2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ruhu Naif Kalbi Özel Kadın İçin
YAZI #4591 © Yazan Uzm.Psk.Tülay ASAL KARA | Yayın Mart 2018
Bugün dünya kadınlar gününe özel aldım kalemimi elime... Çünkü Peygamber efendimiz (sav) der ki bir kadını değiştirirseniz toplum değişir, bir erkeği değiştirirseniz sadece kendi değişir. Bunu izninizle bir metaforla anlatmak isterim. Bir Evi inşa ederken temele attığınız malzemeler evin sağlamlığını belirler. Kolonlar güçlendirir, tuğlalar şekillendirir ve dekoratif dokunuşlar ise tamamlayıcı unsurdur o evin oluşumunda. Örnekteki ev diye bahsettiğim toplumdur, toplumu oluşturan temel ise “Kadındır”. Kadınını mutlu ettiğinizde o toplum huzur ve güveni inşa edebilir. Çünkü kadın insana şekil veren ahlaki unsurları öğreten kopilottur. Toplumu oluşturan bireylere doğru insan olmayı ilk öğreten öğretmendir kadın. Bildiklerini öğrettiği gibi bilemediklerini de hal diliyle öğretendir kadın. Neden mi? Dünyada canlı cansız bütün nesnelerle kurduğumuz ilişkilerin temelinde annemizle kurduğumuz ilişki yatar. Ve yetiştirdiği insana kattığı ahlaki değerler ise “insan olma” “ bireyin kişiliğini oluşturma ve tamamlama “ sürecinde yadsınamaz bir öneme sahiptir. Evi yani toplumu inşa ederken temelde kullandığımız malzemelerin doğruluğu, sağlamlığı ve kalitesi, Kamil insan olma ve kendini gerçekleştiren olgun bireyler olmamızı sağlar. İşte kadın toplumu inşa eden temel yapıdır. Örneğimde belirttiğim kolonlar nedir peki? Tabi ki de “Baba” dır. Anne toplumu ayakta tutarken bunu babadan aldığı sevgiyle, ilgiyle ve değerli olduğunu bilmeyle yapar. Çünkü kadınlar bu saydığım duygularla beslenir çiçeğin güneşe, suya, toprağa ihtiyacı olduğu gibi... Kolonlar yani babalar güçlendirirken evlatlar çoğala çoğala toplumun tuğlalarını oluşturur. Evin dekorasyonu ise artık toplumda yetenek ve becerilerini sergileyen mutlu bireylerin mozaik yapısıyla ürettiği eserlerdir. İşte bu çıkardığımız eserler toplumu toplum yapar. Bu yüzden bir kadını değiştirirseniz toplum değişir, işte bu yüzden mutlu toplum mutlu annelerle oluşur. Mutlu ve huzurlu toplum için annelere ve kadınlara lütfen sevgiyle dokunun... Hem yüreğine, hem dünyasına, hem duygularına dokunun ki değerli olduklarını sadece dünya kadınlar gününde değil her gün hissetsinler.
Sevgiyle kalın

Klinik Psikolog
Tülay Asal Kara
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tülay ASAL KARA Fotoğraf
Uzm.Psk.Tülay ASAL KARA
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi36 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Tülay ASAL KARA'nın Makaleleri
► Sessizliğin Ruhu Psk.Handan ERDOĞAN
► Kadın Psikolojisi Psk.Ebru Ceylan TEZER
► Kadın Cinselliği Psk.Meltem BİLGİCİ
► Kadın Psikolojisi Psk.Deniz AKINCI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Ruhu Naif Kalbi Özel Kadın İçin' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:18
Top