2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bilimselliği Kanıtlanmış Bel İnceltici Formüller
YAZI #4985 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Eylül 2018
Dünyadaki kültürlerin yıllardır kullandığı pek çok formülü siz de keşfedin. Kleopatra ve Kraliçe Nefertitinin güzellik için kullandığı, Hipokratın sağlık ve kilo problemleri için reçete ettiği eşsiz formüllerin ne olduğunu biliyor musun?

Tüm bu doğal formüller, hızlı ve sağlıklı kilo vermeniz için atacağınız temel adımları oluşturur.
Hadi gelin beraber bunları inceleyelim.

Çörekotu tohumu yağı: Doğanın kanıtlanmış bel incelticilerinden birisidir. Pek çok araştırma, her gün bu yağı bir çay kaşığı tüketmenin yağ yakma ile olan ilişkisini doğrulamıştır. Her yemekten önce çörekotu yağı almanız, yağ kaybınızı 4 kat arttırır. Sağlıksız vücut yağını normalden daha hızlı değiştirmenize yardımcı olarak bel çevrenizde belirgin incelmeyi sağlar. Her damlası sağlığa yararlı besinlerle dolu olan bu mucizevi yağın, aynı zamanda kan şekerini dengeleyerek iştah bastırıcı ve metabolizma güçlendirici özellikleri de vardır.

Aspir yağı: Sizin de bel bölgeniz bir türlü incelmiyorsa, aspir yağı gibi bir metabolizma hızlandırıcıya ihtiyacınız olabilir. Aspir yağında bulunan omega-6 yağ asidi, vücutta yağ biriktirmek yerine yağ yakımını hızlandırır. Bu sayede kilo vermeniz kolaylaşır. Salatalara veya ılık suya 1 çay kaşığı ekleyebilirsiniz.

Gıda intoleransı: Kontrol edemediğiniz bir açlık sorununuz veya kurtulamadığınız kilolarınız varsa, gıda intoleransınız olabilir. Böylesi durumda, vücudunuz bazı besinleri sindiremez, emilimdeki bu sorunlarla birlikte metabolizmanız yavaşlar ve ne kadar uğraşırsanız uğrasın, bel çevrenizde istediğiniz incelmeyi sağlayamazsınız. Hangi gıdaya karşı intoleransınız olduğunu öğrenmek için de, bir beslenme uzmanına danışarak gıda intoleransı testini yaptırabilirsiniz.

Hormon dengesi: Yağ yakmanız ve kilo verebilmeniz için hormonlarınızın dengede olması gerektiği gerçeğini unutmayın. Çünkü, hormonlarınız yağdan yapılır. Vücudunuz, ihtiyaç duyduğu gerekli yağları almadan hayati hormonları üretemez. Esansiyel yağları alarak hormonal dengenizi sağlayabilirsiniz.

Yeterli dinlenme ve stres kontrolü: Yetersiz dinlenme ve stres, birçok insanın kilo verme çabalarında başarısız olmasının en önemli nedenlerindendir. Sağlıklı beslenip - yeterli egzersiz yapıyor olsan bile, istenmeyen yağları yakamayabilirsin. Çözüme ulaşmak için, vücudunun kişisel dinlenme ihtiyacını karşılaman ve daha az strese girmen gerekir. Hayatın hangi aşamasında olursan ol, hatta kendini tükenme noktasına gelmiş bulsan bile, seçimlerini doğru yaparak kriz anlarını yönetebilirsin.

Su: Vücudunuz açlık hissi ile susuzluk hissini karıştırdığından dolayı, gün içerisinde yeterli su içmiyor olabilirsin. Kilo vermeni kolaylaştırmak için, günde en az 8 – 10 bardak su içmelisin. Suyu sevmiyorsan, farklı aromalarla tatlandırarak detoks etkisi yaratabilirsin.

Spor: Haftada 3-4 kez yapacağınız egzersiz planı ile basen, karın ve kalçada biriken yağlardan kolayca kurtulabilirsiniz. Bir eğitmenle çalışabilir veya yürüyebilirsiniz.

Sağlıklı beslenme ve hareketli bir yaşam konusunda kararlı olun!
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bilimselliği Kanıtlanmış Bel İnceltici Formüller' başlığıyla benzeşen toplam 4 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:17
Top