2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Kilo Verme
YAZI #4993 © Yazan Dyt.Meltem YAMAN | Yayın Eylül 2018
Sağlıklı beslenme ve sağlıklı kilo verme, tüm besin gruplarından dengeli ve yeterli beslendiğimiz ve besin tercihlerimizi doğru yaptığımız beslenme şeklidir.

Rafine şeker, hidrojenize edilmiş trans yağ tüketimi, katkı maddeli ürünlerin sağlıklı beslenmede ve kilo vermede yeri yoktur.

Porsiyonları iyi ayarlamak önemlidir. Porsiyonları iyi ayarlarken de besin çeşitliliğini sağlamak gerekir.
Aslında sağlıklı bir şekilde kilo verme ve sağlıklı beslenme hiç de zor değil.
Sağlıklı beslenmeyi uygulayarak vücudunuzdaki yağ fazlalıklarından kurtulabilirsiniz. Ancak sağlıklı beslenmeyi ve sporu yaşam tarzı haline getirebilmeyi başarmak burada en önemlisidir.

Sağlıklı kilo verme önerileri;
1. Bol sebze ve meyve tüketin. Günlük 2 porsiyon sebze, 3 porsiyon meyve tüketmek gerekir.
2. Kek, kurabiye, bisküvi yerine meyve veya kuruyemiş gibi sağlıklı atıştırmalıklar tüketin.
3. İş yerinde sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun. Herhangi bir açlık durumunda sağlıksız bir besin tüketmenizi önler.
4. Mümkün olduğunca dışarıda daha az yemek yemeye çalışın.
5. Daha az fast food tüketin.
6. Her zaman sağlıklı beslenmek için planlı olun. İster çok erken kalkın, ister çok geç kalkın, hiçbir bahane sizin sağlıklı beslenmenizin önüne geçmesin. Hayatınızı sağlıksız beslenmenin sonucunda ortaya çıkabilecek pek çok hastalığa yakalanmış olarak geçirmeyin.
7. Her gün mutlaka kahvaltınızı yapın. Gün içerisinde daha az kalori almanızı sağlar.
8. Ne yediğini bilin. Dikkatsiz ve aşırı yemek yemeyin.
9. Beyaz şeker tüketiminizi azaltın. Dolayısıyla içerisinde şeker bulunan bisküvi, çikolata, asitli içecek tüketiminizi azaltın.
10. Her türlü davette sağlıklı beslenin. Eğer ki, yüksek kalorili, fazla yağlı ve şekerli bir besinden canınız çekerse tadına bakmanın ötesine geçmeyin.
11. Yemeklerinizi yavaş tüketin.
12. Her gün 2-3 litre su içme alışkanlığınız olsun. Besinlerin sindirimi emilimi için suya ihtiyacı var.

Metabolizmanızı hızlandırın.
Metabolizmanızı hızlandırmak için; egzersizle beraber beslenme düzeninizi iyi ayarladığınızda daha fazla kalori yakabilirsiniz. Böylece sağlıklı kilo verme anlamana gelen, kas kütlesi yerine yağ kütlenizi verirsiniz.
Beslenmenizde yağsız proteinleri kullanın. Vücudunuzun proteinleri sindirmesi için daha fazla kaloriye ihtiyacı vardır. Doğru egzersiz ile de kas kütlenizi arttırdığınızda metabolizmanızı hızlandırmış olursunuz. Böylece daha kolay kilo verdiğinizi görürsünüz.

Tok tutucu ve metabolizmayı hızlandıran besinleri tüketin.
Bazı besinler içeriğindeki lif veya antioksidan içerikleri nedeniyle kilo vermeye yardımcı besinlerdir. Yaban mersini, greyfurt, brokoli, yoğurt, yulaf ezmesi, yeşil çay, acı biber bunlardan sadece bir kaçıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem YAMAN Fotoğraf
Dyt.Meltem YAMAN
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Meltem YAMAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Kilo Verme' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Neden Şişmanlıyoruz? Ağustos 2022
► Düşük İyotlu Diyet Ocak 2022
► Flexitarian Diyeti Temmuz 2020
► Duygusal Açlık Temmuz 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:30
Top