2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kendimizle İlişkimiz: Kendinizi Seviyor Musunuz?
YAZI #4914 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ağustos 2018
Sağlıklı ve güvenli ilişkiler yaşam enerjisi kaynağıdırlar. Kendimizle ilişkimiz sağlıklı ve güvenli olmadığında eş, aile, iş, sosyal tüm ilişkilerimiz ve her alanda performansımız bundan kötü etkilenir.

Hayattan zevk almak ve derinden mutlu hissetmek hayal gibi gelir, ya depresyona gireriz ya da iç çatışmalarımızı başkalarını suçlayarak ve onlarla çatışarak, yani mağdur olma ve etme döngüleri ile dışarıda tekrar tekrar var ederiz.

Kendimizle ilişkimiz sağlıklı ve güvenliyse bunun olumlu etkileri hayatımızda yaşadığımız yapıcı deneyimlerle, her gün karşılaştığımız rastlantı görünümlü mucizevi olaylarla kendini gösterir.

İçsel çatışmalarımızla baş edebildiğimiz için eşimize, çocuğumuza, iş arkadaşımıza yansıtmamız onlarla sorun yaşamamız gerekmez.

Bu da yaşamdan zevk almamızı kolaylaştıran müthiş bir huzur ve enerji kaynağıdır.
Bermuda Şeytan Üçgeni: Utanç Suçluluk Değersizlik

Birçok kişi çocukluklarında duygusal ihmal ve farklı türde istismarlara maruz kalmıştır. Siz de o çocuklardan biri olabilirsiniz. Kendimizi sevmemizin önündeki en önemli engeller bu deneyimlerimizle bağlantılı UTANÇ, SUÇLULUK ve DEĞERSİZLİK duygularıdır.

Bunları tetikleyen, sınırlarımızla ilgili karışıklık, kendimize ve diğer insanlara yönelik güvensizliğimizdir ve kendimizle ilişkimiz etkilenir. Bunlara eklenen, yetersiz ve kontrolsüz olmaktan, kıskançlık, haset, nefret, şehvet gibi duygularımızdan veya başkalarını memnun etme ve maddeye sahip olma bağımlılıklarımızdan dolayı kendimizi yargılama eğilimimiz vardır. Yargı her zaman savunmayı tetikler.

Kendini Sevmek İçin Bilmek

Yapıcı deneyimler yaşamak için kendimizi gerçekten sevme ve sayma cesaretini göstermeye ihtiyacımız var. Bunu ancak kendimizi bilerek, her parçamızla karşılaşarak yapabiliriz.

Yunus Emre der ki: ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir,
Sen kendini bilmezsin, ya nice okumaktır?’

Mutluluğunuzun dış koşullara bağlı olduğuna inanmak, kendinizi başkalarından öğrendiğiniz yıkıcı ve yargılayıcı bakış açılarıyla değerlendirmek Zihin Alanınızdan kaynaklanan bir sınırlamadır ve sizi kanatları olduğunu bilmeyen bir melek haline getirir.

Mevlana’ya atfedilen ancak ona ait olmadığı söylenen:

“Gel, gel, ne olursan ol, kim olursan ol,

ne yapmış olursan ol, yine dön gel”

deyişi de ben, insanın kendini en kötü saydığı, en zararlı, en olumsuz haliyle kucaklayıp kendine dönmesi olarak yorumluyorum.

Kendinizi Sevmek İçin Günlük Uygulamanız

Sabah uyandığınızda mümkünse hemen yataktan kalkmayacak şekilde erken uyanın. En iyisi sabah hava aydınlanırken, güneşin doğuşuyla uyanmaktır. Yatakta gerinin, esneyin ve gülümseyin. Kendinize şu cümleleri tekrar edin:

‘Bu sabah ben olduğum için dünya daha iyi bir yer.’

‘Kendimi ; bedenimi, zihnimi ve ruhumu, her halimle derinden seviyor ve kucaklıyorum.‘

Yataktan kalktığınızda aynaya, gözlerinizin içine bakarak ve gülümseyerek tekrar edin:

‘Bu sabah ben olduğum için dünya daha iyi bir yer.’

‘Kendimi ; bedenimi, zihnimi ve ruhumu, her halimle derinden seviyor ve kucaklıyorum.’

Önce kendinize sonra etrafınızdaki kişilere sarılarak, ruhlarını ruhunuzla selamlayın. Yalnızsanız hayalinizde sarılmanız da yeterli olacaktır:)

Gece yatarken de aynı uygulamayı yapın.

Kendinizi kabul etmekte ve sevmekte zorlanıyor musunuz? O zaman Hooponopono Kendini Arıtma Yöntemi ile

olumsuz duygu ve düşünceleriniz ortaya çıktıklarında Seni seviyorum, üzgünüm, özür dilerim, teşekkür ederim diyerek enerji frekansınızı Yapıcı Alana çevirebilirsiniz.

Benim hepimiz için dileğim ve hedefim dış koşullardan bağımsız, huzurlu, coşkulu, neşeli bir mutluluk halini deneyimlememiz, bu şekilde yapıcı deneyimler yaşarken içinde varolduğumuz büyük sistemlerle yapıcı etkileşim içinde olmamızdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Makaleleri
► Kendinizi Seviyor Musunuz? Psk.Dnş.Sibel DEMİR SARIOĞLU
► Biz, İlişkimiz ve Ailelerimiz Psk.Enise AKGÜL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kendimizle İlişkimiz: Kendinizi Seviyor Musunuz?' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:58
Top