2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tatlı ya da Çikolata Yiyerek de Kilo Verilemez mi?
YAZI #4656 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
Akdeniz diyeti, yoğurt diyeti, makarna diyeti, Karatay diyeti, kalça ve basen diyeti, kalori diyetleri, selülit diyetleri, zayıflatan diyetler, ünlülerin diyetleri ve adları saymakla bitmeyen diğer diyetler… Hepsinin kendisine göre bir diyet listesi, egzersizleri, faydaları ve zararları vardır. Diyetin adı ne olursa olsun, diyetler kişiye özeldir. Bir diyetisyenin ilk yaptığı şeylerin başında, diyet yapmak isteyen kişinin yaşı, cinsiyeti, beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzı, genetik özellikleri, kilosu gibi bilgiler ışığında hastaya uygun diyet programını çıkarmak gelmektedir.
Bunun sonrasında kişinin vücudunun verdiği tepkilere göre diyet listeleri, diyetisyen tarafından güncellenecektir. Ancak bu listelerin birçoğundaki ortak özellik, tatlı ve çikolata gibi içerisinde fazlaca şeker bulunduran bir gıdanın bulunmamasıdır. Bütün bu anlatılanlardan sonra herkesin aklına şöyle bir soru gelebilir? Tatlı ya da çikolata yiyerek de kilo verilemez mi? Bu sorunun tam olarak net bir cevabı bulunamasa da, bitter çikolata ve chocolate slim ile ilgili, zayıflama esnasındaki olumlu etkilerinden söz edilebilecektir.

Bitter Çikolata Zayıflatır mı?

Bitter çikolata, içerisinde bulunan demir, magnezyum, fosfor, kalsiyum, çinko ve bakır mineralleri sayesinde kanser ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlar. İçerisindeki polifenol’dan dolayı antioksidan özelliği vardır. Bitter çikolatanın normal çikolataya göre içerisindeki kakao oranı fazla, şeker oranı düşüktür. Bu yönüyle bitter çikolatanın çok fazla tüketilmediği takdirde, diyet yapan kişilerde daha az kalori ile çikolata ihtiyacını karşıladığı ve çikolata krizini daha az kalori ile çözdüğü görülmüştür. Kalp damar sağlığı için de oldukça faydalıdır. İçerisinde bulunan endorfin yani mutluluk hormonu sayesinde insanın kendini mutlu hissetmesini sağlar. İçerdiği flavanolun sayesinde tansiyon ve kolesterol üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Chocolate Slim Nedir?

Chocolate slimin içerisinde yeşil kahve ve chia çekirdekleri, doğal kakao, çekirdekleri, goji üzümü ve acai çileği vardır. Ürünün içerisinde yoğun bir doğal kakao bulunmaktadır. Doğal kakao ürüne tat ve lezzet vermektedir. Aynı bitter çikolatada olduğu gibi mutluluk hormonu salgılamaktadır. Yeşil kahve çekirdeklerinin iştahı kesme etkisi vardır. Goji üzümleri ise, vücutta yeni yağların oluşmasının önüne geçer ve vücutta yağ emiliminin azalmasını sağlar. Bu sayede vücut daha az yağ depolar. Chia çekirdekleri ise vücut için gerekli enerjiyi sağlar ve gün içerisinde oluşan halsizlik hissini giderir.


Bu nedenlerle de çikolata krizlerine girenlerin, diyetisyenlerinin tavsiyeleri çerçevesinde bitter çikolata ya da chocalate slim tüketmeleri nispeten fayda sağlayabilecektir. Siz de, hızlı kilo vermenin yolları hakkında bilgi almak için Merve Diyet Danışma Merkezi ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Yiyerek Zayıflayın! Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
► Ah Çikolata Dyt.Sinem KOLBAKIR AYDIN
► Bitter Çikolata Dyt.Nildem KIZILASLAN
► Neden Bitter Çikolata? Dyt.P. Seda CENGİZ
► Tatlı Krizi Dyt.Gülhan KOCA
► Tatlı Bağımlığı Dyt.Esra DİNÇER
► Adet Dönemindeki Tatlı Krizine Son Dyt.Neslihan AKTEPE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Tatlı ya da Çikolata Yiyerek de Kilo Verilemez mi?' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:16
Top