2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlıklı Kilo Alma Yöntemleri Nelerdir?
YAZI #4654 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
İnsanların birçoğu kilo almanın kilo vermeden daha kolay olduğunu düşünür. Bol yağlı ve kalori hesaplama işine girmeden alınacak birçok gıda sayesinde, hemen kilo alınacağını zannederler ki bu çok yanlış bir düşüncedir. Kilo almada maksat, sağlıklı bir diyet listesi ile alınan kilo olmalıdır. Sağlıksız metotlarla kilo almanın yolları çok kolaydır. Amacınız ister zayıflama isterse dengeli beslenme ile kilo alma olsun, sağlığınızı bozacak yöntemlerden kaçınmak gerekmektedir.

Diyet ve Beslenme ile Sağlıklı Kilo Almanın Yolları

Sürekli olarak zayıflama yöntemleri konusunda bahsi geçen diyet, aslında kilo almak için de uygulanan sihirli bir formüldür. Sağlıklı bir şekilde kilo alma diyet listesi içerisinde karbonhidrat, protein ve sağlıklı yağlar mutlaka yer almalıdır. Kurutulmuş meyve, yulaf, badem-fındık-fıstık ezmesi, bitter çikolata ve ceviz de sağlıklı birer seçenek olarak önümüze çıkmaktadır. Enerji ve protein içeren bu gıdaları tüketirken aynı zamanda kas grubunu çalıştıracak egzersizler de yapılmalıdır. Çünkü kas yapısı gelişerek kilo alınırsa, kendinizi daha zinde ve sağlıklı hissetmeniz mümkün olacaktır.
Kas dokunuzu geliştirmek içinde, günün hangi saatinde ne yediğiniz de önem arz eder. Öğünleriniz 2-5 saat aralığında olmalı ve en az 3 çeşit besin tüketilmelidir. Örneğin; sadece muz değil, onunla birlikte bir dilim ekmek üzerine sürülmüş badem-fıstık veya fındık ezmesi, yanına da meyve suyu ya da süt eklenmelidir. İçecek alternatifleri arasına, organik süt, %100 saf meyve suyu, havuç suyu ve kilo aldırıcı içeceklerden olan %100 doğal protein tozundan yapılmış milkshakeler eklenebilecektir.

Yatmadan Önce Beslenme, Sağlıklı Kilo Alımına Yardımcı Olur mu?

Vücudumuz onarım ve yenilenme sürecine bizler yatarken başlarlar. Özellikle vücudun yağsız doku oluşturması gece saatlerinde yoğunluk kazanır. Yatmadan önce doğru beslenme yapılması kilo alımına katkı sağlayacaktır. Örneğin; tam tahıllı makarna salatası, doğal zeytinyağı ile hazırlanmış sebze salatası, tavukgöğsü, organik çökelek veya peynir, fasulye piyazı gibi yağsız proteinler yatmadan iki saat önce alınırsa, kilo alımında faydalı olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken husus gece vakti ya da yatarken beslenme değil, yatmadan iki saat önce alınacak bir porsiyon hafif gıda ile beslenme yapılmasıdır.

Sağlıklı kilo alma yöntemleri konusunda detaylı bilgi için Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi Diyetisyeni Merve Kalelioğlu ile görüşebilir ve bilgi alabilirsiniz
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Kilo Alma Dyt.Sinan YILDIZ
► Kilo Alma Önerileri Dyt.Nurten ÇETİN
► Kilo Alma Hakkında Dyt.Nihal DURUKAN KELEŞ
► Ofis Yaşamı ve Kilo Alma Dyt.Seçil KENAR
► Sağlıklı Pişirme Yöntemleri Dyt.Emel UNUTMAZ
► Sağlıklı Kilo Vermenin Yolları Dyt.Zehra GÖKTAŞ
► Sağlıklı Kilo Kaybı ve Diyet Prof.Dr.Dyt.Murat BAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Sağlıklı Kilo Alma Yöntemleri Nelerdir?' başlığıyla benzeşen toplam 66 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:21
Top