2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Özel Yayın Kuşlarda Muhabbetkuşu Papağan Muhabbet Kuşu Güvercin Kanarya Jako Macaw Pankreas Hastalığı Neden Belirti Tedavisi Nasıldır?Öz-Vet Line Vet Hek Ali Tolgay Aytar
YAZI #4845 © Yazan Vet.Hek.Tolgay AYTAR | Yayın Haziran 2018
Kuşlarda muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas hastalığı neden belirti tedavisi nasıldır?öz-vet Line Vet Hek Ali Tolgay Aytar
Kuşlarda özellikle muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas ait endokrin pankreas, diğer memelilerle bazı benzerliklere sahiptir, fakat aynı zamanda anatomi ve fizyolojide klinik olarak anlamlı farklılıklar görülebilmektedir.Evcil hayvan kuşlarının nadir görülen bir hastalığı olan diabetes mellitus, tam bir fizyopatolojisi ve insülin tedavisine yanıtları hakkında bilgi eksikliği nedeniyle zorlu bir hastalık durumudur.Bu hastalık belirtileri çok iyi analiz edilmeli değerlendirilmelidir... (kültür antibioğram -patoloji-ultrasonoğrafi/radyoloji-kan biyokimyası vs )....kuş muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas pankreasının diabetes mellitusun etiyolojisi, tanısı ve tedavisi zordur..Öz-Vet Line Merkezimiz bu konuda gerekli teknolojik ve bilği deneyimiyle teşhis tedavileri (özel ilaçlar alternatif tıp ürünleri,cerrahi ,Işın tedavisi vs )uygulamaktayız..
Kuşlarda Gri kahverengi ve oldukça hacimli dışkının görülmesi kuşlarda pankreas hastalığının en önemli klinik belirtilerindendir...
“Ağır Pankreas rahatsızlıklarında kuşlarda yağ ve nişasta sindiriminde pankreas yapısı değişir”
Hipotalamik salgılayıcı faktörler kuşlarda İ nterior hipofiz hormonlarının sekresyonunu düzenler. Kuşlarda anterior hipofiz bezi, memelilerde bulunan aynı altı hormonu salgılar: FSH, LH, prolaktin, GH (somatotropik hormon), ACTH ve TSH, ayrıca melanotropik hormon. Üreme ile ilgili olan arka hipofiz bezinin endokrin hormonları mezotoks ve AVT'dir. Epifiz bezi, muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas melatonin hormonunun salgılanması yoluyla, merkezi sinir sisteminin periyodik otonomik fonksiyonlarını modüle eder. Yumurtalık, östrojenler, progestojenler ve androjenik bileşikler üretir. muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas Testisler testosteron ve progesteron üretir. muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas Tiroid bezleri iki hormon üretir, T4 ve T3. Kuş böbreküstü bezleri kortikosteron ve aldosteron üretir. Fabricius'un bursaı, humoral faktörlerin üretiminde yer aldığı için bir endokrin organdır. muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas Erkek üreme sistemi ergenlik, üreme mevsimi ilişkili hormonal değişimlere uğrar. Yumurtalık foliküler hormonları ve plazma hormonlarının ilişkisi, üreme döngüsünün evresine ve mevsimsel özelliklere bağlı olarak değişir. muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw Yumurtlayan kuşların kan kimyası, dişi tavuklarda görülenlerden farklıdır. Domestikasyon, bazı kuş türlerinin hormon döngüleri üzerinde kesin bir etkiye sahiptir. Bu, bazı üreme sorunlarına yol açabilir.Erkek üreme sistemi ergenlik, üreme mevsimi ve mol ile ilişkili hormonal değişimlere uğrar.Dişi kuşlar, fertil dönem fenomeninin bir sonucu olarak bir eşin yokluğunda düşünebilirler. Yumurtlayan kuşların muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas kan kimyası, dişi tavuklarda görülenlerden farklıdır. Domestikasyon, bazı kuş türlerinin hormon döngüleri üzerinde kesin bir etkiye sahiptir. Bu kuşlarda bazı üreme sorunlarına yol açabilir.

Pankreas hastalıkları kuşlarda ekzokrin pankreas, endokrin pankreas veya her ikisini de etkileyebilir. Bu dokuların hastalıkları ve lezyonları seyrek olarak kuşlarda tanımlanmaktadır.

A-enfeksiyöz olmayan
B-enfeksiyöz neoplastik
proliferatif koşulların genel kategorilerinde hem ekzokrin hem de endokrin pankreasın hastalıkları
KUŞLARDA PAPAĞAN ,MUHABBET KUŞU ,KANARYA,GÜVERCİN EXCLRINE PANCREAS NONİNFEKTİF HASTALIĞI
Kuşlarda uzun süren kalori eksikliği pankreatik atrofiye yol açacaktır..
1-Konjenital hastalık
2-Kronik enflamasyon, buna bağlı olarak enfeksiyon veya bağışıklık sistemi
3-muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw Çinko gibi toksinlerden kaynaklanan pankreas hasarları
4-Artrosklerozda olduğu gibi pankreasa doğru kan akışı ile ilgili sorunlar
muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw pankreas duyarlı kuşlar
Pankreatik atrofinin derecesi değişebilir fakat küçük ve muhtemelen düzensizdir..
Çinko toksisitesi durumunda pankreas hedef organdır.kronik hastalıkta pankreas küçülmüştür..Kivi'nin ilaca duyarlı olduğu düşünülmüştür buna benzer tedavi ürünlerini hastalarımıza Merkezimizde önermekteyiz..
Akut pankreatik nekroz, psittacine kuşlarında, özellikle de Quaker parabetlerinde görülmektedir..Bu kuşların çoğu aniden ölmektedir.
Bazen pankreatik asiner hücrelerde yağ birikimi, bazen Amazon papağanında görüldüğü gibi ağır yağlı karaciğer hastalığına eşlik eder. Bu değişiklik genellikle çok görünür değildir.
Belirsizliğin neden olduğu pankreatik fibroz da nadir görülür. Tam olarak, pankreas sağlam ve düzensizdir...
Pankreatite neden olduğu bildirilen viral ve bakteriyel ajanlar şunları içerir:
-muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw “Herpes”
-muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw “Polyomavirüsü”
-muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw “Adenovirüs”
-muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw “paramiksovirüs”
-muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw “Kuş gribi A”
-muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw “Poxvirus, Batı Nil virüsü”
-Paramyxovirus, özellikle Neophema sp ve küçük pasif kuşlarda kronik pankreatite neden olabilir.
muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw Herpesvirüs, 15 polyomavirüs, poksvirüs ve adenovirüs, İnfluenza A virüsü ve çeşitli bakteriyel ajanlar pankreatit ile ilişkilidir...
Pankreas, nadiren de olsa, sistemik mikobakteriyoz vakalarında da rol oynayabilir..
Parazitik pankreatit, nematodlar veya trematodlar ile pankreas kanallarının tıkanmasını takip edebilir...
Avian Kuşlarda muhabbetkuşu papağan muhabbet kuşu güvercin kanarya Jako macaw üreme endokrinolojisi.
Hipotalamik salgılayıcı faktörler, anterior hipofiz hormonlarının sekresyonunu düzenler. Anterior hipofiz bezi, memelilerde bulunan aynı altı hormonu salgılar: FSH, LH, prolaktin, GH (somatotropik hormon), ACTH ve TSH, ayrıca melanotropik hormon. Üreme ile ilgili olan avcı arka hipofiz bezinin endokrin hormonları mezotoks ve AVT'dir. Epifiz bezi, melatonin hormonunun salgılanması yoluyla, merkezi sinir sisteminin periyodik otonomik fonksiyonlarını modüle eder. Yumurtalık, östrojenler, progestojenler ve androjenik bileşikler üretir. Testisler testosteron ve progesteron üretir. Tiroid bezleri iki hormon üretir, T4 ve T3. Kuş böbreküstü bezleri kortikosteron ve aldosteron üretir. Fabricius'un bursaı, humoral faktörlerin üretiminde yer aldığı için bir endokrin organdır. Erkek üreme sistemi ergenlik, üreme mevsimi ve mol ile ilişkili hormonal değişimlere uğrar. Bazı kuş türleri, bir parçalanma ve testisin ve epididimisin mevsimsel olarak yeniden yapılandırılmasından geçmektedir. Yumurtalık foliküler hormonları ve plazma hormonlarının ilişkisi, üreme döngüsünün evresine ve mevsimsel fotostimülasyona bağlı olarak değişir. Dişi kuşlar, fertil dönem fenomeninin bir sonucu olarak bir eşin yokluğunda düşünebilirler. Yumurtlayan kuşların kan kimyası, dişi tavuklarda görülenlerden farklıdır. Domestikasyon bazı kuş türlerinin hormon döngüleri üzerinde kesin bir etkiye sahiptir. Bu, bazı üreme sorunlarına yol açabilir.
Öz-Vet LİNE vet hek A.Tolgay Aytar
Hizmette 30 .yıl
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tolgay AYTAR Fotoğraf
Vet.Hek.Tolgay AYTAR
İzmir
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi56 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Vet.Hek.Tolgay AYTAR'ın Makaleleri
► Kuşlarda Aspergillosis Vet.Hek.Işıl KARATAN
► Kuşlarda Hastalık Belirtileri Vet.Hek.Ozan Ezgi BERBEROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Özel Yayın Kuşlarda Muhabbetkuşu Papağan Muhabbet Kuşu Güvercin Kanarya Jako Macaw Pankreas Hastalığı Neden Belirti Tedavisi Nasıldır?Öz-Vet Line Vet Hek Ali Tolgay Aytar' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:29
Top