2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Protein Diyeti Nasıl Yapılır?
YAZI #4616 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
PROTEİN DİYETİ NASIL YAPILIR?
Protein diyeti insanların hızlı kilo vermesi kas kütlesini artırmak amaçlı yapılır. Günümüzde onlarca farklı kilo verme ve diyet listesi vardır. Fakat protein diyeti en dikkat edilmesi gereken kilo verme çeşitlerinden biridir.
İnternette araştırma yapıldığında “mucize diyet”, “proteinle mucizeler yaratan protein diyeti” ve buna benzer reklam amaçlı cümlelerle karşılaşılması normaldir. Şu konu unutulmamalıdır ki; her şeyin bir usulü ve olgunlaşma süresi vardır. Sağlığımızı ilgilendiren konulara da bu nedenle çok hassas bir şekilde eğilmek gerekir. Protein diyeti yoğun talep görür ki bunun en önemli nedenlerinden biri ilk haftalarda aşırı su kaybından dolayı fazla kilo kaybettirmesidir. Zayıflayan kişilere moral verir, çok yeterli ve doğru diyet olduğunu düşünmelerine yol açar.
Aynı zamanda protein diyet listesine istediğiniz kadar kırmızı et, tavuk, balıketi ve bu tür protein bazlı besinlerden ekleyip tüketebileceğiniz söylenir. Fakat kendinizde etkili olan hastalıklardan bihaber yaptığınız protein diyeti size aşırı spor yapıyorsanız normal gelirken, gut veya böbrek rahatsızlığınız varsa çok tehlikeli bir hal alabilir. Bu nedenle de kulaktan dolma ve eksik bilgiyle yapılan diyet yarardan çok zarar getirebilir. Aşırı protein tüketimi, öncekinden daha fazla açlık hissi uyandırarak karbonhidrat bağımlılığı ve tatlı düşkünlüğünüzü arttırabilir. Sadece protein alarak kolesterol, trigliserit ile böbrek enzimlerinde artış olur ve birçok önemli hastalığa kapı aralar. Protein, böbrekte emilimi en zor olan enzimlerdendir ve böbreğin aşırı çalışmasına sebep olur.
Protein Diyetinde Ne Yapilmali,
İnsanın kullanacağı ortalama protein miktarı bellidir ve bu oran günlük kilogram başına 1 - 1,5 gramdır. Bu durum kişilerin sosyal durumu, sporcu ve böbrek hastaları olmasına göre değişmektedir. Bu nedenle de bir plan belirlemeden önce ehil bir diyetisyene danışmanız ve onun önderliğinde kan değerlerinizi analiz ettirip bu değerlerin sizi çizeceği yola göre diyet planı yapmanız önem arz etmektedir.
Şifasını aradığımız kendi sağlımız olduğunu düşündüğümüzde, profesyonel danışmalık alarak işe başlamanın en doğru adım olduğu bilinmelidir. Profesyonel bir danışmanlık aldığınızda; diyetisyeniniz size “protein diyetine başlarken böbrek yetmezliği, gut hastalığı veya sporcu olup olmadığınızı” soracaktır ve bu duruma göre ihtiyacınız olan protein diyet listesi ortaya çıkacaktır. Bu yüzden işinin ehli uzman kişiler tarafından danışmanlık almanız size doğru ve düzgün bir diyet programı uygulayarak kilo vermenizi sağlayacaktır.
Protein diyeti listesi ile ilgili detaylı bilgiyi Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezinden alabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Vegan Süt Nasıl Yapılır? Dyt.Kevser BAŞKARA
► Ramazanda Diyet Nasıl Yapılır ? Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Tavuk Etindeki Protein Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Protein Diyeti Nasıl Yapılır?' başlığıyla benzeşen toplam 60 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:30
Top