2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlıklı Yaşam Önerileri
YAZI #4633 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİ

Sanayileşme devrimi ve teknolojik gelişmelerin insana getirdiği en negatif sonuçlar daha az fiziksel güç harcanması ve sonrasında ortaya çıkan kilo problemleri olmuştur. Bu da her birimizin takip ettiği bir diyet listesi olmasına ya da kalori hesaplama konusunda çeşitli araştırmalar yapmamıza neden olmuştur. Özellikle kadınlar, hamilelik sonrasında aldıkları fazla kilolar için çok çeşitli zayıflama yöntemleri kullanarak atmaya çalışmaktadırlar. Biz, bu yazımızda sizlere sağlıklı yaşam için uymanız gereken bazı basit öneriler getirecek ve kaliteli bir yaşam sürmeniz için destek olmaya çalışacağız.
Sağlıklı Bir Yaşam İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Yeterli ve dengeli beslenme, vaktinde ve doğru beslenme ile mümkündür. Bu nedenle de ihtiyacınız kadar ancak öğün atlamadan yemek yemeye alışılması gerekmektedir. Öğünlerde süt, meyve, sebze, et ve tahıldan oluşan bir çeşitlilik sağlanmalı, özellikle de meyve ve sebze tüketimi mevsiminde olmak şartıyla arttırılmalıdır. 3 beyaz olarak bilinen yağ, un ve tuzdan uzak durmak kadar kabızlığı engellemesiyle bilinen kuru baklagiller ve lif kaynağı tahıllar daha sık tüketilmelidir.

Yiyeceklerde margarin ve tereyağı gibi katı yağlardan uzak durulmalı, zeytinyağı ve fındık yağı başta olmak üzere bitkisel sıvı yağlar tercih edilmelidir. Kızartma yerine fırında ve güveçte pişirme yöntemleri çok daha sağlıklı bir yöntem olacaktır. İşlenmiş gıdalar ve abur cuburlar da sağlıklı yaşamak isteyenleri tehdit eden önemli faktörlerdendir. Bununla beraber, gazlı meşrubatlar ve alkol ile beraber tüketilen kavrulmuş, tuzlu çerezler size yağ ve kilo olarak geri dönecektir.

Sporun Sağlık Açısından Önemi Nedir?

Sağlık için dikkat edilmesi gereken konuların başında da spor ve egzersiz gelmektedir. Her kişi, doğru beslenme kurallarına riayet etmesi kadar, sporu da ihmal etmeyerek daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilecektir. Kişilerin sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri için de gerçekleştirilebilir hedefler konulmalıdır. Az da olsa sürekli olarak spor yapılması, ağır sporlara nazaran çok daha faydalı olacaktır. Bir diğer önem gösterilmesi gereken nokta da, kişilerin kendilerine özgü, doğru Beden Kitle İndeksi bilinerek buna uygun kilo ve kalça genişliğinin çok küçük değişiklikler içerisinde tutulmaya çalışılması gerekmektedir.

Sağlıklı yaşam hepimizin hakkıdır ve az bir gayretle ulaşılabilecek bir hedeftir. Hedeflerinizi sağlıklı yaşam için belirlemek için Merve Diyet ile görüşebilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Sağlıklı Bir Yaşam İçin .. Dyt.Ebru YILDIRIM
► Sağlıklı Bir Yaşam ve Tuz Tüketimi Dyt.Yüksel Turan TAŞDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sağlıklı Yaşam Önerileri' başlığıyla benzeşen toplam 50 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:31
Top