2007'den Bugüne 92,311 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kardeş Kıskançlığında Aile Tutumları Nelerdir?
YAZI #4820 © Yazan Dr.Mustafa ERKAN | Yayın Haziran 2018
KARDEŞ KISKANÇLIĞINDA TUTUM ÖNERİLERİ
*Ailelerimiz öncelikle şunu bilmeli ve unutmamalı; kıskançlık DOĞAL bir duygudur.
*Çatışmalar genelde çekişmenin iyi yönetilememesi sonucu ortaya çıkar. Anne-babalar için durumu yönetmek oldukça zordur. Burdan konuşması en kolayı.
*Kardeşler arasındaki sıkıntılarda ileri seviyeye gitmedikçe biz anne babalar olarak çok müdahil olmamalıyız eğer olursak farkında olmadan taraf tutup çıkmaza sokabiliriz durumu. Zaten kısa süre sonra hiç bir şey olmamış gibi devam edeceklerdir.
*Anne babaların kişisel özellikleri ve ve aralarındaki ilişkinin özelliklerine göre de kardeş sürtüşmeleri artıp azalabilir. Tabi çocukların huyları, mizaç özellikleri de önemlidir.
*Kardeşini kıskanan çocuk suçlanmamalı, kıskançlık duygusunun kötü bir şey olduğu vurgulanmamalı, kıskançlığından dolayı azarlanmamalıdır.
*Kardeşinin olacağı daha bebek doğmadan önce onun anlayacağı dilde anlatılmalı ve yeni gelecek bebeğe hazırlanmalıdır.
* Bebeğin doğacağı zaman ise; bebeğin zayıf ve güçsüz olacağı bebeğin bakıma ihtiyacı olacağı anlatılmalı.
* Yeni kardeşi doğduğunda, çocuğun asla inanmayacağı sözlerden , Örneğin; keşke bu bebek doğmasaydı, seni daha çok seviyoruz, bıktık kardeşinden ya da onun yanında kardeşi sevmeme, bebeği kucağa almama gibi samimiyetsiz davranışlardan uzak durmalıyız.
* Büyük çocuğumuza ait eşyalar, onun onayı olmadan kardeşe verilmemeli.
*Çocuklardan biri ile ilgilenirken, diğer çocuk kaç yaşında olursa olsun biz ebeveynlere ihtiyacının olduğunu unutmamalıyız.
*Çocuklarda cinsiyet, zeka, güzellik kesinlikle kıyaslanmamalı.
*Küçük kardeşin her davranışını hoş görüp, olumsuz davranışların tümünü büyük çocuğa yüklemekten kaçınılmalı.
*Çekişmeler artık biribirini hırpalayıcı, yıpratıcı ve zarar verici boyutlara ulaşmışsa mutlaka destek almalıyız.....
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa ERKAN Fotoğraf
Dr.Mustafa ERKAN
İstanbul
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mustafa ERKAN'ın Makale ve Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Kardeş Kıskançlığında Aile Tutumları Nelerdir?' başlığıyla benzeşen toplam 96 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kardeş Kıskançlığı Haziran 2018
◊ Otizm Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:27
Top