2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuklarda ve Ergenlerde Cinsel Eğitimin Önemi
YAZI #5030 © Yazan Uzm.Psk.Deniz AKINCI | Yayın Eylül 2018
Çocukların ve ergenlerin cinselliğe olan ilgisi tıpkı vücutlarına duydukları ilgi gibi büyümenin doğal süreçlerinden biridir. Cinsellik üzerine konuşmak size zor gelse de karşınızdakinin çocuğunuz olduğunu ve size ihtiyaç duyduğunu unutmayın. Çocuğunuza karşı olabildiğine dürüst ve samimi olmaya gayret edin.

1 – Çocuklara cinsel eğitimi siz vermezseniz, başka yerlerden öğrenirler.
Çocukların cinselliğe duydukları ilgiyi ayıplamamak, bunu doğru yollarla anlatmak büyük önem taşır. Cinsellik ya da vücudu ile ilgili bir soru sorduğunda anne babasından olumsuz tepki alan bir çocuk bir daha bu konuyu açmakta zorluk yaşar. Vücuduyla ve cinsellikle ilgili aklına takılan soruların cevaplarını başka yerlerden bulmaya çalışır. Medya, internet ve okul arkadaşları bu konuda birçok saçma fikri çocuğunuzun aklına sokabilir.

2 – Çocuklar cinsel eğitim almazsa yetişkin hayatlarında problemler yaşayabilir.
Çocuğunuz düzgün bir cinsel eğitim almazlarsa bu durum tüm hayatlarına etki edebilir. Sizin kontrolünüzde olmayan bir şekilde cinsel bilgilerle karşılaşan çocuğunuz, cinsellikle ilgili yanlış fikirlere kapılabilir. Bunlar da yetişkin hayatında yaşayacağı cinsel sorunların temeli olabilir.

3 – Cinsel eğitimi düzgün verilmemiş çocuklar cinsel istismarın ne olduğunu anlamayabilirler.
Çocuklarda ve ergenlerde cinsel eğitimin bir diğer önemi de cinsel istismarı anlamalarını sağlamasıdır. Çocuklarınıza cinselliğin ne olduğunu, cinsel organlarının neden mahrem olduğunu, onlara kimin hangi şartlar altında dokunabileceğini öğretmeniz önemlidir. Böylece çocuk kendisine yanlış bir şekilde yaklaşan kişiyi kolayca tespit eder.


4 – Cinsel eğitim çocuklarınızın aile değerlerini benimsemesini sağlar.
Her ailenin farklı değerleri vardır. Cinsellik de bu değerler arasındadır. Çocuğunuza cinsellik eğitimini siz verirseniz, aile değerlerinizi ona aktarabilirsiniz. Okul, arkadaşlar ve medya üzerinden cinsellikle ilgili fikirleri benimsemeden önce onun cinsel eğitimini siz üstlenin.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Deniz AKINCI'nın Makaleleri
► Cinsel Eğitimin Önemi Dr.Psk.Alper ÇUHADAROĞLU
► Okul Öncesi Eğitimin Önemi Psk.Dnş.Nuray BAŞTAN AYDIN
► Okul Öncesi Eğitimin Önemi Psk.Dnş.İlksen GÜZELCİK
► Okul Öncesi Eğitimin Önemi Psk.Eylem AYRANCI
► Çocuklarda Cinsel Eğitim ve Önemi Psk.Dnş.Sibel DEMİR SARIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Çocuklarda ve Ergenlerde Cinsel Eğitimin Önemi' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocukta Öfke Sorunu Eylül 2018
► Narsist Kişileri Anlamak Eylül 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:59
Top