Daha Etkili Kilo Vermenin Yolları' başlığıyla benzeşen toplam 66 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sonbaharda Beslenme Ocak 2014
► Ağırlık Kazanımı Ocak 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:52
Top