2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kuşlara İyi Gelen Bitkisel Çay Ürün Homeopati Temeli Olan Doğal Alternatif Excotic Avian Veteriner Tıp Bitkisel Tedavi Proğramları Muhabbet Kuşu Papağan Kanarya Güvercin Lori Jako Macaw Bitkisel Çaylar Öz-Vet Line Vet Hek Ali Tolgay Aytar
YAZI #4809 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Haziran 2018 ÇOK OKUNUYOR
Kuşlara iyi gelen bitkisel çay ürün homeopati temeli olan doğal alternatif excotic avian veteriner tıp bitkisel tedavi proğramları Muhabbet kuşu papağan kanarya güvercin Lori jako macaw Bitkisel çaylar Öz-Vet Line Vet Hek Ali Tolgay Aytar
Aleo vera jel:* Şişlik, morluk ve çiziklere hafif dokunuşlarla (temiz elle) doğal aleo vera jeli sürebilirsiniz. Bir yan etkisi yok ancak tabii göze temas ettirmemelisiniz ve kulağa, buruna kaçırmamalısınız. 

Aynısefa: Yine şişlik, morluk ve çiziklere, artı olarak deri problemlerinde, dış mantar sorunlarında yoğun bir aynısefa-tarçın çayını problemli bölgeye kompres yapabilirsiniz.
Tarçın: Candida and aspergillus gibi mantar hastalıklarını tedavi etmek için ve bakteriyal rahatsızlıklarda kullanılabilir. Arada bir papağanların mamasına katılması da faydalıdır.

Papatya: Stresten kaynaklı sorunlar için (tüy yolma, içine kapanma/sessizleşme, agresifleşme vb.) ve gaz problemlerine karşı (papağanın dışkısı normal kıvamda ve renktedir ancak sıvısında biraz kabarcık vardır, ancak unutmayın, kabarcık her zaman gaz anlamına gelmeyebilir, bazen enfeksiyon göstergesi de olabilir) papatya çayı kullanabilirsiniz. Papatya çayını demlerken içine biraz da kabuk tarçın ilave ederseniz, iç sistemini temizlersiniz ve bağışlıklık sistemini de güçlendirirsiniz. Ayrıca papağanınız çayı daha da ayıla bayıla içer.

Civanperçemi: Kan yapıcıdır, mantar hastalıklarına ve virüslere karşı iyi gelir, ayrıca dıştan deri sağlığı için tonik olarak kullanılabilir.

Kedi otu: Papağanlar için bir ağrı kesici ve sakinleştirici oalrak kullanılabilir. Ancak unutmayın, kedi otu çok kuvvetli bir bitkidir. Bu yüzden sadece gerekli durumlarda, bir çay bardağına bir çitmik ot oranında kullanılmalıdır. Gerekli durumlar, ağrı ve aşırı stres içeren (kanatarak tüy yolma, bunalım nedeniyle yemeden içmeden kesilme gibi) vakalardır. Bu vakalarda kedi otu çayı tedavisi 1 haftadan daha uzun süre kullanılmamalıdır. Normal bir stres durumuna karşı papatya çayı yeterli olacaktır. 

Echinacea: Eczanelerde satılan Echinecea haplarının içini açıp içindeki bitki tozunu papağanınıza yalatarak, ya da lapa mamasının içine katıp yedirerek hızlıca ilaç içmesini sağlayabilirsiniz. Tadı papağanlarca beğenilir genelde. Echinecea vücutlarındaki toksinlere karşı ve iç enfeksiyonlara karşı çok yararlıdır ve doğal bir antibiyotiktir. Karaciğer problemlerinde de düşünülmesi gereken bitkilerden biridir.

Zencefil: Zencefil, hafif bir zehirlenme söz konusu olduğunda ilk yardım olarak kullanılabilir. Mide bulantısına da çok iyi gelir. Papağanınızda midesinden ya da karaciğerinden kaynaklı bir rahatsızlık belirtisi görüyorsanız ona zencefil çayı yapıp içirebilirsiniz. Mideyi rahatlatıcıdır, karaciğere de iyi gelir.
Karahindiba: Karaciğere ve sindirim sistemine çok faydalı bir bitkidir. Karaciğeri destekleyici olduğu için toksin zehirlenmelerine karşı da kullanılabilir.

Kekik: İshal durumlarında destekleyici olarak kekik çok işe yarar bir bitkidir. Antibakteriyaldir ve bağırsak kurtlarıyla savaşmak içinde kullanılabilmektedir.
Zeytin yaprağı: Zeytin yaprağı, kuşunuzun solunum problemi varsa çok faydalı olur. Bakteri öldürücüdür, bir çok enfeksiyonu temizler. Ayrıca tüy problemlerine de çok faydası vardır. Ayrıca yaşam enerjisi verir. 

Ginseng: Stres altındaki kuşunuza çayını içirebilir ya da toz kapsülden yalatabilirsiniz. Ginseng önemli bir adaptojendir. Yani sinir sistemini normalleştirici ve metabolizmayı, fiziksel ve psikolojik işleyişi düzenleyici bir özelliği vardır. Tüy yolan kuşlarda papatyayla birlikte düşünülmesi gereken en önemli bitkilerden biridir.

Sarmısak: Sarmısak her zaman verilmek üzere papağanlar için uygun değildir, ancak kuvvetli anti-oksidan özelliği iç parazit rahatsızlığı çeken yada iç sisteminde mantar rahatsızlığı olan papağanlar için çok iyi bir ilaçtır. İç parazitleri öldürücü olarak, haftada bir defa, ince kesilmiş bir iki dilim taze sarmısak yedirilebilir.

Beyaz dut: Papağanınızı iç parazitten tamamen kurtarmanın en etkili ve en doğal yolu beyaz duttur. Kuşunuza sabah, aç karnına beyaz dut yedirin ya da ilaç niyetine taze meyvenin suyundan ağzına şırıngayla bir miktar içirin. Gün ortalarına doğru şerit(tenya), kıl kurdu, yumurtalar vs. her ne varsa bağırsağında dökmeye başlayacaktır. Beyaz dut mevsimi boyunca her gün dahi tekrarlasanız bu kürü, hiçbir zararı yoktur. Aç karnına beş altı damla beyaz dut suyu içmesi, ya da bir tane beyaz dut yemesi bile 7-8 cmlik bağırsak kurtlarını öldürüp düşürmeye yeterlidir. Dozajı buna göre ayarlayın. Fazla dut, ishal yapabilir.
Aspir tohumu: Papağanınızın günlük yemek listesi içinde mutlaka bulunması gereken aspir tohumu, tenya ve bağırsak parazitlerini düşürücü bir etkiye sahiptir. Beyaz dut kadar kuvvetli değildir, ancak bilhassa dut bulamayacağınız kış aylarında, aspir tohumu kuşunuz için en önemli ilaçlardan biri olabilir.
Pirinç ve patates: İshal olan kuşlara pirinç ve patates püresi yedirilmesi yada pirinç ve patates suyu içirilmesi faydalı olacaktır. Ancak hastalık ilerlemişse, acil olarak ilaç kullanmakta fayda vardır.

Kombu çayı ve mantarı: Tümör, mantar ve virütik rahatsızlıklara karşı kombu çayı ve mantarını papağanınıza verebilirsiniz, dıştan kompres yapabilirsiniz. İçten kullanımda miktarın az tutulması önemlidir. Çünkü kombu çayında şeker ve asit bulunmaktadır. Sadece ilaç niyetine içirilmelidir.

Elma Sirkesi: Tüy bakımı için arada banyo suyuna biraz elma sirkesi katarsanız, tüyleri parlar ve temizlenir. (yarım litre suya hemen hemen bir tatlı kaşığı sirke oranında) 
Ayrıca kuşunuzun oyuncaklarını ve kafesini dezenfekte etmek için de hafifçe sulandırılmış (ya da sek olarak) elma sirkesi kullanabilirsiniz. Biraz burnunuzun direği kırılacaktır ama elma sirkesi hem çok iyi bir dezenfektan hem de kuşa bir zararı yoktur.
Bir kaç damla elma sirkesini, günlük içme suyuna damlatırsanız, kuşunuzun iç sistemini sürekli temiz tutar, ona doğal bir enerji takviyesi yapmış olursunuz.
Acı kırmızı biber: Hastalıktan ya da stresten kaynaklı yemek yemeyi kesen papağanlara bir miktar acı kırmızı biber vermek iştahlarını açar, yeniden yemek yemek üzere onu teşvik eder. Papağanlar sizin yiyemeyeceğiniz kadar acı biberleri bile yiyebilr, çekinmeden verebilirsiniz.

*Limon: İçme suyuna bir kaç damla limon damlatabilirsiniz, yemesi için kuşunuza bir dilim verebilirsiniz. İç sistemini temiz tutar. Ancak dilim olarak hergün vermekten kaçınılmalıdır.

Üzüm çekirdeği: Kuvvetli bir anti-oksidandır ve bol miktarda E vitamini içerir. Kış aylarında eczanelerde/aktarlarda satılan saf üzüm çekirdeği tozundan papağanınıza yalatabilirsiniz, mamasına karıştırabilirsiniz. Yaz aylarında taze meyvenin çekirdeğini verebilirsiniz. (fazla üzüm vermek iyi değildir unutmayın, bağırsaklarını bozar)

Sürekli verilmek üzere bitkisel karışım: İç sistemini sağlıklı tutmak için (mide, bağırsaklar, ciğer, karaciğer, kan vs.) ve bazı hastalıklardan korumak (iç parazitlere karşı, ishale ve enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek) için, kum kullanıyorsanız kumuna ya da ayrı bir kaba biraz kişniş (metal zehirlenmelerine karşı kuşu korur), biraz civanperçemi (bakterilere ve mantara karşı, ayrıca karaciğere iyi gelir), kuşburnu (anti-oksidant), karahindiba (karaciğere ve sindirime iyi gelir) ve kekik (anti-bakteriyel, ishale düşman) koyabilirsiniz. Evet, her zaman kafesinde hazır bulunsun bunlar. Papağanınız, ihtiyacı olduğunu hissettiğinde ağzına alıp geviş getirecektir. Kızcağızım Rika, ilk geldiğinde çekirdekten başka bir şey ağzına almamasına rağmen, kafesindeki bu bitki karışımından bazı bitkileri seçti ve günler boyunca gidip gelip bunları ağzında dolandırıp yedi. (civanperçemi ve kekik) Sanırım iç sisteminde hafif bir sıkıntı vardı, ben öyle olduğunu düşünüyordum, o da tam ihtiyacı olan bitkileri seçti. Şimdi sağlıklı olmasına rağmen bitkiler her zaman kafesinde hazır durur. Sonuçta kendisi, kendisinde ne sorun olduğunu içgüdüsel olarak benden önce farkedebilir.

Tüm bu sayılan bitkiler, papağan kabul ederse, taze olarak da verilebilir.
Tabii bunlar daha önce dediğim gibi, yanlızca önlem ve destekleyici, ya da ilk yardım bitkileri. Ağır hasta bir kuşta bitkisel tedavi için geç kalınmış olabilir, yine de destekleyici olarak kullanılmalıdır.

Muhabbet kuşundan anlayan veteriner,izmir papağandan anlayan veteriner,Öz-vet veteriner cerrahi kuş eğzotik merkezi
İzmir Ankara İstanbul Marmaris Denizli Bursa kuşadası Manisa eskişehir muhabbet kuşundan tavşandan anlayan veteriner,,İzmir Ankara İstanbul Marmaris Denizli Bursa kuşadası Manisa eskişehir papağandan anlayan veteriner,İzmir Ankara İstanbul Marmarris Denizli Manisa muhabbet kuşu papağan veteriner ,kuş veteriner telefonları,kuş veteriner telefonu ,izmir kuş veterineri,izmir muhabbet kuşundan anlayan veteriner,izmir papağandan anlayan veteriner,izmir papağan muhabbet kuşu ameliyat yapabilen veteriner,izmir güvercinden anlayan veteriner,izmir tavşan veterineri,izmir kanaryadan anlayan veteriner,izmir hint bülbülünden anlayan veteriner
Öz-vet veteriner cerrahi kuş eğzotik merkezi Bornova İzmir
Hizmette 30.yıl www.veterinerizmir.com
02323881764
02323881770
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Kuşlara İyi Gelen Bitkisel Çay Ürün Homeopati Temeli Olan Doğal Alternatif Excotic Avian Veteriner Tıp Bitkisel Tedavi Proğramları Muhabbet Kuşu Papağan Kanarya Güvercin Lori Jako Macaw Bitkisel Çaylar Öz-Vet Line Vet Hek Ali Tolgay Aytar' başlığıyla benzeşen toplam 71 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:50
Top