2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Makarna Diyeti ile Kilo Verme
YAZI #4629 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
MAKARNA DİYETİ İLE KİLO VERME
Adını duyduğunuzda hiçbir diyet listesinde yer almayan bir gıdadır. Karbonhidrat deposu olduğundan dolayı ise aklınızın ucundan bile geçmez. Fazla tüketildiğinde aşırı kiloya sebep olur. Kolay ve kısa sürede hazırlanmasından dolayı masa başında yoğun çalışan kişiler tarafından çok fazla tüketilmektedir. Evet, bahsettiğimiz gıda makarna ve tabi ki Makarna diyeti.
Makarna Diyeti Yaparak Kısa Sürede Zayıflamak Mümkün müdür?
Hızlı zayıflamak isteyenlerin kolayca başvurabileceği bir diyet çeşididir. 1200 kalori diyeti olarak da bilinir. Günde sadece 1200 kalori alarak ve elbette bütün diyetler de olduğu gibi egzersizler ile destekleyerek haftada 1 ila 3 kilo verilebilir.
Makarna diyetinde hazırlanan makarnaların yemek tarifleri yağsız veya çok az zeytinyağı ile yapılmalıdır. Bol salçalı yağlarla süslenmiş aşırı kalorili soslar yerine, çok az zeytinyağı ile hazırlanmış domates sosu tavsiye edilir. Hatta daha da sağlıklı olmasını istiyorsanız bol sebze salataları ile birlikte yenilmesi çok daha iyi olacaktır. Makarna diyetinin en büyük özelliklerinden biri de kesinlikle aç kalmadan, günlük hayatınızda kendinizi kötü hissetmeden yapılması ve rahatlıkla uzun süre sürdürülebilir olmasıdır.
Makarna Diyeti Nasıl Yapılır?
Bu beslenme çeşidinin diyet listesi özetle şöyle sıralanabilir:
Sabah Kahvaltısında; 3 yemek kaşığı yulaf, 2 adet ceviz, 1 adet elma, 1 kaşık yoğurt.
Öğle yemeğinde; 4 yemek kaşığı domates soslu makarna, yarım porsiyon sebze yemeği, bol yeşilliklerden oluşan salata.
Akşam yemeğinde; yarım porsiyon az ton balıklı makarna ve bol yeşilliklerden oluşan salata (herbalife).
Bu diyette 2 adet ara öğün uygulanmaktadır. Birinci ara öğün sabah kahvaltısı ile öğlen yemeği arasında, ikinci ara öğün ise öğlen yemeği ile akşam yemeği arasındadır. Ara öğünlerde bağırsakları ve metabolizmayı hızlandıracak kuru kayısı, kepekli gıdalar, 1 bardak süt, mevsim yeşilliklerinden oluşan salatalar tüketilebilir.
Bu 2 ara öğüne ilave olarak akşam yemeğinden sonra meyve salatası (muz hariç) olabilir. Burada önemli olan bu son ara öğünün akşam en geç saat 20.30’u geçmemesidir.
Hızlı zayıflatan diyet listeleri ve sağlıklı yaşama ilişkin tüm bilgileri Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi uzman alabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Hipotiroid ve Kilo Verme Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Hamilelik Sonrası Kilo Verme Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN
► Doğum Sonrası Kilo Verme Dyt.Gülhan KOCA
► Kilo Alıp Verme Döngüsü Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
► Yoyo Sendromu: Sürekli Kilo Alıp Verme Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
► Kilo Verme Neden Durur ? Hızlandırmak İçin Tavsiyeler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
► Makarna ve Zeytinyağı Dyt.Turgay KÖSE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Makarna Diyeti ile Kilo Verme' başlığıyla benzeşen toplam 48 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:38
Top