2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diyet Beyinde Başlar
YAZI #4668 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Mart 2018
Fazla kilolarınız var ve siz diyet yapmaya karar mı verdiniz? Bu kararınızda ciddi iseniz size kilo verme yolu gözükmüş demektir. Öncelikle kişi diyette aç kalacağını, en sevdiği gıdalardan uzak kalacağını düşünerek endişeye kapılmamalıdır. İdeal kilo için ulaşılması gereken hedef, uzun zaman alabilir. Fakat bu bizim diyet alışkanlığımızı asla değiştirmemelidir.

İnsanlar diyete ilk başladıklarında hızlı kilo verme eğiliminde olurlar. Bu eğilim yavaş yavaş vücudun alışmış olduğu düzenin dışına çıkılmasından dolayı zamanla azalır. Beyin bu diyet ve yapılan egzersizin devamlı olacağını kabullenirse kilo verme devam eder. Bunun için iş, beynimizi ikna etmeye kalıyor. İnsanların belli bir süre kilo verip tekrar kilo almasında yatan ana neden sürekliliğin olmamasıdır. Öncelikle vücut kitle indeksi ne olmalıdır, bunu öğrendikten sonra kilo hesaplama işlemi yapıp, hızlı kilo verme programına başlamamız gerekir. Diyette tatlılar, pastalar, makarna, pilav, pide ve lahmacuna elveda edeceğim endişeniz olmasın. Aç kalacağınızı da düşünmeyin, sadece beslenme alışkanlıklarınız değişecektir. Uzun dönemde beyin bu diyeti kabullenecek ve doğru yemek yeme alışkanlığınız, sağlığınız için olumlu bir boyut kazanacaktır.

Diyeti Beynimizde Başlatmak İçin

Kendinizi sevin, sevmek potansiyel gücümüzün ortaya çıkmasına yardımcı olur. Sonra bu sevgiyi etrafınızla paylaşın, göreceksiniz ki, bu sevgi çoğalacaktır. Hayattaki başarıların asıl kaynağı inanç ve güvendir. Kendisine inanan ve güvenen birisi, yürüdüğü yolda sürçüp düşse de, yine doğrulup kalkmasını bilecektir. Diyet yaparken kişinin kendine güveni ve inancı tam olursa, istediği beden kitle indeksi rakamına ulaşacaktır.
Kısa sürede kilo verme ana hedef olmamalıdır. Hedefiniz uzun vadede ideal ve kalıcı kiloya ulaşmak olmalıdır. Unutulmamalıdır ki emin adımlarla yüründüğünde, daha sağlıklı bir yaşama merhaba dersiniz.
Vereceğiniz emek sonucunda istediğiniz vücut kitle endeksi ölçülerini hala yakalayamadıysanız üzülmeyin. Dönüp arkanıza baktığınızda aslında ne kadar yol kat ettiğinizin farkına varacaksınız. Diyet yaparken dönem dönem metabolizmanız yavaşlayabilir veya ufak rahatsızlıklar geçici olarak diyetten sizi uzaklaştırabilir. Bunların gelip geçici olduğunu bilerek hareket edin ve asla motivasyonunuzu düşürmeyin. Bu sizi başarıya götürecek yegâne güçtür.

Merve Diyet Beslenme Danışma Merkezi, sizlere sağlıklı yaşamanıza yönelik diyet ve çeşitleri ile ilgili detaylı bilgi sunmaktan mutluluk duyacaktır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Yanlış Beslenme Okul Çağında Başlar! Dyt.Gülsüm UYANIK SAYGIN
► Diyet Açılımı : Size Özel Diyet Dyt.Berrin YİĞİT
► Yeniden Diyet (Diyet Algısı) Dyt.Buket ADANÇ
► Diyet Kültürü Dyt.Selin ŞEN
► Diyet Hataları Dyt.Turgay KÖSE
► Diyet Nedir? Dyt.Nurten ÇETİN
► Diyet Palavraları Dyt.Elif ÖZCAN
► Ketojenik Diyet Dyt.Miray PAZAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Diyet Beyinde Başlar' başlığıyla benzeşen toplam 41 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:56
Top