2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir Dâ’ K-İk’a-Lık S(Ev)Gi Duruşu
YAZI #4282 © Yazan Psk.Büşra YURTSEVER | Yayın Ocak 2018
BİR DÂ’ K-İK’A-LIK S(EV)Gİ DURUŞU



( Dâk : Batı Frizcesi’n de Çatı demek. / İkâ: etme,işleme,yapma anlamlarına gelmektedir. / Kik : Dar uzun bir yarış kayığı anlamına gelir . / İk: Felemenkçe de Ben demektir )



Bismillahirrahmanirrahim



‘‘ Bir katre olma , kendini deniz haline getir. Madem ki denizi özlüyorsun katreliği yoket gitsin’’ !



İnsan öyle bir eve misafir gönderilmiştir ki o evdeki konukluğu, Nasıl barındığına göre hoşnutluk veya şikayet barındırır. Sevgi çatısı altında var edilen insan, Bir’lik ( Vahdet) içinde çokluktadır. Çokluğu( Kasret) , birlik halkasında dönencededir.



Ben , ‘benlik’te ki darlıkta ,sende ki (Ol) da genişlikteyim ! bilinciyle ebede yolculuk içinde olmalı . Ancak o zaman Ebed! Ebed sesini işitecektir. Bütün Kâinat o vicdana verilse. Konuk olduğumuz bedende bulunduğumuz yeri iyi teneffüs etmeliyiz.



Bir şeye başlarken bir dakikalık sevgi duruşu – Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

(Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınırım. Rahman ve Rahim Olan Allah’ın adıyla ) ile zat-ı ilahi’nin bize nakşettiği bağları kuvvetlendirmeliyiz. Ondan yardım dilemeliyiz.



Büyük İslam âlimi Hindistanlı Dost Muhammed Kandihârî hazretleri,29 mektubunda buyuruyor ki:

Peygamber efendimiz, mektupların başına, (Bismillâhirrahmânirrahîm) yazardı Mesela, Dıhye-i Kelbî aracılığıyla Rûm kayseri Herakliyus’a gönderdiği mektuba Besmeleyle başladı Hudeybiye barışında Hazret-i Ali’ye Besmele yazmasını emretti.



Her hayırlı işe Besmeleyle başlamalıdır ve Anılan olmak istiyorsak evvela her şeyin tek sahibini, her şeyi var edeni , Uykudan uyanıp tekrar yatıncaya kadar olan gün dilimini Anmadan geçirmemeliyiz.



Dünya kulluğumuza bahşedilen bir Okul ve Öğrenciliğimiz iyi bir dereceye gelinceye kadar (Hayırlı bir Ölüm ) devam etmektedir.

Besmele; bütün mevcudatın lisan-ı haliyle ve kavliyle dillerinde devamlı tekrar edilen dua, zikir ve anahtardır. Bu öyle bir anahtar ki bize yaşarken hissetmeyi, idrak etmeyi , daha net görmeyi, daha çok derinleşmeyi, daha çok sevmeyi, daha çok hoş görmeyi, sabretmeyi ,doymayı bilmeyi ,ayrıntıları fark etmeyi , farkındalık sahibi olmak gibi nice kapıları aralar .



Evden çıkarken / eve girerken

Yemeğe başlarken / Su içerken …

Bir işe ( hayırlı işe ) başlarken, Söze başlarken …

Uykudan uyanırken,

Yolculuğa başlarken ,

Güzel bir şeye niyet edince ...

Abdest alırken,

Besmele çekerken ,

Camiye girerken .

Bir yerden kalkerken … vb

Bunları günlük hayatlarınıza uyarlayarak çeşitli durumlarda çoğaltabilirsiniz. Lakin önemli bir husus var ki , Besmeleyi Hayırlı ve Güzel ve Helal işlerde çekmek doğru, yerinde olanıdır.



BİR DAKİKALIK SEVGİ DURUŞU ! yapmayı unutmayın . Çünkü , İrfan sahibi olmadan hayatımızı terbiye etmemiz zorlaşacaktır. Ancak Hikmetle ( Kuran ve Sünnetle ) aydınlanan İlim , irfan’ın toprağında gönülde bahçe , ağızda şerbet, gözd nur, sözde mana , muhabbette feyz, … olabilir.



Ömür bir KİK*

İnsan , bir Ândır .

Dakikalarınız Bereketli ,

Yaşama duruşunuz S(ev)gi ile Olsun !

Bismillahirrahmanirrahim
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Büşra YURTSEVER Fotoğraf
Psk.Büşra YURTSEVER
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi22 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Büşra YURTSEVER'in Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bir Dâ’ K-İk’a-Lık S(Ev)Gi Duruşu' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Aleksitimi / K Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:24
Top