2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Var Olmanın Dayanılmaz Yalnızlığı
YAZI #4772 © Yazan Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN | Yayın Mayıs 2018
VAR OLMANIN DAYANILMAZ YALNIZLIĞI

Birlikte çiftiz ama tek tek birey miyiz?
Toplumumuzda genellikle kadınlar, kendilerini erkekler yani eşleri üzerinden tanımlamaya devam ettikçe ayrı ayrı bireyselleşme ve birey olan çocuklar yetiştirme şansımızı da ortadan kaldırıyoruz.
Türk kadınları kendilerini eşleri üzerinden tanımlamayı bırakmalıdır.
Annelerimiz bizi şöyle söylemlerle yetiştirir; Evlenince yuvana çocuklarına sahip çık, ZENGİN BİRİNİ DE BULDUN MU RAHAT EDERSİN, kocana hürmet et vs.
Ben büyük harflerle yazdıklarım hariç, bunlara asla karşı değilim tabi ki lakin hürmet biat boyutuna ulaştığında yine bir başka kadın tarafından yetiştirilmiş erkek artık istediği her şeyi yapabileceğine var olan inancını pekiştirmiştir ki bu da sizin avuçlarınızın boş olduğu anlamına gelir.
Evlilik bir garanti gibi görülmüştür; ben de olmayan her şeyi eşim üzerinden kendime mal etmişimdir artık yani; 2=1 etmiştir. Etmez.
Sen aslında o diğer 1 in bir uzantısı olduğunu tek başına bir hiç olduğunu anlayamamışsındır ya da anladığında artık çok geçtir.
O sen değilsin; Onun eğitimi senin eğitimin değil, Onun evlenmeden önceki mal varlığı sana ait değil, o senin eşin ama o sen değil.
Burada paylaşmaktan bahsetmiyorum elbet, kendisinin kocası kadar olduğunu düşünen çünkü evvelinde değersiz hisseden kadınlardan bahsediyorum.
Sen nesin?, Sen kimsin?, Senin eğitimin, zekan?
Sen ne katabilirsin bu beraberliğe bunlara bakmak lazım, bir de en önemlisi kendini ondan önce tanımlamak ve erkeğe bir kurtarıcı gözü ile bakmamak
Sen kadınsın, annesin ve dik durmak zorundasın; burada ki duruş erkeği payanda yaparak oluyorsa çocuklarına da öğreteceğin tam olarak bu olacaktır.
Kimsin önce bunu tanımla
Tek başına sen kimsin
Başardıkların, başarabileceklerin neler?
İlişkiye katabileceklerin?
Başlangıçta tamamsan ki bu erkek için de geçerlidir; ilişki de tamdır.
Yoksa asla 2=1 etmez.
Bir gün 1 eşit değildir 1 e düşersin. Çünkü kendini diğer 1 ile beraber tanımladın.
Tanımlama…
Kendini tamamla…
Diğeri seni tamamlayamaz ama kendini diğeri üzerinden tanımlamak, onun maddi, manevi birikimleri ile var olmak, çalmaktır.
Kaçınılmaz olarak da;
Çalarak kurulan bir hayat ruh hapsinde biter.
Uzm. Psikolog Esra Erdoğan
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ERDOĞAN Fotoğraf
Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Esra ERDOĞAN'ın Makaleleri
► İnsanın Dayanılmaz Kaygısı Psk.Gülderen KILIÇ
► Affetmenin Dayanılmaz Hafifliği Psk.Bahar Esin ERGİN
► Mutlu Olmanın Yolları Psk.Deniz AKINCI
► Sağlıklı Olmanın Tarihçesi Psk.Suna BAYRAM
► Mutlu Olmanın Formulü Psk.Kumru ŞERİFOVA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Var Olmanın Dayanılmaz Yalnızlığı' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Birey Toplum İlişkisi Temmuz 2019
► Paylaşılmış Psikoz Eylül 2018
► Travma ve Dissosiasyon Kasım 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:04
Top